MS Nimda.Net Beta 1!

0
elrond
Başlık ne kadar enteresan değil mi? Evet Visual Studio.Net Korece (???) versiyonunda Nimda virusune rastlanmış durumda. Aslında sorumlu tam olarak MS olmamakla birlikte sonuç itibari ile aldığınız CD de MS markası var ve içinde de Nimda virusu, nasıl kıvırtırsan kıvırt olay traji-komik.
Efendim olay şöyle oluyor; .NET Ingilizce sürümü Koreli 3rd party ye yollanıyor ki arkadaşlar programı ve Help filelarını local dile çevirsin. Ancak arkadaşlar çevirmişken birde Nimda koyuverelim demişler içine...
Olay şöyle anlaşılıyor. MS Amerikadaki arkadaşlar Help filelarını MSDN Web sayfalarına post ederken 1 adet fazla file' a rastlıyorlar sonra bakıyorlar ki file bir vius: Nimda
MS in savunmaları komik olduğu kadar da gerçekçi. Diyorlar ki: Arkadaşlar bu viruslu file normal koşullarda kesinlikle erişim olmayacak bir yerde. (Help dizini) Ulaşılsa bile Vs.Net bu dizinde sadece help filelarını execute eder o yüzden file problem yaratmayacaktır. 2. olarak ise Nimda arkadaşımızın sistem gereksinimlerinde IE 5.5 var gelin görünki VS.Net min IE6.0 istemekte bu yüzden viruslu CD kurulduğu platformları etkilemeyecektir. ;-) Eee doğru söze ne denir?
Neyse diyeceğim şudur ki aranızda Vs.Net ile Korece Development yapan arkadaşlar varsa (Brezilya maçındaki hakemden dolayı :-) Vs.Net CD sini CD-ROM unuza takınca önce bir scan ediverin bir zahmet neme lazım...

İlgili Yazılar

MS Windows'un Kaynak Kodları Halka Açılacak Mı?

anonim

Rekabet kurallarını ihlal ettiği için AB Komisyonu ile başı dertte olan yazılım devi Microsoft, Windows işletim sisteminin kaynak kodlarından bir kısmını açarak "lisanslı" hale getireceğini bildirdi.

Microsoft'un yasal işlerden sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Brad Smith, düzenlediği basın toplantısında, "Windows kaynak kodlarını da lisanslı yapacağız. Bu, program yazmak isteyen herkesin kodlara ulaşabilmesi anlamına geliyor. Umarım AB Komisyonu, yeni önerimizi göz önünde bulundurarak bir karar alır" dedi.

Kaynaklar: İnternet Haber, ITJungle

Windows'tan Korsana Yama Yok

anonim

Microsoft güvenlik açıklarını korsana karşı silaha dönüştürüyor. Kullanıcılar, 2005 ortasından itibaren güvenlik yamaları için lisanslı ürün numarası verecek. Korsan kullanıcısı güncellemeleri istisnai koşullar dışında alamayacak.

Oracle`dan E-Mail Server Sürprizi

elrond

Oracle CEO` su Gary Ellison Comdex`te bombayı patlatmış. (Harbiden patlayabilir bu gelişme ama neyse...) Basın toplantısınıda Exchange Serverı unreliable ve unsecure olarak niteleyip(!) (Şimdiye kadar nerdeydin diye sorarlar ama yine neyse)Oracle 9i` ye E-Mail Eklentisi ekleyeceklerini açıklamış durumda.

Windows 98 SE Service Pack 2.02

sundance

Satın aldığınız bilgisayarla fi tarihinde gelen Windows 98, hala işinizi görüyor mu? Herşey iyi hoş, ama bazı küçük problemleri de halletseler ne güzel olur mu diyorsunuz?

Resmi olmayan Win98 SE Service Pack 2.02 huzurlarınızda. Tabi ki, resmi olmayan herşeyde (ve resmi olanlarda) olduğu gibi, bu service packi geçerken başınıza bir şey gelirse, "bilgi, zeka, kız arkadaş vs. kaybına maruz kalırsanız derdinize yanın, kendi düşen ağlamaz" şeklinde standart bir sorumluluk reddi var, haberiniz olsun.
Onun dışında değişiklikler güzel gibi (Notepad yerine Metapad konulması ya da 512Mb ram ile sorun çıkartmamak mesela)

Gigger - Yeni Worm(!?)

elrond

Gigger isimli yeni bir worm yayılmaya başlamış. Aslında böyle haberler artık bayatladı ve kabak tadı vermeye başladı ama neyse, haberi olmayanlar kalıyorsa burdan duysun.(Laf aramızda Türkiye`de ilk burda duyuruluyor olabilir) Worm klasik Outlook, Outlook Express, mIRC üzerinden yayılan bir java script kodu. Kendini adress bookta bulduğu kerkese (burası çok şaşırtıcı:-) "Outlook Express Update" subjecti ile yolluyor. Yanlız kodu yazan fazla uğraşamamış olsa ki Worm Hard diskteki silebildiği her dosyayı siliyor. Şu an itibarı ile çok sınırlı sayıda networkte yayılmış durumda. Anti Virüs üreticileri low risk thread olarak kategorize etmişler. Bu update olayı bir ara aklıma gelmişti. Birileri birgün çıkıpta Windows Update sitesinin klonunu yapıp e-mail ile bu siteyi yayarsa ne olur diye. Millet update yerine virus yüklese mesela makinesine?