Lockheed Martin´den Linux projesi

0
urxalit
Newsalert´teki habere göre Lockheed Martin tasarım projelerinde Linux kullanmaya başlıyor. Haberin devamı için buraya tıklayabilirsiniz.
...
The $200 billion JSF program is an ambitious 25-year plan to upgrade the current fleet of U.S. fighter planes. Maryland-based Lockheed Martin bagged the deal Oct. 26, beating out Boeing Corp. in a highly anticipated announcement made by Air Force Secretary James G. Roche.

With an initial $18 billion down-payment by Pentagon, Lockheed Martin has started off the production of the single-engine stealth aircrafts by outsourcing Open Source solutions to German firm SuSE Linux.
...

(200 milyar dolarlık JSF programı hali hazırdaki Amerikan Hava gücü savaş uçaklarını 25-yıl içinde yeneilemeyi içeriyoe. Hava kuvvetleri sekreteri James G. Roche'nin açıklamasına göre, Maryland'de kurulmuş olan Lockhead Martin, 26 Ekim'de yapılan ihalede Boeing firmasını yenerek ihaleyi almayı başardı.

Lockheed Martin, Pentagondan aldığı 18 milyar dolar ön ödeme ile tek motorlu yakalanamaz uçak üretimi projesine başladı. Proje bünyesine de Alman SuSE Linux firmasına yaptırdığı açık kodlu çözümleri dahil ediyor.

...)

Görüşler

0
erolozcan
Bu haberin uydurma oldugu ortaya cikti. Asagidaki
linkten detayi okuyabilirsiniz :

http://linuxtoday.com/news_story.php3?ltsn=2001-11-20-003-20-NW-SW-SS

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GNOME 2.6 beta1

roktas

GNU/Linux masaüstü cephesinde gelişmeler devam ediyor. Kısa bir süre önce yapılan KDE 3.2 duyurusundan sonra şimdi de GNOME 2.6 beta1 duyuruldu. Bu yeni sürümde benim bilgim dahilindeki en göze çarpıcı yenilik GtkFileChooser widget değişiklikleri. (2.6`yı kuran arkadaşların görsel deneyimlerini bekliyorum.)

XFS sonunda Linux kerneline girdi!

cartman

SGI'ın journalised dosya sistemi olan XFS uzun çalışmalardan sonra Linus Torvalds tarafından Linux kerneline kabul edildi. 2.5 kerneline girmesi uzun zamandan beri merakla beklenen XFS 2.5.36 kernelinde kendini gösterecek , bununla birlikte 2.6 kernelinde en azından 4 ( Benim bildiklerim XFS , JFS , ReiserFS , Ext3 ) journalised dosya sistemi olucak! Ben şahsen Ext3 , ReiserFS ve XFS i kendi Slackware sistemimde denedim ve bana göre XFS bunların arasında en hızlı olanı. Daha fazla bilgi için www.lwn.net/Articles/9998/

Mandrake 9.2 ISOları hazır!

ckaptan

Mandrake 9.2 ISOları 13.11 itibarı ile nihayet hazır! Bazı LG CD-ROM sürücülerinde kurulum esnasında yaşanan sorunların giderilmesine ait çalışmalardan dolayı uzayan public ISO'lar artık kullanıma açıldı...
Daha nice sürümlere!

Sco yine şişti! Bölüm 712

sundance

Linux kaynak kodu üzerinde hak iddia etmeleriyle, tüm zamanların en başarısız Unix şirketinden tüm zamanların en beceriksiz ve kötü niyetli Unix şirketi ünvanına terfi eden Sco bir kez daha şişti!

Ellerindeki iddiaları kanıtlayabilmek için (IBM AIX´in Sco´ya ait olan kodları kullandığını) AIX´in yakın tarihli kaynak koduna ihtiyaçları olduğunu belirten (ve bunu belirtmek için altı ay bekleyen) Sco yetkilileri ellerindeki yegane AIX cdsinin yıllar öncesine dayandığını söylemişler (Allah bilir autorun bile yoktur onda, hatta çiziktir bile :)))

Peki bunların komik olduğunu mu sanıyorsunuz! Haaaayır, asıl komik olan Amerikan yasalarına göre sizin suçladığınız bir kişiden ´Hadi git bana cinayet aletini getir´ şeklinde kendi suçunu ispatlayacak bir kanıt istemeye hakkınız olmadığı. Sco´nun Ally Mc Beal hayranı avukatları IBM´i dava etmenin heyecanına o kadar kapılmışlar ki bunu bile ıskalamışlar.

Avrupa Birliği projelerinde açık kaynak kodlu yazılımlar

gorkem

Avrupa Birliği, açık yazılımlara ayrı bir önem veriyor. Proje hakemlerinin, çalışmalardan elde edilen kod parçası, bilgi, rapor, yöntem, analiz sonucu gibi her türlü verinin açık, yeniden kullanılabilir halini görmeleri, projelerin algılanan değerini, dolayısıyla kabul edilme şansını yükseltiyor.

UEKAE tarafından yürütülen TOSSAD (towards open source software adoption and dissemination), yani açık kaynak kodlu yazılımları benimseme ve yayma çalışması da bu örneklerden bir tanesi. 2002-2006 yılı arasında sürdürülecek olan AB 6. çerçeve projelerinin bir çağrısına teklif olarak götürülen proje metni, iletilen 200 proje arasında 8. "en iyi proje önerisi" olarak bir başka başarıya da imza atmış.