iPod'lara Linux Dokunuşu

0
3lobyte
iPod'unuz üzerinde gelen özelliklerden sıkıldınız mı? iPod Linux bu noktada imdadınıza yetişiyor. iPod'lar için tasarlanmış bu linux ile iPod'unuzu tam bir multimedya cihazına hatta küçük bir cep bilgisayarına çevirebilirsiniz. renkli lcd ekranı olan iPod'larda Doom oynamak bile mümkün.

Görüşler

0
ncdlek
http://www.ipodlinux.org/Project_Status
buradan hangi versiyonlarda uygulanabilir olduğunu göreebilirsiniz. ne yazık son nesillerde uygulanamıyormuş. yoksa oyundan başka wikipedia da kurmak mümkün
0
frontsideair
Bir de Rockbox var ki tadından yenmez.
0
anonim
Tek ben demi hata var?
Yoksa siteye girdiğinde virüs uyarıs alan başka FM üyeleri de varmı?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Apple'ın Yeni İşletim Sistemi Tiger 29 Nisan'da Çıkıyor

nipple

Apple, 2005'in ilk yarısı çıkaracağını söylediği yeni işletim sistemi Mac OS X 10.4 Tiger'ı, bugün ana sayfasını komple değiştirerek 29 Nisan'da piyasaya süreceğini duyurdu. Steve Jobs bir süre önce, Longhorn'da yer alacak tüm özellikler de dahil bir önceki işletim sistemi Panther'e göre yaklaşık 200 yeni özelliğin bu sistemde yer alacağını açıklamıştı.

1000 adet mp3 cebimizde

anonim

Apple'ın çıkarmış olduğu iPod ile 1000 adet mp3'ü yükleyip yaklaşık 10 saat istediğiniz yerde müzik dinleyebiliyorsunuz. Macintosh kullananlar için olan iPod'u Macintoshunuza fireware portundan bağlayarak iTunes programı ile rahatlıkla yükleyip yüksek ses kalitesi ile dinleme imkanı oluyor. Fiyatı biraz yüksek olsa da yakında makul düzeylere inecegini umut ediyorum. iPod hakkında bilgi için www.apple.com/ipod/

Linux ve MacOS X

anonim

Apple ADC'den gelen bir mailde ilginç bir haber vardı. Apple'ın yeni işletim sistemi MacOS X Linux shared library leri kullanacak gibi gözüküyor, hatta linux emulator da yeni sürümde default olarak çekirdeğe eklenecekmiş, bunların gerçek olup olmadığını yeni sürüm çıktığında göreceğiz. Bu oluşum gerçekleşirse eğer, Apple'ın Linux a desteği büyüyecek gibi gözüküyor.

Yeni MacBook Pro ile tamam mı, devam mı?

butch

Yeni MacBook Pro Touch ID, Touch Bar, yeni gelişmiş ekran ve bol miktarda başka yeniliklerle duyuruldu. Bunların çoğu sevinçle karşılanırken, özellikle teknik kullanıcıları mutsuz eden değişiklikler de her zaman olduğu gibi gündeme damgasını vurdu. Escape ve fonksiyon tuşları ile SD Kart yuvasının kaldırılması, şarj portunun MagSafe’siz USB-C'ye evrilmesi de bu konudaki tartışma odakları.

...

Macintosh'a Adım Adım Yellow Dog Linux Kurulumu

nipple

Bilindiği gibi Yellow Dog Linux, Debian, Gentoo, Mandrake, SUSE ve Ubuntu gibi pek çok Linux dağıtımının Macintosh'ların kullandığı PowerPC işlemciler için üretilmiş sürümleri bulunuyor. Bu dağıtımlardan Apple donanımlarına en iyi desteği veren Yellow Dog Linux'un bir iBook'a nasıl kurulacağını adım adım buradan takip edebilir, iBook üzerindeki performans ve uyumluluk konuları hakkında bir fikir sahibi olabilirsiniz.

Bu, özellikle Mac OS X'un son versiyonlarını çalıştırmakta zorlanan eski Macintosh'lar için oldukça iyi bir çözüm gibi görünüyor.