Mozilla Dükkan Kuruyor

0
vst
Mozilla Vakfı şirket kurmaya karar verdi. MozillaZine'de de duyurulan haberin ardından, vakfın şirket kurma fikrinin sebepleri de ortaya çıktı:


Vakfın tekrar yapılanma konusunda yayınladığı sayfada şirket kurma fikri sebeplendirilmiş. Bildiride tamamına vakfın sahip olduğu vergiye tabi bu şirket ile Mozilla ürünlerinin geliştirme sürecinde ekonomik ve iş gücü kaynaklarının gelişen Internet teknolojileriyle birlikte daha verimli kullanılacağına dikkat çekiliyor.

Vakfın şu anda toplam üç tane çalışanı var ve bu yeni yapılanmayla birlikte profesyonel iş gücünde artma yaşanması bekleniyor.

Bir yandan profesyonel iş gücü, yeniden yapılanma gibi iş dünyasında sıkça duyduğumuz ve kulağa hoş gelen kelimeler dururken, akıllara "Acaba iyi ürün için şirketleşme şart mıdır?" sorusu geliyor.

Not: "Şirketleşme", "Kurumsallaşma" ve "Kurumlaşma" kelimelerinin farklı kavramlar olduğunu hatırlayalım. Vakıf, tıpkı Özgür Yazılım Vakfı gibi hali hazırda kurumsallaşma sürecinde olan bir kurumdur. Olayı bu açıdan ele alalım.

İlgili Yazılar

2006 SourceForge.net Community Choice Awards

anhanguera

"2006 SourceForge.net Community Choice Awards"´a 14 farklı katagoride toplam 40 adet proje sourceforge tarafından aday gösterilmiş ve 17 Martta sonuçlanan ilk ön eleme gerçekleştirilmişti. Şimdi sıra asıl oylamada.

Aday gösterilen 40 proje arasında Türkiye`den iki adet proje de yer alıyor, Xynth, ve F4L.

``Az´´ daha mı iyi?

cbc

Web 2.0'da yapılan konuşmalardan birisinin konusu "Az"ın iyiliği. Konuşmacı rakiplerinizle giriştiğiniz yarışı kazanmanın yolunun ondan bir ya da daha fazla işi yapabilmekten ziyade "az"lıktan geçtiğini savunuyor.

Anladığım kadarı ile özetleyeceğim bu maddeler ile ilgili fazlamesai.net ne düşünüyor?

Genelağ

redogre

İsminizi Ay'a gönderin...

RoR

NASA'nın Ay araştırmaları için kullacağı NRO uzay aracında bulunan bir mikroçip'e isminizi yazdırabiliyorsunuz...

Son başvuru 27 Haziran 2008

NASA'nın NRO uzay aracı yeni teknolojileri kullanarak, potansiyel kaynakları ve karakterize çevresel etkenlerini inceleyecek...

Kaynak: http://inosci.blogspot.com/2008/05/isminizi-aya-gnderin-nro-nasa.html

Garip Ama Gerçek

redogre