¶napster 0.85 alpha

0
larweda
¶napster, (pinapster) aylarca bilgisayar dünyasının çalkalanmasına yol açan, Metallica'nın dava açmasıyla daha da ünlenmiş olan ünlü Napster istemcisinin Java sürümü. Browser üzerinden kullanılan kullanıcı arabirimi, klasik Windows Napster'ının kullanıcı arabirimine çok benziyor, ayrıca da klasik Napster'a göre birçok yararlı ekleme de yapılmış. Mesela dosyalara kalınan yerden devam etme (resuming) ve transfer sınırı koyma şansı getirilmiş.
0.85 versiyonundaki yenilikler: dosya listeleri için sıralama eklenmiş (arama listesi, kütüphane ve hotlist). Chat modülündeki ufak bir hata düzeltilmiş. (her programın yeni sürümünde bu tarz ufak! hata düzeltmeleri olur ya, adet bozulmasın diye) Ayrıca otomatik güncelleme işlevi tekrar tasarlanmış. Bu sürümü kullandığınız zaman sistem kendisinin yeni sürümlerinin yayınlanıp yayınlanmadığını ve nereden indirilebileceğini otomatik olarak araştırıp buluyor.
Sonuçta Napster kullanmayı sevenler, (sevmeyen var mı?) ve sadece Windows ortamına bağımlı olmak istemeyenler için bir çözüm olarak düşünülebilecek bir hareket ¶napster 0.85 alpha.
Bir hatırlatma: Bu java programını kullanabilmek için isteminizdeki JDK (Java Development Kit) sürümünün 1.2'den daha yüksek olması gerekiyor.

İndirilebilecek adres:
http://www.vis.ethz.ch/~andi/pinapster/download.php3

Programın anasayfası:
http://www.vis.ethz.ch/~andi/pinapster/

İlgili Yazılar

JavaFX çıktı

auselen

Zengin internet deneyimi sunmayı amaçlayan platformların bir diğeri de Sun tarafından piyasaya sürüldü. JavaFX adı altında sunulan platform ve betik dili şu an için Sun'ın sitelerinde baş haber durumunda. Son zamanlarını pek de mutlu geçirmeyen Sun için, sıkıca tutunduğu açıkça görülebilen JavaFX acaba kendinden bekleneni verebilecek mi?

Türkçe Java Teknolojileri Belgeleri

ahmetaa

Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Müh. ögrencileri güncel Java teknoloji ve kütüphaneleri konusunda Türkçe belgeler hazırlamışlar. Türkiye'de bu konuda büyük bir eksiklik vardı, yazanlara ve projeye ön ayak olanlara teşekkürler.

Java teknolojileri belgeleri

Java Teknolojileri Kongresi

anonim

Java Teknolojileri Derneği tarafından bu yıl Türkiye’de ilk kez düzenlenen Java Teknolojileri Kongresi, 18 Haziran 2005 Cumartesi günü Bilgi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek. ‘Java Her yerde’ sloganıyla yapılan etkinlikte, Java teknolojisindeki yenilikler, Java araçları, geleceği, platform bağımsızlığı, teknoloji firmalarıyla ilişkileri ele alınacak.

Sıkı Dur Mono, Harmony Geliyor...

anonim

Flame yaratmak için söylemiyorum ama şu an için önemli projelerde kullanılabilecek özgür bir j2se veya j2ee gerçekleştirimi (implemantasyonu) ne yazikki yok. Var olan bazı özgür jvm ve derleyiciler gerçekten başarılı işler yapsada, henüz profesyonel anlamda tercih edilebilir durumda değiller.

OBSS - Eclipse Plugin Geliştirme Eğitimi

huseyin

Bir Sabancı Üniversitesi iştiraki olan ve Java ile kurumsal çözümler geliştirmek üzere yola çıkmış OBSS firması her hafta, çalışanların bilgi ve tecrübelerini yükseltmek , yeni konuları takip etmesini sağlamak amacıyla şirket içi eğitimler düzenliyor.