Microsoft Olası JPEG Saldırısına Karşı Araç Yayınladı

0
anonim
Güvenlik uzmanlarının, çok büyük bir kurtçuk saldırısının yaklaştığı öngürüsünde bulunduğu bugünlerde Microsoft JPEG işleme sistemindeki GDI kütüphanesinin açıklarını tanımlayan bir "tarayıcı alet" yayınladı.

Tarama aracı MS04-028 yaması ile birlikte yayınlandı. Bu yama JPEG imaj dosyalarının işlenmesi sırasında ortaya çıkan kritik bir açığı kapatıyor. Internet Fırtına Merkezi (The Internet Storm Center - ISC) de windows kullanıcısı olmayan kullanıcılar için bir tarayıcı yayınladı.
Merkez "Microsoft programı olmayan bazı programlarda da açığı olan GDI kütüphaneleri kullanılıyor. Bu aracı kullanarak, açık olması olası yazılımları tanımlayabilir ve üretici firmadan güncellemesini isteyebilirsiniz" diyor.

ISC JPEG GDI açığına yönelik pek çok sızma tespit edildiğini söyledi ve sızmaların önümüzdeki bir kaç gün içinde çok hızla artacağı uyarsında bulundu.

Sızmaların artacağının ispatı, Microsoft'un yama yayınlamasından yalnızca 8 gün sonra açığın internette dolaştırılması oldu. Bu da korsanların, bilinen güvenlik değiklerine uygun araç geliştirme sürelerinin azaldığı korkusunu haklı çıkarıyor.

Microsoft yetkilileri açık kodunun ortalıkta dolaştığından haberdar olduklarını ve konunun soruşturmakta olduğunu söylediler. Microsoft kullanıcıların öncelikle MS04-028 yamasını yüklemeleri gerektiği nakaratını tekrarlıyor.

ISC tarafından tespit edilen sızma kodu, sızmaya müsait makinaların komut satırını açıyor. Bunun anlamı, kanunsuz hacker'ların potansiyel olarak girdikleri makinayı ele geçirmeleri ve büyük çalı saldırlarda asalak olarak kullanmaları demek oluyor. Merkez "Komut satırının açıldığını farkederseniz, kötü bir şeyler olacağını anlayın" diyor.

Anti-virus firması Trend Micro, bu saldırı riskini "yüksek" olarak sınıflandırıyor. Başarılı bir saldırı sonucu saldırganın makinanızı ve haklarınızı ele geçirebileceği, programlarını çalıştırabileceği, verilerinizi ele geçirebileceği uyarısında bulunuyor.

Microsoft Outlook ve Outlook Express kullanıcılarının, özellikle de kurumsal ayarları olanların sadece txt formatlı mailleri okumaları tavsiye ediliyor.

Kaynak: turk.internet.com

Görüşler

0
Challenger
Müjdeler olsun. İlk JPEG virüsü Usenet' e birisi tarafından gönderilmiş.

http://slashdot.org/article.pl?sid=04/09/27/2319222
http://www.easynews.com/virus.html

Ulan Micros~1, resimlere bile potansiyel virüs yuvası gözüyle bakmamıza neden oldun ya! Helal olsun! Sen olmasan biz ne yapardık?
0
o_ozardic
Bunun dışında securityfocus'ta "JPEG exploit toolkit " ile ilgili bir haber daha var. :)
adresi de vereyim tam olsun :
security focus [www.securityfocus.com]
JPEG Zayıflığı Exploiti için:
f-secure weblog [www.f-secure.com]
0
386-DX
Cok egleniyorsunuz sanirim.

Ayni acigin Firefox'ta da oldugunu duymadiniz herhalde. Kendisinin diger marifetlerini de.. Bu firefox ki;

- urilardaki (hem email, hem web sayfalarindaki) non-ascii karakterleri execute ediyor (masallah)
- kotu niyetli bir pop3 server mozilla mail client ve thunderbird uzerinde code execute edebiliyor
- privilegemanagerin uyarilari degistirilerek art niyetli bir scripti calistirmaya kullanici ikna edilebiliyor
- web siteleri kullanicilarin clipboardlarina ulasabiliyor
- ozel hazirlanmis vcardlari execute ediyor


Siz burada kendi kabugunuzda yasamaya devam edin..
0
murat09
O FireFox ki,
2.8 Prescott 512DDR400 80 SATA Hddli Windows XP Pro (lisanslı!) kurulu makinede her nedense çalışmayan (SP2 dahi kurulu) Internet Explorer'in yerine gayet güzel geçerek (üstelik ingilizce ve alelacele kuruldu) aylardır tık dememiştir. Kullanıcısı da bir defa olsun (acemi windows, orta düzey Unix kullanır kendileri) şikayet etmemiştir. Hiç bir güncelleme de yapmadan çatır çatır da çalışmaktadır. Üstelik ücretsizdir. Denemeden lütfen peşin hüküm vermeyiniz. Saygılar, sevgiler...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

NetSec Topluluğu Ankara Buluşması - 7 Kasım 2010

anonim

7 Kasım’da Labris Teknoloji sponsorluğunda, Ankara EMO’nun ev sahipliğinde Ankara’lı NetSec üyeleriyle bir buluşma toplantısı düzenliyoruz. Vakti olan ve bu güvenlik dünyasının insanları nasıl şeylermiş diye merak eden tüm herkes davetlidir.

L7-Linux için uygulama katmanı paket sınıflandırıcı

anonim

Takip ettigim mail grupların bir tanesinden gelen mail icinde tanıtımını gorupte asagıdaki netfilter eklentisini farkettim.

l7 - Application Layer Packet Classifier for Linux

Networkunuze girip cıkabilecek paketlerler uzerinde etkinliginizi en ust duzeye cıkartabilecek, kullanıcıların bilgisayarlarına sahip oldukları yerel haklarla yukleyebildikleri ve kullana bildikleri P2P, IM oyun vb. programlarının baglantı/transfer ini, portlara bakmaksızın engelleyebilecek bir yazılım. Desteklenen protokoller ve performans dokumleri burada.

Bilişim Guvenliği Günleri İstanbul 2010

anonim

Tarih: 2 Haziran Çarşamba
Yer: Grand Cevahir Oteli

Katılım için web sayfasından kayıt gerekiyor.

www.bilisimguvenligigunleri.com

Live CD'ler ve read-only mount

e2e

GNU/Linux'un en büyük katkılarından biri de Live CD'ler oldu. Knoppix ile başlayan Live CD serisi şimdilerde epey bir arttı. Live CD'lerin en temel kullanım alanlarından biri de "forensic", yani "kırılmış" bir sistem üzerinde iz sürme, kanıt bulma vs. Live CD'lerin makinadaki disk bölümlerini read-only mount etme özelliği sayesinde diskte herhangi bir kanıt kaybına neden olmadan bu işlem rahatlıkla yapılabiliyor, ya da en azından öyle düşünülüyordu.

Linux-Forensics.com'da yer alan bu incelemeye göre bu konuda istisnalar var. Yazar, EXT3 ve Reiserfs dosya sistemi olan disklerde read-only mount edilmesine rağmen disklerdeki hash değerlerinin değiştiğini belirtiyor. Bunun bu dosya sistemlerinin journaling özelliğinden kaynaklanıyor olabileceğini de ekleyen yazar, bunun sadece Knoppix'in değil, denediği başka Live CD GNU/Linux'larda da olduğunu söylüyor.

Hack Teknikleri

anonim

Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsünden Ahmet BERKAY'ın yazdığı bu doküman bilgisayar güvenliğine giriş niteliği taşıyor ve pek çok güvenlik riskini kuş bakışı inceliyor.