''Özgür Zihin'' Eğitimlere Başlıyor

0
butch

"Açık innovasyon eğitim programlarımız, açık bilişim teknolojilerinden işletme organizasyonu ve bilgi sistemleri tasarımına uzanan bir yelpaze sunuyor. Trend kalabalığındaki ticari ürün odaklı eğitimlerden farklı bir yaklaşımla tasarlanan eğitim programlarımızda, teknolojideki hızlı gelişmelerin arka planındaki büyük resme odaklanmanıza ve bilişim yatırımlarınızı sağlam ve uyarlanabilir bir stratejiye oturtmanıza yardım etmeyi amaçlıyoruz."

Yukarıdaki alıntı MensLibera.com web sitesinden. Firma, Mart ayı ile birlikte, akademiden gelen güçlü kadrosu ile eğitimlere başlıyor.

Şimdilik duyurulan eğitimler arasında "Gerçek Dünyada Fonksiyonel Programlama", "Django ile Web Uygulama Geliştirme", "Python ile Programlama ve Çevik Geliştirme" var. "Android ile Uygulama Geliştirme", "Linux ile Yüksek Bulunurluk, Yüksek Performans ve Sanallaştırma" gibi diğer eğitimler de yolda.

"Tanışma eğitimleri"nin 40% indirimli olduğunu belirtelim. Detaylı bilgi için MensLibera.com adresini ziyaret edin.

İlgili Yazılar

DDJ Programlamada Mükemmelik Ödülü : P.J. Plauger

FZ

Yirmi yılı aşkın süredir yayınlanan Dr. Dobb's Journal dergisinin bu seneki "Programlamada Mükemmelik Ödülü"nü P.J. Plauger aldı.

Dr. Plauger, 80'li yıllarda X3J11 komitesinde çalıştı. Söz konusu komite ANSI C standardının geliştirilmesinden sorumlu idi. Çalışmalarına devam eder Dr. Plauger daha sonra ISO C ve C++ standartlarının oturtulmasında da önemli rol oynadı.

Bu süre esnasında Bell Laboratuvarlarında profesyonel olarak çalışan Plauger 10 yılı aşkın bir süre "The C/C++ User's Journal"ın editörlüğünü yaptı. Plauger'in yazdığı ya da katkıda bulunduğu kitaplar arasında şunlar sayılabilir: Elements of Programming Style and Software Tools in Pascal, The Standart C Library; Programming on Purpose, The Standart Template Library.

Dr. Plauger aynı zamanda 30 yılı aşkın süredir bilimkurgu yazarlığı da yapıyor. Yazdığı kısa öyküler "Analog" ve "Galaxy" dergilerinde yayınlandı.

Honeywell'den 34 firmaya patent davası

Soulblighter

Honeywell 34 elektronik firmaya izinsiz Honeywell teknolojisini kullandıkları için dava açtı. Söz konusu patent, 1994 yılında Honeywell tarafından alınmış ve LCD üzerinde daha parlak ve keskin resimler görüntülemeye yarayan bir teknolojiyi kapsıyor.

Hayır videodaki ben değilim aslında benim ama...

FZ

ABD'deki MIT üniversitesinde çalışan bilgisayar mühendisleri vakti zamanında Arnold Schwarzenneger'in başrolde oynadığı "Running Man" filmindekine benzer işler çevirmeye başlamışlar! \r Araştırmacılar kameraya kaydettikleri bir insan konuşma videosunu işleyip söz konusu insan sanki başka şeyler söylemiş gibi bir video hazırlayabiliyorlar. Hatta daha da ileri gidip bir ingilizce konuşan bir kadının videosunu işleyip o kadının Japonca şarkı söyleyen bir videosunu yapmış, dudak hareketleri falan nerede ise kusursuz gibi ve seyreden deneklerin çoğu da hiçbir gariplik sezmemişler (söz konusu kadın tek kelime japonca bilmiyor tabii!)

\r \r Bu tekniğin bilgisayar oyunlarında çok ilginç efektler yaratmak ya da Marilyn Monroe gibi ölü sinema yıldızlarına yeni sözler söyletmek için kullanılabileceğini söyleyen araştırmacılar işin sakat tarafına da dikkat çekerek söz konusu tekniğin propaganda amaçlı, kitleleri yanıltma ve manipüle etme amaçlı da kullanılabileceğini belirtmişler!

Sıkça Sorulmayan Sorular

FZ

Bir dergi çıktı. Adı : FUQ - Sıkça Sorulmayan Sorular.

%90'ı acayip röportajlardan oluşan bu dergiyi eğer en yakınınızdaki gazete bayiinden alırsanız nelerle karşılaşacaksınız? :

Democracy Player ve Videocasting

batasoy

Democracy Player'da Türkçe: artık Videocasting'leri takip etmek ve geleceğin televizyonu olan Internet TV'ye adım atmak daha kolay. Son derece başarılı arayüzü, kolay kullanımı ve daha da önemlisi programın yaratıcı firmanın ortaya çıkardığı Broadcast Manager ile, artık siz de kendi yayınınızı yapabileceksiniz! Detaylar dergimizin Nisan sayısında; ancak programı bugün indirerek yayınları izlemeye başlayabilirsiniz.