Microsoft´un Yeni Testi

0
anonim
Microsoft Linux'a karşı giderek düşen prestijini kurtarmak için yeni bir girişim başlattı. Olay özetle şöyle, Microsoft Redmond'daki test merkezine Üzerinde Linux+Apache+MySQL ve Open LDAP olan bir sistem kuruyor yanınada kendi ürünlerini. Ve ardından özellikle iş hayatından müşterileri davet edip ürünleri test etmelerini istiyor. Bu hamlesiyle Microsoft müşterilerinin kendi ürünlerinin teknik ve fiyat üstünlüklerini görmesini hedefliyormuş.
Bill amca ve ortakları insanları ne zamana kadar aptal yerine koymaya devam edecek merak ediyoum. Eminim Linux yüklü sistemin konfigürasyon ayarlarınıda Maksimum performans için itina ile ayarlamışlardır. Birde Teknik ve Fiyat üstünlüğü konusu var. Teknik kısım hadi neyse belki tartışılabilir. Ama fiyat üstünlüğünü hemen kıyaslayalım. Microsoft server ürünleri 10.000+$, Open source 1+$ (Cd parası) Gerçektende Microsoft'un fiyatı üstün. Yazıda bir yerlerde Steve Ballmer hala TCO'danda bahsediyor ama ben hiç girmek istemiyorum.
Orjinal metin için buraya...

Görüşler

0
mysterious
İt kaşınınca çobanın değneğine sürtünürmüş.
M$'un yaptığıda bu.. (kaşınmak) :))
0
realist
O testi ben bile görsem; biz yanılmışız Windows daha iyiymiş derim.
Linux'u berbat göstermeyi gayet iyi becerirler. Tüm büyük şirketler yalanla yaşar.
0
robertosmix
Çok haklısın. Eğer bir m$ pazarlama yetkilisi linux'un şusu bizim buyumuzdan iyi derse öbürsü gün işine son verilir. Ayrıca neden m$ intihar etsinki göz göre göre??
0
o_ozardic
Tersi e$yanın doğasına aykırı olurdu.. M$ gibi çalışmayan şeyleri dahi alayıp pullayıp satma becerisi göstern bi şirket (bu da bi başarıdır) bunu da yapar :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft ve C++ İle C# Dillerinin Geleceği

FZ

Geçen Perşembe günü duyurulan Tablet PC ürünü için New York'a giden Bill Gates Washington eyaletine döndü ve C++ ile C# dillerinin geleceğine dair bir brifingi yazılım geliştiricilere, bilgisayar bilimcilere ve öğrencilere sundu.

ACM (Association for Computing Machinery) kurumunun 17. yıllık Nesneye Yönelik Programlama, Sistemler, Diller ve Uygulamalar (OOPSLA) konferansında söz alan Gates Microsoft Visual C# .NET ve Visual C++ .NET ilgili gelecek vizyonunu koydu ve yazılım geliştirme ekiplerinin ürün ürün problemlerini hızlı şekilde tespit etmelerini sağlayacak olan bir yazılım test etme sistemini tanıttı.

Sevgili Microsoft Windows

Challenger

Bu sabah Live Bookmark' ımda aynı başlığa sahip Slashdot haberini görünce hafif bir gülümsemeyle haberi okumaya başladım.XYZ Computing adında bir şirkette çalışan birisi, Windows' a bir açık mektup göndermiş. Mektupta Windows ile ilk tanıştıkları günden bu zamana kadar geçen sürede, Windows' un yaşadığı değişimi ve bu değişimin ilişkilerine yansımasını anlatmış.

En çok hoşuma giden paragraf da şu: "Windows, I know you will try to change, but I have been hurt too many times. You should know that I have been seeing someone else for a few months now. She is fun, easy going, and will do something for me that you never even considered, share her source code."

Bir aşkın, kızın giderek değişmesiyle yavaş yavaş bitişini ve bunun esas oğlana verdiği sonsuz acıyı anlatan acıklı bir hikaye gibi.

Microsoft, SCO´dan UNIX Kodunun Lisansını Alıyor!

eepp

Microsoft, SCO grubu ile, UNIX işletim sisteminin kodlarına erişim hakkı için lisans anlaşması imzalıyor. Windows-Linux savaşlarına da ciddi bir etkisi olacağı düşünülen gelişme sanılanın aksine Microsoft'a UNIX patentinin sahipliğini sağlamıyor. Microsoft yetkilileri, girişimin platformlar arası bütünleşmenin daha iyi olabilmesi için yapıldığını belirtiyorlar. Daha ayrıntılı bilgi için:news.com.com/2100-1016_3-1007528.html

Microsoft Winternals'ı satın aldı!

sundance

Sonunda olan oldu, Micros~1, muhtemelen Windows'u en iyi tanıyan kişi diye geçen (eski Unix'ci ;) Mark Russinovich'in kurucusu olduğu Winternals'ı satın aldı.

Russinovich'i özellikle forensics konusunda çalışan uzmanlar, muhteşem freeware sistem yazılımlarının adresi olan SysInternals'dan ya da geçen sene Ekim ayında ortaya çıkan Sony Rootkit rezaleti'nden hatırlayacaklardır.

Microsoft Java kullanmaya mahkum oldu

cazz

Sun Microsystems tarafından geliştirilen Java dilini kullanmaya `mahkum oldu`. Baltimore mahkemesi Frederick Motz, kararında, `kamu yararını göz önünde tutarak, Microsoft'u, ürünlerinde Java yazılım dilini kullanmaya mahkum ettiğini` bildirdi.

`Sun` firması, Microsoft aleyhine açtığı davada, `adı geçen şirketin, Windows işletim sisteminin dünyadaki bilgisayarların yüzde 90'ında kullanılmasından yararlanarak, kendilerine karşı haksız rekabette bulunduğunu` öne sürdü. Sun avukatları, `Microsoft'un ürünlerinde, Java'nın uyumsuz eski sürümlerini kullanarak haksız rekabet yaptığını` söylediler.Microsoft .net platformunu gelistirdikten sonra ürünlerinde Java'ya yer vermeyeceğini duyurmuştu.

Ancak bu davranış, davaya bakan yargıç Motz'u tatmin etmedi ve yargıç kararında `(.net) Java'dan daha üstün bir ürünse, zaten kendini kanıtlar ve piyasada hak ettiği yeri alır. Dolayısıyla Microsoft'un tekelciliğe başvurarak kendine haksız avantaj sağlamasına izin verilemez` dedi.

(bkz.Hurriyet ve CNET sagolsun ;-) ..)