izbul.net ve turk-php.com Bilgi Yarışması

0
oktay
Turk-PHP.com sitesinin hediyeli bilgi yarışmaları izbul.net'ten 6 ay ücretsiz hosting hediyeli son sayısıyla karşınızda. Yarışmada her hafta bir kişiye ücretsiz web hosting hediye edilmesi planlanıyor.

Ayrıntılı bilgi için lütfen http://www.turk-php.com/pages.php?page=Yarisma adresini ziyaret ediniz.

İyi şanslar.
PHP

İlgili Yazılar

PHP4 Rafa Kalkıyor

sempsteen

Bugün php.net adresinde yapılan bildiri ile PHP4'ün 2008 yılından itibaren geliştirilmeyeceği açıklandı. Kritik güncelleştirmeler için ise son tarih 08-08-2008 olarak belirlenmiş.

PHP için RPM kütüphanesi

Evreniz

PHP içinden RPM dosyaları hakkında bilgi almak ve başlık bilgileri ile ilgili sorgulamalar yapabilmek için çeşitli fonksiyonlar sunan bir kütüphane (PHP extension), ayrıntılı bilgiye ve kaynak koda, http://cekirdek.uludag.org.tr/~meren/php_rpm/ adresinden ulaşabilirsiniz.

PHP başlangıç dersleri serisi 2

anonim

Bir süredir php ders dökümanlarının ikinci serisini hazırlamaya çalışıyordum. Hem talebin artması nedeniyle hem de dosyanın boyutunu fazla yükseltmemek adına aşağıdaki 3 temel döküman ile yeni seriyi tamamlamak istedim:

Programlama Dillerine Göre Programcıların Gelir Seviyeleri

xYroN

Yapılan bir araştırmaya göre .NET programcılarının daha fazla para kazandığı ortaya çıkmış. Aynı listede PHP ise ikinci sırada bulunuyor. Aşağıdaki linklerden araştırmanın kaynağına ulaşabilirsiniz. Zend Developer Zone sitesinde ise konu ile ilgili küçük bir yazı bulunuyor.

http://devzone.zend.com/, http://www.bestcodingpractices.com/, http://blog.phpist.net/?p=34

Artık Türk Yapımı Bir Forumumuz Var

anonim

Evet artık bizimde kendimize özgü bir forumumuz var. Forumun Adı phpKF (php Kolay Forum). Yapan arkadaş, forumu 6 ayda yaptığını yazmış ve tamamen ücretsiz olarak kaynağını da açmış.