Mozilla 1.6 Çıktı!

0
anonim
Mozilla'nın yeni 1.6 versiyonu çıktı. Buradan indirebilirsiniz.

Birkaç yeni özellik:
  • Mozilla Mail için vCard desteği.
  • Cross-platform NTLM authentication desteği. Böylece Windows Authentication isteyen sitelere kolayca girebilme imkânı.
  • Çok daha gelişmiş View Source özelliği
  • ve daha neler neler... :)
Tüm zamanların en güzel Internet tarayıcı ve e-posta yazılımını kullanmanız için bir sebep daha...

Görüşler

0
yalcink01
Bu Mozilla'yı windows platformları altında sadece güncelleme gibi bir şansımız var mı? Ben her yeni sürüme geçme kararının ardından full download yapıyorum. Acep iyi mi yapıyorum? sürüm 1.5 den sürüm 1.6 ya sadece güncelleme yapmanın bir yolu mevcut mudur?
0
St
Benim nazli yarim Opera'dir! :)
0
St
Benim nazli yarim Opera'dir! :)
0
tongucyumruk
Ama nazlı yarinin kodu kapalıdır, bu konudaki görüşlerinizi alayım?
0
St
Biliyorum kodu kapali. Biliyorum degi$tirmek istesem, kurcalamak istesem elimden bir$ey gelmeyecek... Ama ne yapalim kismen de olsa mukemmeliyeti yakalami$ amcamlar, bana daha da fazlasini isteyecek bir nokta birakmami$lar ki :)
Her neyse, bu browser sava$larinin surup gitmesinden yanayim, malum kapitalist ekonomilerde rekabet ve serbest piyasa ko$ullari daha kaliteliyi daha ucuza maletmeyi gerektirir. Darisi Winblows'un ba$ina (ya da bo$verin, zaten rekabete bir$ey kattiklari da yok halihazirda :))
0
yuxel
bir doz opera da ben alayım ... biliyorum kapalı kodlu, biliyorum spyware...
şimdi mozilla ile bi kıyaslama yapsak (internet explorer mı o da ne ? )
1) sanırım daha az kaynak kullanıyordur *flame on*
2) daha hızlıdır
3) mouse gestures'ları , tab complation'ını daha iyidir (ehe belki alışkanlıktan bana öyle geliyor)
4) Mail client'ı , download manager'ı,pop-up blocker'ı (hatta 7.5 de irc client'ı gelecek ) /*gerçi ben sadece browser olan bir opera daha mi iyi olur */ve yüzüne bakmaya doyamayacağın türlü edevatı sadece 4-5 mb ki o da qt ile static derlenmiş hali
5) misyonerliğini yapmışım bunca yıldır ;)
Şu debian repository'den non-free kaldırılsın kaldırılmasın tartışması süredursun ben yine misyonerliğime devam edeyim.
Gönül ister açık kaynak ailesine opera da katılsın, ben de %100 pure free bir sistem kullanayım ;)
0
FZ

Firebird 0.7:

http://www.mozilla.org/products/firebird/

Açık kodlu özgür yazılımları desteklemeye devam ;-)
0
dcc
Mozilla 1.6'yı az önce indirdim. Deminden beri farklı farklı sitelere giriyorum. Siz farkettiniz mi bilmem ama 1.6 bana IE ya da Opera'dan çok daha hızlı gibi geldi.
0
realist
MozillaFirebird'ün getirdiği yenilikler Mozilla 1.5'e eklenecekti. Sonra vazgeçip 1.6 dediler. Changelog'da bu konu ile ilgili ek bilgi verilmemiş.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mozilla XUL İle Uzaktan Erişilebilen Uygulama Geliştirme

FZ

Mozilla ile uygulama geliştirmeyi zül addetmeyip XUL iyidir güzeldir ama şöyle sağlam bir iki örnek olsa makale tadında diyenler için: Remote Application Development With Mozilla - 1 ve Remote Application Development With Mozilla 2.

Örnek makalelerde uzaktan Mozilla ile erişebileceğiniz bir Mozilla Amazon Browser uygulaması geliştirilmesi adım adım anlatılıyor.

Mozilla Suite'in geliştirilmesine son veriliyor

Soulblighter

Mozilla Vakfı, Tarayıcı, e-Posta istemcisi, Web yayınlama aracını bir arada sunan Mozilla Suite ürününü geliştirmeyi durdurduğunu açıkladı. şu an 1.7.5 sürümü bulunan Mozilla Suite'in 1.8 sürümü çıkmayacak. Vakıf bundan sonra Firefox ve Thunderbird üzerinde yoğunlaşacak Vakıf ayrıca yaptığı açıklamada Mozilla topluluğunda yer alan her geliştiricinin isterse Mozilla Suite'i sahiplenerek geliştirmeye devam edebileceğini ve 1.8 sürümünü çıkartabileceğini bildirdi.

Kaynak: eWeek

FireFox'u Savunalım!

anonim

Ortada W3ORG standartları olduğu halde inatla sadece IE uyumlu web sayfası yapan kişi ve kurumları teşhir etmek için kampanya başlamış.

Defending The Fox

Özgür Yazılım Yerelleştirmede Bir Adım Daha

FZ

Debian Türkiye camiasının tek kişilik ordu modeli çalışan gönüllülerinden Recai Oktaş'ın Debian Türkçe listesine attığı son mesajı paylaşmak istedim:...

Firefox 1.0.3 duyuruldu

ndemir

Firefox 1.0.2 nin duyurulmasının üzerinden çok kısa bir zaman geçmesine rağmen, Firefox 1.0.3 duyuruldu. Diğer 1.0.x versiyonlarında olduğu gibi bunda da daha çok güvenlik problemlerinin giderilmiş olması ön planda. Slashdot haberi burada.