Linux Çekirdeğinin Hata Oranı Düşüyor

0
Soulblighter
Aralık 2004 ile Temmuz 2005 arasındaki sürede Linux çekirdeğinde "hata yoğunluğu" 0.17'den 0.16'ya düştü. Kod analiz firması Coverty'nin son raporuna göre tüm ciddi hatalar da düzeltildi.
Linux çekirdeği Aralık 2004'te 5.76 milyon satırdan, Temmuz 2005'de 6.03 milyon satıra ulaştı. Yani % 4.7 büyüdü. Hata yoğunluğu ise aynı sürede % 2.2 azaldı. Aralık 2004 araştırmasında, 5 "filesystem buffer overrun conditions" ve 1 "network buffer overrun condition" raporlanmıştı. Her ikisi de ciddi hatalar olarak yorumlanan hatalardı.

Coverity'nin Temmuz 2005 özetinde aynı konuda sıfır hataya rastlandı.

Coverty CEO'su Seth Hallem: "6 aylık araştırmamıza göre, Linux çekirdeğinin boyutu artmasına karşın, potansiyel ciddi hata sayısının azaldığı görülüyor. Katkı verenler zaman zaman yeni hataları gösteriyorlar ama bunlar genellikle kritik olmayan cihaz sürücü hataları" dedi.

Kaynak: turk.internet.com

İlgili Yazılar

Koha Kütüphane Otomasyon Sistemi Semineri

caglar_onur

"Linux Kullanıcıları Derneği", 10 Haziran 2004 Perşembe günü IBM İstanbul Linux Merkezi'nde bir seminer düzenliyor. Seminerde, dünyanın ilk özgür ve açık kaynak kodlu kütüphane otomasyon sistemi olan Koha anlatılacaktır. Koha sistemi; kütüphaneler için entegre bir sistem olarak kataloglama, opac (online public access catalogue), ödünç verme, üye yönetimi ve satın alma modüllerinden oluşur. Şube kütüphaneleri de destekleyen Koha, dünya çapında halk, özel, okul, üniversite ve araştırma kütüphanelerinde kullanılmaktadır.

Peru Milletvekilinin Microsoft´a yazdığı mektup.

tupac

Peru'da kamu kuruluşlarının serbest yazılım kullanmalarını öngören bir kanun tasarısı hazırlandı. Microsoft Peru, bu tasarıyı hazırlayan Dr. Villanueva'ya, tasarıya itiraz eden bir mektup yazmış. Dr. Villanueva'nın mektuba cevabını buradan okuyabilirsiniz. Türkçe'ye Deniz Akkuş Kanca çevirmiş. Teşekkürler. Oku!Okut!..cümle aleme:)

GNU/Linux çekirdeği, MS Windows'a mı benzemeye başladı?

anonim

SCOlastik düşünceye sahip insanlar, oralarda bir yerde hayatlarını hala sürdürüyorlar. Çok yakın bir arkadaşımdan (ki ben pek ZDNet takip etmem) aldığım haber linki beni değişik düşüncelere sevk etti.Yorumlarınıza açık.

Detaya inemeden şöyle bir gözattım. Paranoyak mıyım? Yoksa yeni bir oyun mu başlıyor? ZDNet haberi

Film Gimp

tongucyumruk

Herhalde Linux'la veya grafikle (tercihen her ikisiyle birden) uğraşan herkes ünlü grafik editörü GIMP'i az çok duymuştur. Özellikle Linux kullanan grafikerlerin gözdesi olan GIMP şimdi Hollywood yollarına düştü.

Son yıllarda özellikle SGI'ın piyasadan çekilmesiyle film sektöründe oluşan boşluğu dolduran Linux şimdi bu sektöre iyice yerleşecek gibi gözüküyor. Film Gimp için kısaca GIMP'in video düzenleme dünyasına uyarlanmış hali diyebiliriz.

Slackware 11.0 duyuruldu!

anonim

Bir yıldan daha uzun süredir beklenen ve yaşayan Linux dağıtımları arasında en eskisi -bir grup Linux kullanıcısına göre de en iyisi- olan Slackware Linux'un 11.0 sürümü duyuruldu. Ayrıntılar www.slackware.com adresinden öğrenilebilir.