iTunes Music Store, Windows sürümü geliyor.

0
Evil_Empire
Apple iMac ten sonra iMovie, iTunes, iChat, iPod, iSight, iPhoto gibi ürünler çıkardı. Bunlar Mac kullanıcılarını "ayrıcalıklı" yapan ürünlerdi.

iTunes MacOS'la birlikte gelen ücretsiz bir all in one müzik istasyonu. Apple'ın iTunes'u windowsa portlamak için yeni programcılar alması ve Safari browser'ı da windowsa taşıyacağının haberleri MacOSX'in intel işlemcilerde çalışacağını düşündürüyor(muş).
iTunes kullanımı hiçbir müzik programında olmadığı kadar rahat. CD yazma, tüm arşivi düzenleme, arama tarama gibi özellikleriyle gördüğüm en iyi müzik player-organizer programı diyebilirim. En önemli özelliği ise, plak şirketleri ile anlaşmalı olarak net üzerinden telifli müzikler indirebilmeniz. Tabi her parça için o plak şirketinin verdiği fiyatı öderseniz.

Geçtiğimiz günlerde Microsoft artık Apple için internet explorer geliştirmeyeceğini bildirmişti. Bu açıklamadan sonra Apple popüler yazılımlarını windowsa taşımaya karar verdi.

iTunes yıl sonunda windows sürümü ile piyasaya sunulacak ve p2p yazılımlara, yasal bir alternatif olarak müzik şirketlerinden büyük destek görecek. Bu yüzden freeware olması düşünülüyor. Bakalım Apple iTunes ve Safari ile attığı adımı MacOSX ile sürdürecek mi?

Görüşler

0
cartman
Safari zaten khtml tabanlı. Khtml kodu Windows üzerinde de compile ediyo ( idi enazından ) . Qt'nin de windows versiyonu var tek sorun safari'nin ( 1.0+ ) ileri css özellikleri için Cocoa widgetları kullanmaya başlamış olması...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Motorola PPC 8500 1GHZ Hazır

anonim

Motorola sonunda 1Ghz PowerPC işlemcisini bitirdi ve önumuzdeki 2 yıl içinde seri üretime geçileceğini ve tüm Mac`lerde olacağını duyurdu. Intel 1.4 Ghz`i çıkardı fakat halen PowerPC 800Mhz ile Intelin 1.4 GHz`inden daha büyük bir performans sergilemekte, Intel 32 bit mimaride kaldığı sürece PowerPC Intel`in hız olarak herzaman önünde olmaya devam edecek gibi görünüyor. Kimbilir Intel 64 bit`e geçiş yaptığında Motorola ve diğer RISC işlemci üreticileri de 128 bite geçiş yaparlar. Galiba Intel herzaman arkadan gelicek gibi gözüküyor.

Apple ve Intel kime karşı? Micros~1 olabilir mi?

sundance

Geçtiğimiz hafta bilişim dünyasını temelden sarsan bir haber aldık. Bu habere göre Apple bundan sonra Intel işlemciler kullanacakmış!

Bir müddettir bu tür bir şey olabileceği ile ilgili bazı yorumlar ortalıkta dolaşmaktaydı. Özellikle de Pc Magazine editörlerinden John Dvorak, 90'lı yılların ortalarından beri bu tür bir şeyin olması gerektiğini söylediğini vurguluyor ve dahası bu anlaşmanın Linux'a zarar vereceğini söylüyordu.

Herne kadar Dvorak birçok boşa giden kehanette bulunmuş olsa da bunda yanılmadığını görüyoruz. Aslında bu konuda çok daha çarpıcı bir makale PBS tarafından yayınlandı.
Peki gerçekte Apple'ın hareketinin anlamı ne ve bu hareket kime karşı?

iPod'lara Linux Dokunuşu

3lobyte

iPod'unuz üzerinde gelen özelliklerden sıkıldınız mı? iPod Linux bu noktada imdadınıza yetişiyor. iPod'lar için tasarlanmış bu linux ile iPod'unuzu tam bir multimedya cihazına hatta küçük bir cep bilgisayarına çevirebilirsiniz. renkli lcd ekranı olan iPod'larda Doom oynamak bile mümkün.

Unicode of Death 2.0

parsifal

Aloha Browser geliştiricileri, San Francisco fontu ile İngilizce olmayan dillerde kullanılan 2 unicode sembolünün Apple ürünlerini çökerttiğini buldular. İşin kötüsü bahsi geçen font varsayılan sistem fontu. https://techcrunch.com/2018/02/15/iphone-text-bomb-ios-mac-crash-apple/

Apple´ın Yeni Internet Tarayıcısı Konqueror Tabanlı

FZ

Apple'ın yeni Internet tarayıcısı Safari, açık kodlu Internet tarayıcılarından Konqueror temel alınarak geliştirildi.