İlgili Yazılar

Mozilla 1.0´ın Win32 OS´lar için eksikleri tamamlandı

crematorium

Bildiğiniz gibi Mozilla 1.0 çıktı ve FZ'nin söylediği ve benim deneyip gördüğüm kadarıyla Win32 OS Kullanıcıları için önemli iki eksiklik var birisi FLASH Plug-in'i diğeri ise Java Plug-in'i. Bu iki plug-in'i bulup kurdum artık Mozilla 1.0 kusursuz ve sorunsuz olarak çalışmakta hepinize hayırlı olsun... :)

Plug-In'leri aşağıdaki linklere tıklayarak indirebilirsiniz...
Java Plug-In
FLASH Plug-In

Hepinize Kolay Gelsin
"Crematorium"

IBM de Firefox dedi...

FZ

IBM şirket içinde web tarayıcı olarak Firefox kullanımını resmen desteklemeye başladı.

Firefox halihazırda personelin %10'u tarafından kullanılıyor (yaklaşık 30.000 kişi). Firefox artık şirket sunucularından da indirilebilecek ve şirket içinde Firefox teknik desteği verilecek.

IBM CIO'su (Chief Information Officer) Turkowski, endüstri standartlarına sadık açık kodlu Firefox ürününün genişletmenin ve üçüncü parti yazılımlarla çalıştırmanın daha kolay ve düşük maliyetli olduğunu belirtiyor.

Firefox 2.0 Beta 1 yayınlandı...

arif_dn

Görsel olarak pek fazla bir değişiklik yok . Eklentiler menüsünde biraz değişiklik yapılmış. Bir de ana ekranda sağ üst köşedeki arama kutucuğu biraz değişmiş. Alt yapı olarak neler yapıldığı hakkında bir açıklama bulamadım.

İndirmek için buraya.

TTNet ADSL kullanıcıları için Firefox eklentisi

sundance

DivxPlanetda dolaşırken, sınırlı ADSL kullanıcılarının kotalarının neresinde olduklarını öğrenebilmeleri için geliştirilmiş bir Firefox eklentisiMiniMeter'a denk geldim.

İşin güzel yanı DivxPlanet forumuna yazan arkadaş, sözkonusu eklentinin yazarı ile bağlantıya geçmiş ve kendisine eklentinin TTNet'e uyarlanması için yardımcı olmuş.

Çok başarılı bir uygulama, sınırsız DSL kullanıcısı olmama rağmen ben de keyifle kullanıyorum.

Mozilla Suite'in geliştirilmesine son veriliyor

Soulblighter

Mozilla Vakfı, Tarayıcı, e-Posta istemcisi, Web yayınlama aracını bir arada sunan Mozilla Suite ürününü geliştirmeyi durdurduğunu açıkladı. şu an 1.7.5 sürümü bulunan Mozilla Suite'in 1.8 sürümü çıkmayacak. Vakıf bundan sonra Firefox ve Thunderbird üzerinde yoğunlaşacak Vakıf ayrıca yaptığı açıklamada Mozilla topluluğunda yer alan her geliştiricinin isterse Mozilla Suite'i sahiplenerek geliştirmeye devam edebileceğini ve 1.8 sürümünü çıkartabileceğini bildirdi.

Kaynak: eWeek