İnternet Yasakları ve İnternete Yaklaşımlar

0
anonim

Internet Yasakları hala çok güncel. 7 Haziran 2009 Pazar günü Istanbul Barosu'nda konu ile ilgili bir konferans düzenleniyor.

Konferans:
İnternet Yasakları ve İnternete Yaklaşımlar
- Dünyayı saran ağ, dikenli tel olmasın! -

Yer: İstanbul Barosu, Orhan Apaydın Konferans Salonu(kroki)
Tarih: 7 Haziran 2009 Pazar Saat: 11.00-17.00

İnternet, insanlığın evrensel ortak ürünüdür. Gelişimi ve bugün geldiği nokta insanlığa aittir. Ulusal sınırlar ya da yasalar ile çerçevelenemez. Ateş yakıp dumanla derdini anlatan insan, bugün kablolar ya da uydular aracılığı ile dünyanın her köşesine sesini ve görüntüsünü gönderebilmektedir. İnternet, iletişim için cazip, çok yönlü, etkileşimli ve düşük maaliyetli bir teknolojidir. Öteki iletişim ve medya araçlarının sahip olmadığı avantajlara sahiptir. İnternete erişim ve onu etkin şekilde kullanmak, temel haklarımızdan birisidir.

Fakat gelişmeler bu hakkımızı tehdit ediyor. Türkiye'de YouTube bir yılı aşkın süredir kapalı. Türlü gerekçelerle 1600'ü aşkın siteye erişim engellendi. Üstelik herhangi bir mahkeme tarafından, savunma almadan, bir bilirkişiye dahi danışmadan. Dünyayı saran ağ, dünyayı saran tel örgüye dönüştürülüyor. Bizse sınırsız ve sansürsüz bir internetten yanayız.


Program :

11.00 Açılış Konuşması

11.15 Türkiye'de İnternet, yasaklar ve neler yapılabilir?
Prof. Dr. Mustafa Akgül

12.30 Yemek Arası

13.00 Yasa ve yasakların değerlendirilmesi, başka türlü düşünmek mümkün mü?
Av. Ayşe Kaymak

14.00 İnternet Gazeteciliği ve sansürün etkileri
İlden Dirini

15.15 İnternete farklı yaklaşımlar
Ali Rıza Keleş

Not : Katılacakların site üzerinden kayıt yapması iyi olur. (zorunlu değil fakat katılımı kestirebilmemiz açısından faydalı olacaktır.) Katkıta bulunabilir, etkinlik öncesi görüşlerinizi veya katkıda bulunmak istediğiniz konuları bize bildirebilirsiniz.


Alternatif Bilişim

Görüşler

0
wime77
Önemli bir toplantı . Bu ve bundan sonra yapılacak toplantıların video kayıtlarının bir site üzerinden paylaşılarak katılamayan ilgililer için önemli olabilir.

Videoların işenmesi ve internet ortamına aktarımında elimden geleni yapmaya da hazırım.
0
arkeles
İlginiz için teşekkürler. Bu yardıma gerçekten ihtiyacımız olabilir. Sitemizdeki iletiişim bilgilerinden ya da alt.bilisim[at]gmail.com adresinden iletişim kurabiliriz.

Saygılarımla,
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ripe 52 Toplantısı İstanbul'da

sundance

Internet politikaları konusunda belki de en önemli organizasyonlardan biri olan RIPE'ın bir sonraki toplantısı 24-28 Nisan tarihleri arasında İstanbul'da yer alacak.

Toplantılara $400 avroluk tüm etkinlik ya da 125 avroluk günlük katılım ücretleri ödeyerek isteyen herkes katılabiliyor, öğrenciler için de %50 indirim sözkonusu. Türk Telekom'un ev sahipliğinde yapılan toplantılar, daha sonra "şerrefsizim benim aklıma gelmişti" dememek isteyenler için iyi bir fırsat olabilir ;)

Güzel Siteler - 3: Shockhaber.com

sundance

Açıkcası ATV`de yayınlanan Şok programını pek sevmiyordum. Hani `ulan ne milletiz nelere nelere inanıyoruz` şeklinde olması bir yana, çok gelir geçer, havada buluyordum programı.

Fakat yeni açılan Shockhaber.com (bildiğim kadarıyla ATV ile pek bir alakası yok, yalnızca o programda çalışmış elemanların serbest oluşumu bu) bence TV programından çok daha güzel hazırlanmış ve gerçekten bir şeyler söyleyen bir site.

Önyargılarıma rağmen dolaştım ve hoşuma gitti. Umarım başarılı olurlar.

Aradığınız şey ne kadar popüler?

FZ

Lisp'in ortalama arama miktarı 4.000.000 civarında seyrediyor. C/C++ programming ise 40.000.000'a yaklaşıyor. Perl'e gelince zaman zaman 80.000.000'a çıkmakla birlikte ortalaması 60.000.000'da seyrediyor. Java programlama dilinin aranma popülaritesi ise 200 ile 100 milyon arasında değişiyor son 1-2 haftadır.

Amerika'yı yeniden keşfetmek

sundance

Türkiye’de iş dünyasına atılan, birazcık idealizme sahip herkes, kısa bir süre içinde yeni bir şeyler icat etmek, farklı bir şeyler çıkarmak için harekete geçer. Bazen okuldan yeni çıkmış olmanın naifliğidir itici güç, bazen de yıllar boyunca maruz kalacakları köhneliğin farkına varmanın refleksif tepkisidir bunu yaptıran.

Ama “icat çıkarma” lafının çöreklendiği bu coğrafyada “salyangoz satmak”...

Vah Zavallı Superonline ( ve diğerleri )

anonim

Superonline yöneticileri buyurmuşlar: "ISS'lerin internet için vazgeçilmez bir katma değer olan içerik konusunda yapmakta oldukları yatırımın boyutları bilinmektedir. Herhangi bir yatırım yapmadan hazır içeriğin bedava kullanılması, ISS’lerin maliyetlerini arttırmakta olup, TTNet'in oluşturduğu haksız rekabet koşulları sonucunda da çaresiz bırakmaktadır"