JVM Performans Optimizasyonlari(?)

https://jakubstransky.com/

3
ycanyilmaz

Görüşler

1
tongucyumruk

Soru işareti neden? Biraz basit bir açıklama olsa da JVM'in temel optimizasyonlarına çok iyi bir giriş olmuş.

Bunu da şuraya bırakayım: The Diabolical Developer's Guide to Performance Tuning by Martijn Verburg

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

J2EE Yahoo Gurubu - J2EE-tr

malkocoglu_3

J2EE ve servis tarafı Java konuları hakkında konuşmak/tartışmak için J2EE-tr adlı yeni bir Yahoo gurubu başlattık. İlgili olanlar ekteki adresten guruba erişebilirler. Gurupta JMS, EJB, RMI, JBoss, Struts, Hibernate konularında yazılar olacak, ayrıca yazılım mimarileri, test etmek (JUnit), Extreme Programming gibi konular da işlenecek, sorular cevaplanacak.

JMP3Player 0.3.3 Yayında

deneme101

JMP3Player'ın, yeni sürümü yayınlandı.

Eklenen özellikler şu şekilde:
- Look & Feel ve Theme desteği eklendi.
- Dil seçenekleri eklendi.

GNU/Linux ve MS Windows sürümlerine ulaşmak için:

http://sourceforge.net/projects/jmp3player/

Struts Ölüyor mu?

innaw

Java dünyasının doğası gereği mevcut bir çok "web framework" alternatifi varken, Apache Vakfı'nın Struts projesi bir çok önemli projede kullanıldı, kullanılıyor ve artık bir "de facto" standart haline geldi.

Elektronik Devreleri Java ile Kontrol Edin

anonim

Hobi olarak Robot projeleri uğraşmak isteyenlerin bilgisine sunulur: Ekteki bölümlerde elektronik göz, motor kontrol tekniklerini, Java devresi kullanarak nasıl yapıldığını gösteriyoruz. Kullandığımız Java mikroişlemcisi JStamp, JavaOne toplantısında gösterildi ve büyük ilgi gördü. Hatta bu teknoloji çorbasına Lego beyni entegre etmeyi de başardık. Detaylar için: http://www.bilgidata.com/article_list.jsp?category=robotlar adresini ziyaret edebilirsiniz.

JBoss ile Küme (Cluster) Oluşturmak

malkocoglu_2

Bir küme (cluster), birden fazla servis noktasının (node) birarada çalışmasından meydana gelen kütledir. Bu servis noktalarının genelde ortak bir amacı vardır. Bir servis noktası bir ayrı makina da olabilir, aynı bilgisayarda çalışan birden fazla süreç (process) de olabilir. JBoss dünyasında bir küme iki şeyi yapar: Çökme Toleransı (Fault Tolerance) ve Yük Dağıtımı (Load Balancing).