Linux Semineri (Ankara) : Linux`ta Masaüstü Uygulamaları

0
dfisek
Linux Kullanıcıları Derneği Çarşamba günü Ankara'da bir linux semineri düzenliyor. Saat 18.30'da başlayacak olan seminerde, linux'ta kullanılan çeşitli masaüstü uygulamaları ve masaüstünde linux kullanmanın çeşitli püf noktaları anlatılacak. -Ayrıntılı Bilgi-

Görüşler

0
o_ozardic
linux seminerlerinin sadece ankara da yapılıyor olması manidar degil mi sizce ? hani bişeyler yapsak da şunları yaygınlaştırsak... ne biliyim izmirdeyim ben, izmire mesela ayda bir de olsa seminer falan. istanbulda, izmirde hiç mi seminer verebilecek insan yok. yoksa başka zorluklar mı var? saygılarımla

0
dfisek
Sadece Ankara''da değil, İstanbul''da da düzenli seminerler yapılmakta. Diğer şehirlerde de 2-3 gün yoğunlaştırılmış linux seminerleri düzenlenmekte. 2002 yılında içinde Türkiye''nin İzmir''in de içinde olduğu 12 şehirinde linux seminerleri düzenlendi. Örneğin İzmir için, http://seminer.linux.org.tr/konferanslar/InternetHaftasi-2002/geziciseminerler-ege.php
0
barisozyurt
Tam da bugün slashdot' ta bunlar tartışılıyor. http://books.slashdot.org/books/02/12/20/1459247.shtml?tid=106
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkiye'de Dijital Oyun Sektörü ve Oyun Geliştiricileri Paneli

mdeniza

TÜBİTAK-SOBAG 107K039 no’lu ve TÜBİTAK 2007/1 tarafından desteklenen “DİJİTAL OYUN KÜLTÜRÜ ve TÜRKİYE’DE GENÇLİĞİN INTERNET CAFE KULLANIM PRATİKLERİ” proje kapsamında 14 Mart 2008 tarihinde Türkiye’de Dijital Oyun Sektörü ve Oyun Geliştiricileri konulu bir tam günlük toplantı gerçekleşecektir.

Bu tam günlük toplantı kapsamında 10:00-12:30 arasında Türkiye’deki oyun geliştiricilerin bir araya geldiği ve endüstrinin durumunun tartışıldığı kapalı çalışma grubu ile 14:00-17:30 arasında ise kamuya açık ücretsiz iki oturumdan oluşan toplantılar gerçekleştirilecektir.

Etkinlik mekanı: Tarih ve Toplum Bilimleri Enstitüsü İstiklâl Cd. Olivyo Geçidi Sk. Rejans Binası Kat: 1 Beyoğlu / İSTANBUL

Bilgi Topluma Sıçrama Arayışları

anonim

Internet Teknolojileri Derneği (INETD), ITÜ Bilişim Ensititüsü ile birlikte " Bilgi Topluma Sıçrama Arayışları: Hindistan, Çin, İsral ve İrlanda Modelleri ve Türkiye için Yansımaları" başlıklı panel düzenleyecek.

15 Ocak'ta saat 14.00-17.00 arasi İTU Maslak kampüsünda yapılacak olan panele, Sabancı Üniversitesi'nden Prof. Dr. Kemal İnan, Hürriyet Gazetesi'nden Yurtsan Atakan, Tercüman Gazetesi'nden Şeref Oğuz, TUBISAD ve TBD'den temsilcilerin yanısıra AKP ve CHP'den Temsilcilerin de konuşmacı olarak katılması bekleniyor.

Kaynak: Haberanaliz

SmartReader: Etkin ve Etkileşimli Elektronik Kitap Platformu

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünün düzenli ve halka açık seminerleri yeni öğretim dönemi ile birlikte başladı. 24 Şubat 2005, Salı, 17:00'da Dolapdere kampüsünde düzenlenecek ilk seminerin konuğu DDİ (Doğal Dil İşleme) konusunda dünya çapındaki isimlerden biri olan Prof. Dr. Kemal Oflazer.

Seminer özeti: Yazılı içeriğe erişmek ve bu içeriği anlamak öğrenmenin en temel yöntemlerinden biridir ve daha çok uzun bir süre, öğrenme ve özellikle ileri düzeyde bilgi edinme için en önemli ortam olmaya devam edecektir. Buna karşılık, özellikle dilden ve içerikten dolayı karşılaşılacak türlü çeşitli zorlukları (bilinmeyen sözcükler, hatırlanmayan kişiler, karmaşık tümceler, anlamaya yardım edecek yazı dışı bilgilerin eksikliği, vb.) aşacak olanakların olmadığı bir durumda, oldukça "lezzetsiz ve kuru" bir ortam olan yazı, öğrenmeyi de çok motive edecek bir ortam değildir. Örneğin İngilizce bir yazıyı okuyan bir kişi, anlamadığı bir sözcük veya karmaşık bir tümce yapısı ile karşılaştığında, elinin altında kendisine anında yardımcı olabilecek bir yardımcı olmadığı için genellikle (anlamadan) okumaya devam eder.

Üniversitelerde yeni bir gün doğuyor...

omercelik

Windows Vista, 2007 Office Sistem ve .NET Framework 3.0 konularının anlatıldığı lansman etkinlikleri 10 Farklı Üniversitede gerçekleşecek. İlk lansmanlar; 20 Mart 2007 Salı günü Konya'da Selçuk Üniversitesi'nde, ikincisi de 23 Mart 2007 Cuma günü Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde gerçekleşti. Sırada Uludağ Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Çankaya Üniversitesi var. Tüm öğrenciler bu etkinliklere davetlidir.

İNETD Pardus 2007'nin Yenilikleri Semineri (Uygulamalı)

adervis

İNETD Seminerleri başlıyor!

Yılın ilk semineri; Pardus 2007'nin Yenilikleri

İnternet Teknolojileri Derneği tarafından, 13 Ocak 2007 tarihinde "Pardus 2007'nin Yenilikleri" konulu seminer düzenlenecek.