Kartvizitte Linux

0
tongucyumruk
Bir iş görüşmesinden sonra kartvizitinizi bırakmak istiyorsunuz. Ama öyle sıradan bir kartvizit bırakmak herhalde bir geek'e yakışmaz. Bu iş için kartvizit şeklindeki yazılabilir CD'lerden kullanmak daha uygun bir tercih olacaktır. Peki ama CD'nin içeriği ne olacak? Herhalde hiçbirimizin 30MB olacak kadar uzun bir CV'si yoktur. Bunun yerine o CD'ye linux yüklemeye ne dersiniz? FSF'deki amcalar bu fikri oldukça iyi bulmuş olacaklarki Bootable Businness Card projesi başlamış. Projenin amacı küçük kartvizit CD'lere sığabilecek boyutta, sadece CD'den çalışabilecek bir dağıtım üretmek. Tabiiki dağıtımın tek amacı karizmatik bir kartvizit üretmek değil. İçerdiği programlar sayesinde sistemlerin post-mortem analizinden Debian kurulumuna kadar birçok iş için kullanmanız mümkün. Dağıtımın sitesinden isolarını indirebilir, bunları kendi ihtiyaçlarınıza göre düzenleyip (mesela LiLo açılışta kartvizitinizi ekrana yazabilir) etkileyici iş başvuruları yapabilirsiniz. Not: Sanırım yılın ilk haberi oldu ha?

İlgili Yazılar

Linux'ta 3G ile VINN'lamak

eu

3G konusunda 3 GSM şirketinin reklamlarında ve dökümanlarında Linux'ta çalışır/çalışmaz konusunda bir bilgi bulamıyorsunuz. Birtanesinin müşteri hizmetlerini aradığımda 3G modemlerinin çalışıp çalışmadığını sordum, teknik arkadaşa yönlendirdiler ve o da dökümana baktı ve sadece Windowsta çalışır dedi, ama biraz zorlayınca test için birtane ayarladılar.

Bir yaşam tarzı olarak Unix

sundance

Uzun süredir üzerinde düşündüğüm "Bir yaşam tarzı olarak Unix" isimli makaleyi sizlerle paylaşmak istedim, umarım beğenirsiniz.

Sanırım hepimiz belli bir film türünü biliriz. Filmin göbeğinde bir şey vardır, bir meslek (itfayeci, bankaci, polis vs.), bir spor (basketbol, futbol vs.) ya da basitçe bir hobi (satranç, muzik, resim, poker vs.) ve filmin kahramanı bu konu ile takıntılı birisidir. Hobisi, işi, aşkı, takıntısı, heyecanı hepsi neyle ilgileniyorsa odur, hayatın geri kalanı ile de çok ilgilenmez.

Fedora Core 6 Duyuruldu

anonim

Can sıkıcı birkaç hatanın giderilmesinin zaman alması nedeniyle çıkışı 2 defa ertelenen Fedora Core,planlanan tarih olan 16 Ekim'den 8 gün sonra 6. sürümünü az önce duyurdu.

Linux Eğitimleri ve Sertifikasyon Sınavı, Aralık Dönemi

OSEC

İstanbul Bilgi Üniversitesi - Open Source Enterprise Centre tarafından düzenlenen Linux eğitimleri Aralık Dönemi, 6 Aralık Cumartesi günü başlayacak. Kayıtlar devam ediyor. Program hakkında detaylı bilgi almak için open.bilgi.edu.tr adresini ziyaret edebilir, kayıt için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Eğitime ihtiyacım yok ama bilgimi belgelemek iyi olur diyorsanız 20 Aralık Cumartesi günü yapılacak Linux Sertifikasyon sınavına katılabilirsiniz.

Yerelleştirme grupları sizi bekliyor

anonim

Türkiye'de genelde serbest yazılım, özelde Linux'un masaüstünde yaygınlaşması, daha alt seviyelere indirilmesi pek çoğuna göre değişik ölçütlere bağlı. Bunlar masaya yatırıldığı zaman herhalde olayın sosyolojik boyutundan teknolojisine, politikasından psikolojisine, insan-bilgisayar etkileşiminden yerelleştirmesine kadar pek çok noktada görüş bildirebilecek sayısız (Türk) uzman var.