Kamu Sektörü Linux Yetkinlik Merkezi Açıldı

0
vst
Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesindeki Kamu Sektörü Linux Merkezi, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürünün ve IBM Türk Genel Müdürünün katılımlarıyla Ankara'da açıldı.

Konuşması sırasında Türkiye'de 75 Linux kullanıcısı var. diyen bakan, akabinde 75,000 diyerek bunu düzeltti.
Hüseyin Çelik açılış konuşmasında, Türkiye'nin çağın gerekleri neyse ona uyacağını belirtti. Bill Gates'in Türkiye'ye gelmesinin ardından yapılan ihale spekülasyonlarının gerçek olmadığını belirten Çelik, bu bağlamda bir çok yazılı soru önergesine de cevap vermek zorunda kaldığını söyledi.

Görüşler

0
zekeriya_akyildiz
Mic~1 tan sağladıkları rant(lar) yüzünden asla linux'a yüz vermeyecekleri açık, fakat kamuoyunda bakın linux'ada şans veriyoruz ama olmuyor işte denmek için açılmış güzide kurum.
0
BufferedReader
goyaaa office programlarinin tanesini 2$ 'a vermisler. openoffice gibi daha kalitelisi ve bedavasi varken....
0
slowhand
yarın öbürgün linux tabanlı işletim sistemleri ile ilgili soru geldiğinde bakın biz yaptık ama ilgi yok diyebilmek için göstermelik yapılmış bir iş (bence)

destek vermek bu konuda linux tabanlı işletim sistemlerinin önünü açıp eşit fırsat vermek istiyorsan milli eğitim olarak okulların bilgisayar lab. larıan linux tabanlı işletim sistemi kurdurur insanlara seçme şansı verirsin böylece bundan daha yararlı işler yapmış olursun. ama bu konudada ümidim yok ben ege de eczacılık fakültesinde okuyorum burada bile böyle bir imkan yok bilgisayar derslerinde hep microsoft işletimsistemleri ve onun üzerinde çalışan programlar anlatıyorlar (bildiğim kadarıyla diğer fakültelerdede durum aynı) ancak bizim bilgisayar hocamız son bir yıldır (özel çabasıyla) openoffice anlatıyor. yani uzun lafın kısası linux tabanlı işletim sistemlerini bizim ülkemizde işi zor ancak özel çabayla bir yerlere geliyorve kitlelere değil kişilere ulaşıyor.

nedersiniz bu konuda birazda şuç bizde mi?
0
mos
merhaba;

gereksiz bir tartisma baslatan biri olmak istemiyorum; ama bu bakis aciniz -en azindan ifade ettiginiz sekliyle- cok fanatik olmus.

eger MS Office 2$ 'a veriyorsa paketi, bakim/guncelleme v.s. gibi konularda kurnaz sozlesme maddeleri de kaktirmamissa ortada kotu bir alisveris oldugunu soylemek komik olur.

zira koru korune "hem daha iyisi hem bedava olani varken..." demek de komik. hangi yonlerden daha iyi mesela? kime gore ve neye gore daha iyi? bir suru parametre var "iyi" yi etkileyen. evet acik kaynak kodlu, beni abidik gubidik lisans sozlesmelerine hapsetmeyen, gelismeye acik, bedava ve tam tesekkullu bir ofis paketi ÇOK İYİdir. ama yukarida bahsettigim kosullarda tercih sebebi olmayabilir.

0
banger
tamam ben ms programlarını kullanmıyorum ama bisey sormak istiyorum sizce openoffice ms officeden dahamı kaliteli??? merak ediyorumda neresi kaliteli ??? bence daha biraz yol alması gerekir..
0
yilmaz
ms office başlı başına çok büyük bir yazılım herşey var içinde ev kullanıcısına lazım olmayacak yüzlerce özellikde var. işte burda openoffice devreye giriyor. işine yaramayacak malzemeye o kadar para vereceğine OpenOffice kullan. yada korsan alacağına OpenOfice kullan. 2.0 çıktı mı bilmem ama (betası vardı) bence birçok kişinin ihtiyacını görür
0
ae
İçinde gereksiz bir çok şey var demek doğru bir yaklaşım olabilir ama, bedavaya çok daha iyisi var demek yiğidin hakkını yemek olur.

Eşim'in okulu open office tercih etmişti, ama kelime işlem, tablolama programları üzerinde yeterince hakimiyet sağlanamadığı için rapordur, plandır çıkartana kadar akla kara seçip ne yapalım böyle kalsın dediğimiz olmuştur.

İddalı bir ürün iseniz son kullanıcı tarafından çok daha rahat kullanılabiliyor olmanız lazım. MS in yaptığı da bu, kullanıcı tarafı kolay, akıllı arabirimler ile gönüllere yerleşiyorlar. Ne zaman OO bu kıstası yakalar o zaman "bakın bu hem bedava hemde onun kadar kullanışlı ve rahat" deme hakkımız olur.

Sevgilerle
0
yilmaz
OpenOffice 2.0 ı deneyin. bu görüşünüz değişecektir. Access database i bile açıyor. artık ne yapsınlar. Ortada bir de maaliyet var. Ama ben okullarda o kadar da MS Office e ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum.
0
FZ
75.000 + 1
0
Soulblighter
Milli Eğitim Bakanı keşke bu 75 bin kullanıcının kaçı Slackware, kaçı Debian kullanıyor onu da söyleseydi. Valla merak ediyorum... :)
0
bm
Ne ogretecekler, mufredat nedir, kullanilan programlar nelerdir nerede yaziyor? TI.com'daki habere de baktim, konusmalarin ozetlerinden baska birsey gecmemis. [1]

Bu arada bakan nereden biliyormus TR'de kac Linux kullanicisi oldugunu? Bu istatistiklerin yayinlandigi bir yer var mi?

[1] Hangi genel mudurluge bagli oldugunu, acilista hangi muhteremlerin oldugunu anlatan haberlerin disinda bir de krokimiz var: http://www.ibm.com/news/tr/tr/2005/06/kroki.html
0
yilmaz
kroki niye yan duruyor. kesin milli eğitimin işidir. millet yolu bulamasın diyedir.
0
msf
Yetkinlik merkezinin web adresi klym.meb.gov.tr [klym.meb.gov.tr] den bu tarz bilgilere ulaşılabilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Symantec, Sygate’i Satın Aldı

anonim

Symantec büyük ölçekli kurumlara yönelik ağ erişim kontrol çözümleri pazarının lideri olan Sygate’in satınalma işlemlerinin tamamlandığını duyurdu.

Google Code Jam 2003

FZ

Sıradışı programlama yeteneklerine mi sahipsiniz? Birkaç satırlık kod ile bilgisayara göbek attırabilir misiniz? Kodunuzun didik didik edileceğini bildiğiniz halde gayet güzel program yazabilir misiniz? O halde yeteneklerinizin hakkı ile ödüllendirileceği bir etkinlik için ısınma turlarına başlayın.

Google, dünyanın bilgi işlem yapısını yeniden yazacak yazılımcı avına çıktı. Google Code Jam 2003 yarışmasında bu tür programcıları bulmayı amaçlıyor. Bunu bir tür bol ödüllü bir iş görüşmesi olarak düşünün. İşe alınmasanız bile sırf katıldığınız için büyük bir para ödülü kazanma şansınız var.

Yarışma 18 yaşın üstündeki tüm Java, C++, C# veya VB.NET programcılarına açık. Bakalım kimin parmakları klavye üzerinde daha hızlı ve akıllıca dans edecek.

''Özgür Zihin'' Eğitimlere Başlıyor

butch

"Açık innovasyon eğitim programlarımız, açık bilişim teknolojilerinden işletme organizasyonu ve bilgi sistemleri tasarımına uzanan bir yelpaze sunuyor. Trend kalabalığındaki ticari ürün odaklı eğitimlerden farklı bir yaklaşımla tasarlanan eğitim programlarımızda, teknolojideki hızlı gelişmelerin arka planındaki büyük resme odaklanmanıza ve bilişim yatırımlarınızı sağlam ve uyarlanabilir bir stratejiye oturtmanıza yardım etmeyi amaçlıyoruz."

Yukarıdaki alıntı MensLibera.com web sitesinden. Firma, Mart ayı ile birlikte, akademiden gelen güçlü kadrosu ile eğitimlere başlıyor.

Şimdilik duyurulan eğitimler arasında "Gerçek Dünyada Fonksiyonel Programlama", "Django ile Web Uygulama Geliştirme", "Python ile Programlama ve Çevik Geliştirme" var. "Android ile Uygulama Geliştirme", "Linux ile Yüksek Bulunurluk, Yüksek Performans ve Sanallaştırma" gibi diğer eğitimler de yolda.

"Tanışma eğitimleri"nin 40% indirimli olduğunu belirtelim. Detaylı bilgi için MensLibera.com adresini ziyaret edin.

Askerliği Gelenlere Duyurulur...

musshani

Türkiye’nin YÖK tarafından onaylanan ilk sanal üniversitesi bu yıl öğrenci alacak. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Engin Ataç ve programa destek veren Microsoft Türkiye’nin Genel Müdürü Haluk Maga İstanbul Ceylan Inter Continental Otel’de düzenlenen basın toplantısında Türkiye’nin ilk sanal üniversitesi hakkında bilgi verdiler.

Bilgi Yönetimi’ne programına Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) ile 500 öğrenci alınması planlanıyor. Öğrencilerin 2001-2002 öğretim yılında kayıt yaptırabilmek için Eşit Ağırlıklı ÖSS Puan türünde en az 105 puan almaları gerekecek.

Sertifikasyonun Önemi

FZ

Avrupa ve ABD'de 32.000 BT çalışanı ve 1830 işveren arasında yapılan bir araştırmaya göre bilgi teknolojileri konusunda sertifikasyonun önemi artmış durumda. Sertifikasyonun avantajının en çok hissedildiği alanlar ise proje yönetimi ve bilgi teknolojileri güvenliği.