Internet'te 'Sıkıyönetim' e Geçildi

0
FZ
İnternet evlerinden ve toplu kullanım mekanlarından internete erişime 'olağanüstü' kısıtlayıcı tedbirler getiren yönetmelik Başbakanlık tarafından resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Artık 'mülki amir'den izin almadan toplu kullanım amaçlı internet mekanları açılamayacak. Yönetmelikten en fazla internet Kafeler etkilenecek.
İnternet evlerinden ve toplu kullanım mekanlarından internete erişim hizmeti verenler, Telekomünikasyon kurumu tarafından onaylı içerik filtreleme yazılımı kullanmadan erişim sağlayamayacaklar. Bu tür mekanlar sabit IP numarası sahibi olacaklar ve buralardan internete erişen kişilerin erişim bilgilerini günlük olarak kaydedecekler.

Yönetmeliğe göre, İnternet kafe açma başvuruları mülki idare amirliklerce on beş gün içinde sonuçlandırılarak, izin belgesi verilecek. İzin alınmadan açıldığı tespit edilen iş yerleri kapatılacak.

İzin belgesi sahibinin tüzel kişi olması durumunda, iş yerini idare etmek üzere bir sorumlu müdür görevlendirilecek. Gerçek kişiler de iş yerinde sorumlu müdür görevlendirebilecek.

İş yerlerine giren ve çıkanların tespiti için kamera kayıt sistemi kurulacak. Bu sistem aracılığıyla elde edilen kayıtlar yedi gün saklanacak ve yetkili makamlar haricindeki kişi ve kuruluşlara verilemeyecek.

Özel bölümü bulunmayan iş yerlerinde tütün ve tütün mamulleri içilemeyecek, alkollü içecek satılamayacak.

İş yerlerinde 12 yaşından küçükler ancak yanlarında veli veya vasileriyle girebilecek. 15 yaşından küçükler yanlarında veli veya vasileri olmadan saat 20.00’den sonra iş yerlerine alınmayacak.

Kaynak: http://www.tubiderbd.com/

Görüşler

0
zodi
"İş yerlerine giren ve çıkanların tespiti için kamera kayıt sistemi kurulacak. Bu sistem aracılığıyla elde edilen kayıtlar yedi gün saklanacak ve yetkili makamlar haricindeki kişi ve kuruluşlara verilemeyecek. "

danıştay da kamera vardı da noldu? saldırı yapıldığında bozukmuş. allah allah! işe bak sen!

peki kameranın bakımından sorumlu şirket kim? el cevap : oyak...

iki kere allah allah...
0
SHiBuMiGo
danıştaydaki kamera ile internet kafeye konan kameranın ne ilgisi var?
0
ysa
http://www.wordpress.com/ hala açılmadı. Başta komik geliyordu bu kapatmalar ama gitikçe saçmalamaya başladılar.

Kameralarının da haddi hesabı kalmadı, Sokakta kamera okulda kamera suç işleyesi geliyor insanın=)
0
koraypeksayar
İsteyen komşusunun evinden de "girebilir" "net"e...
İsteyen benim PC'mden de girebilir...

Bu durum artık "isyan çıkar da sarayı basarlar kolayca" diye sarayın önünden tramvay geçmesini engelleyen, bu projeyi yapanın kafasını "urduran", elektriği halkın cebinden çıkan vergiyle 10 katı maliyete getirtip sadece kendi sarayına bağlatan "parti-şah"ın taassubuna benzedi !

İnternet "evleri"ne gelince... Ucunu kaçırdılar onların. Önüne gelen açtı, arkada kalan açtı.

%80'i kahve-kumarhaneden farksız. Bu gördüğüm genel-evlerin, pardon evlerin genelinin, önünde takılan "yağız delikanlılar" da diyalog kurmaktan aciz, fazla Kağuntırsıtrayk oynamaktan mıdır bilinmez Amiga 500 oyun avatarları gibi eblek eblek bakınıp yoldan geçen insanların gerçekliğini kavramaya çalışmaktalar ve bunu da çimdiklemek yerine (Allah'tan beyinleri o kadar likifiye olmamış) onlara laf atarak gerçekleştirirler.

"Bilgisayar okur yazarlığı", "adab-ı muaşeret" filan bunlar boş işler...

Eh durum böyle olunca sevgili devletlülerümüz de batırdıkları nosyonu temizlemek yerine kellelerünü uruuur !

Sıra cep telefonlarına mı gelir önce, e-posta mesajlarına mı bilinmez.

Ya artık herkes "vatandaşlık numerosuyla" "nete girecek" ya da "bulunulan mahalin en yüksek mülki amürünün emir ve müsaadeleriyle"...

Türkeşelon sistemi de geliştirilir yakında, şöyle en büyük kaynak harcayanından, en fazla işlemci gerektireninden, en çok elektrik tüketeninden ve en önemlisi en "Ankara'daki tanıdıkların akrabasının şirketi tarafından geliştirilen"inden...
0
sundance
Süper yorum :)

Bu yorumdan bir yazı olur valla, elinize sağlık.
0
robertosmix
Çin'i bu konuda yakalamamıza çok az kaldı. Bürokratlarım ve vekillerimle gurur duyuyorum. Harikalar.
0
dilencikahin
Artık ne şekilde sansür uygulayacaklarını şaşırdılar garip tabi.Bunun için özel bir kurul topladıklarına inanmaya başladım kendilerini gönülden tebrik ediyorum.Bir şeylerin eğitimini vermek yerine yasaklamak ve bunu cazip hale getirmek ayrı bir politikada olabilir tabi.
0
cuxticom
Türkiye de yaşananlara sedece pire için yorgan yakıyorlar derim. Bir çakmağı atşelemeği diğer zorlu yöntemlere tercih ediyorlar ne de olsa biz de yorgan çok
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Katı Yakıt Oksit Pili Enerji Sorununu Çözebilecek Mi?

FZ

VESTEL, iki yılda yaklaşık 20 milyon dolar harcadığı ve hidrojen kullanarak enerji ürettiği yakıt pili teknolojisinin ürünlerini vitrine çıkarıyor. Yıl sonundan önce piyasaya çıkarılacak 'katı oksit yakıt pili' ile evlerin ısınma ve aydınlanma ihtiyaçları ilk aşamada doğalgaz-elektrik faturalarının yüzde 85'i, 2008 sonundan itibaren de yüzde 10'u kadar bir harcamayla karşılanabilecek.

Bilgisayar, Emek, Hakkını Aramak ve Organize Olmak Üstüne

FZ

Üyesi olduğum cember.net'in Bilişim / Internet forumunda üyelerden biri "ne olacak bu bilgi teknolojileri çalışanlarının hali, verilmeyen fazla mesaileri, sömürülmesi, organize olamamaları, baskı grubu oluşturamamaları, 'bilgisayarcı' diye ne idüğü belirsiz bir kategori altında karman çorman ilerleyen düzen..." konulu bir yazı yazınca ilginç bir tartışma başladı.

Bugün Wikipedia için ne yaptın?

FZ

Siz bu satırları okurken, Trabzon'un Beşikdüzü ilçesi dünyanın en büyük sanal kütüphanesine 100 bin yeni Türkçe madde katmak için çalışıyor olacak! Beşikdüzü Kaymakamı Eyüp Sabri Kartal, ayda 2.5 milyon kişi tarafından ziyaret edilen 'www.wikipedia.org'a 100 bin yeni Türkçe madde için ikinci bir kampanya başlattı. Buna göre yıl boyu ilçedeki her öğrenci 10, her öğretmen ise 100 Türkçe madde hazırlayarak gönderecek.

Kaynak: Doruk üzerinden Radikal

YÖK Onayladı: Jeodezi Bölümüne Gir Bir Sene Sonra Tıp Fakültesine Geç

FZ

Türkiye'de iyi şeyler de oluyor gibi klişe bir başlık atmayalım ama en azından şunu diyelim: Türkiye'de enteresan şeyler de oluyor. Ne gibi? Hemen bir alıntı:

Buna göre, 2008’de İstanbul Üniversitesi’nin herhangi bir bölümüne girmiş bir öğrencinin, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne geçmek istemesi durumunda, o yıl sınavda aldığı ilgili puanın, aynı yıl en düşük puanla öğrenci alan (Kafkas Üniversitesi) Tıp fakültesine en alt sıradan giren öğrenciden fazla olması gerekecek.


Uzun lafın kısası Sabancı Üniversitesi'nde 10 yıldır uygulanan ve çilekeş üniversite sisteminden farklı olarak öğrencilere özgürlük sağlamayı hedefleyen, onlara üniversiteyi kazandıktan sonra kolayca bölüm değiştirme imkanı tanıyan düzenleme totaliter, baskıcı, merkeziyetçi ve hemen her sene protestolara maruz kalan YÖK tarafından önce rahatsız edici bulundu ama en sonunda kabul edildi. Artık benzeri sistem diğer üniversiteler tarafından da uygulanabilecek çünkü YÖK buna onay veren bir yönetmeliği nihayet çıkardı.

Kablo internet, üvey evlat!

mos

Geçtiğimiz hafta ADSL kullanıcılarını sevindiren bir gelişme oldu. En düşük bağlantı hızı olan 128kbit , 256kbit 'e çekildi ve aylık ücreti de 49YTL olarak belirlendi.