Luminocity

0
cbc
OpenGL tabanlı bir pencere yöneticisine eklenen yay tabanlı modellenmiş pencereler ve ötesi. Geleceğin pencere yöneticisi karşınızda: Luminocity

Görüşler

0
Ulath
Geleceğin masaüstü yöneticisi olmaya aday olan bir diğer yazılım ise Looking Glass 3D. Bu yöneticinin en büyük avantajı hala hazırdaki yazılımları değiştirmeden 3D ortamda çalıştırabilmesi. Bence üzerine düşülmesi ve düşünülmesi gereken bir proje.

Bir de live linux cd'si var fakat ben çalıştırmaya muaffak olamadım. :)
0
tongucyumruk
Luminocity bildiğim kadarıyla Project Looking Glass'tan farklı birşey. Bir kere Java ile yazılmamış... keh keh keh...

Luminocity de aynı Looking glass gibi bir pencere yöneticisi, aynı zamanda compositing (bu kelimeye türkçe karşılık var mı?) işlerini de yürütüyor. Luminocity'yi diğer pencere yöneticilerinden ayıran en büyük özellik ekrana yapacağı çizimler için OpenGL kullanması ve her pencerenin de aslında bir texture olması. Aynı Looking Glass gibi Luminocity'de sadece bir pencere yöneticisi olduğundan halihazırdaki uygulamalarda herhangi bir değişiklik gerekmiyor.

Looking Glass ile Luminocity'nin bir diğer önemli farkı ise Looking Glass'ın baştan son üç boyutlu bir çalışma ortamı sağlaması. Luminocity ise sadece OpenGL vasıtasıyla pncerelere bazı hoş efektler veriyor. Tabii daha sonra geliştirilip Looking Glass seviyesine gelmemesi için bir sebep yok.

Son olarak Luminocity sadece bir teknoloji şovu. Gnome geliştiricileri Luminocity'yi her tür "bleeding edge" teknolojiyi denemek için bir platform olarak kullanıyorlar. Luminocity içerisinde pişip yeterince olgunlaşan özellikler ise Gnome masaüstünün öntanımlı pencere yöneticisi olan Metacity'ye aktarılıyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hi! How are you?

musshani

Son günlerde Internet üzerinde dolaşan ve hızla yayılan bir virüs tespit edilmiştir. Eğer içinde; " Hi! How are you? I send you this file in order to have your advice See you later. Thanks " metni geçen bir e-posta alırsanız, eklerini açmadan acilen silmenizi önemle tavsiye ederim.
Hızla yayılan ve W32.Sircam.Worm@mm olarak adlandırılan bu virus, gelen e-posta içinde bulunan ekli dosya açıldığında açan kişinin bilgisi dışında e-posta programının adres defterinde bulunan tüm e-posta adreslerine farklı konulu ekli dosyalar göndererek yayılmakta ve yayılırken de kullanıcının bilgisayarında bulunan şahsi dosyaları da 3. şahıslara göndermektedir.
Hergün , farklı yöntemlerle yayılan yeni ve farklı virusler ortaya çıktığından bilgisayarınızda anti-virüs / güvenlik programı kulllanmanızı eğer halihazırda kullanıyorsanız bu programı sürekli güncellemenizi ve internet üzerinden e-posta yolu ile yayılan virüslerden korunmak için tanımadığınız e-posta adreslerinden gelen mesajları açmamanızı ve e-postalar içerisinde gelen ekli dosyaları virus taramasından geçirmeden okumamanızı önemle tavsiye ederim.

Java, Dropwizard, Elasticsearch ve Docker ile kendimize bir fazlamesai.net klonu yazalım: Bölüm 1

tongucyumruk

Günümüzde uygulama geliştirme dendiği zaman çoğumuzun aklına iki tip uygulamadan biri geliyor: Mobil uygulamalar veya Web uygulamaları. Bunu masaüstü uygulama piyasası öldü anlamında söylemiyorum tabi ki fakat eskisi kadar "hip" olmadığı da aşikar. Web uygulaması denince pek çok insanın aklına da tabi ki Ruby on Rails veya Django gibi dinamik dillerin geliştirme çerçeveleri geliyor....

Tembel FM Kare

redogre

Güzel Siteler - 2: Aftermath2000.org

sundance

Kelime anlamı "Savaş, yıkım sonrası" olan aftermath2000.org ülkemizde eksikliğini çektiğimiz kaliteli Internet haberciliği konusunda ciddi bir eksiği kapatıyor.

Gerek tasarımı, gerek yorumların kalitesi ve gelir geçer olmaktan uzaklığı ile bize ilham veren, keyifle izlediğimiz bir site.

Herkese tavsiye ederiz. Bu ortam hakkında söyleyecek sözü olanlara özellikle...

Çocuklara Bilgisayar Projesi, Hemen Şimdi!

blue-train

"İkinci El Bilgisayarlarınızı İstiyoruz. Hemen, Şimdi" denmişti burada bir süre önce, hatırladınız mı? İkinci el bilgisayarların toplanması, ardından GNU/Linux kurularak ihtiyacı olan kesimlere ulaştırılması gibi bir fikir gerçekten de heyecan yaratmış, 1-2 gün içerisinde onlarca yorum gelmişti.

İlgili haberi okurken heyecanlananlardan ve yazılan yorumları ilgiyle takip edenlerden biri de bendim. Bir süre sonra Fazlamesai'de ortaya çıkan bu fikri, aktif olarak içinde bulunduğum ve çocuklara yönelik faaliyet gösteren bir STK olan Farklı Bireyler Eğitim ve Rehberlik Derneği'ne (Faber-Der) de sundum. Oradaki insanların da olumlu tepkisiyle birlikte bu fikrin projeye dönüşmesi fikri hız kazandı.