Mozilla 25.000.000 kullanıcı barajını aştı

0
St
Çıktığı günden bu yana ortalığı kasıp kavuran açık kaynak kodlu Mozilla Firefox sonunda 25.000.000 barajını da aştı ;)
1.0 sürümünün yayınlanmasının üzerinden tam 99 gün geçtiğinde spreadfirefox sitesinin sayaçları 25.000.000 (yazıyla 25 milyon) indirme gösteriyor artık. Açık kaynak dünyasının devrimsel ürünlerinden birisi haline gelen Firefox gerek 1.0 RC gerek 1.0 sürümüyle internet gezintisine yeni bir bakış açısı getirmiş, eski tarayıcıların en iyi yönlerini sentezleyip ekstra güvenlik ve hızla internet sakinlerinin beğenisine sunmuştu. Bugün ulaştığı rakam ve Microsoft şirketinin sahibi Bill Gates'in Internet Explorer 7.0'ın kısa sürede yayınlayacağını duyurması, Firefox'un başarısının temelsiz olmadığının ispatları ;)

Viva Firefox, daha nice 25 milyonlara!

İlgili Linkler:
Firefox
SpreadFirefox

İlgili Yazılar

Firefox'a araç çubuğu geliştirin (makale)

sefalet

Bu güzel adreste Firefox'a araç çubuğu eklentisi geliştirmenin ayrıntılı anlatımı yapılmış. Yazının başında da belirtildiği üzere anlatım uzun ama eklenti oluşturmak çok kolay.

Fazlamesai yapanlar Firefox'a nasıl bir araç çubuğu eklentisi isterlerdi acaba?

http://www.borngeek.com/firefox/tutorial/

Mozilla Deer Park Alpha 1

slowhand

Mozilla, Deer Park' olarak adlandırdığı Firefox'un yeni jenerasyonun test versiyonunu yayınladı.

Mozilla 1.1 çıktı

conan

Yeni mozilla'daki değişiklikler ana başlıklarla şunlar:
  • Daha sağlam bir motor ve kullanıcı arabirimi.
  • CSS, DOM ve HTML standartlarina daha fazla uyumluluk.
  • Yeni ve çarpıcı Windows ikonları.
  • MS Dialup Networking (çevirmeli ağbirimi miydi? :) tetikleme.......
  • Mozilla´da dev güvenlik açığı!

    tongucyumruk

    Severek kullandığımız ailemizin browser'ı Mozilla'nın 0.9.7 sürümünden başlayıp 1.0rc1'e kadar gelen tüm versiyonlarında dev bir güvenlik açığı keşfedildi. Bu açığı kullanarak kötü niyetli webmasterlar mozillayı o sırada çalıştıran kullanıcının erişebildeği bütün dosyalara (/etc/passwd gibi) erişebiliyorlar.

    Mozilla one point oh release party

    m1a2

    Mozilla 1.0 final release`den önce 1.0 release partisi duyuruldu :) 20 Haziran`da San Fransisco`da düzenlenecek partiye katılım serbest mi? Tabii ki öyle, küçük bir farkla. Partinin düzenleneceği dna lounge bar sınıfına girdiğinden eyalet yasaları gereği bu tip yerlere giriş için 21+ şartı gerekiyor. Yani 21 yaş altı Mozilla`cı Fazlamesaiciler (güzel bir sınıflama oldu di mi ama?) için üzgünüm, partiye katılamayacaksınız, San Fransisco`ya uçak bileti almaya kalkışmayın ;) Şimdi alternatiflerden bahsedelim: şurdan webcam ile partiyi takip edebilirsiniz. Veya Bugzilla`da 1.0 release`i için son derece kritik olarak rapor edilen Bug-100309`a kayıt yaparak bu bug`ı kapatabilir ve 1.0`ın çıkışını hızlandırabilirsiniz ;) Evet, Uruguay`dan Belçika`ya kadar alternatif partiler plânlanmış durumda. Microsoft-Turkey boğazda bi şeyler yapmıştı XP için. Onlardan yardım mı istesek acaba? Tecrübelerden istifade etmek lâzım...

    Not. Netscape`i pas geçerek bunu `Haberler` kategorisinde gönderiyorum. Netscape`i kaldırarak -veya kaldırmayarak- şöyle güzel bir `mozilla` kategorisi açsak diyorum; üstelik şurda fevkâlade haşmetli bir resim de var, onu da `mozilla.gif` olarak kullansak hani diyorum ;)