İki Amerikalı üniversite öğrencisi reklam için hayatlarını kiralıyor!

0
larweda
İki Amerikalı üniversite öğrencisi, daha önce denenmemiş bir olaya girişerek hayatlarının tüm detaylarında üniversite eğitimlerine sponsor olucak bir şirketin ürünlerinin reklamını yapmayı öneriyorlar.

Chris and Luke, sponsor olucak firmanın tişörtlerini, ayakkabılarını giyip, arabalarında, bisikletlerinde, sörf tahtalarında sponsor firmanın logosu ile dolaşacaklar.
Chris ve Luke, spor karşılaşmalarında, konserlerde vs. yapılan reklam kampanyalarına alternatif olarak herhangi bir kısıtlama olmaksızın 24 saat reklam fırsatı öne sürdüklerini iddia ediyorlar.

Düşününce, şu anda özel bir üniversitede yüksek lisans yapan ve yükselen dolar kuruyla hayatı kaymış bir adam olarak, okul masraflarımı ödeyecek bir firma için baba şirketimin markasını okul duvarlarına graffiti olarak bile yazabilirim.



İlgili Yazılar

Kablosuz Yaşam

butch

Bilimin Sanata Yansıması

sefalet

Fazlamesai yapanlar arasında çeşitli yöntemler ile yapılmış grafik tasarımlardan hoşlananlar olduğunu tahmin ediyorum.

Princeton Üniversitesi'nin 2005 "Bilimin Sanatı" (art of science) yarışması sonuçları açıklandı, bu adresten sonuçlara bakabilirsiniz;

http://www.princeton.edu/~artofsci/gallery/

Birileri bir şeyleri yanlış anlıyor...

sundance

Bu sabah bir mail aldım. Kısaca ´Hesabımı nasıl kapatacağımı öğrenemedim, bana yardımcı olursanız sevinirim´ şeklinde bir içeriği vardı.

Bu Fazlamesai´yi kurduğumuzdan bu yana geçen üç yıl içindeki ikinci üyelik iptal istemi. Açıkcası ilk seferde de anlamakta zorlanmıştık, şu anda da çok anladığımız söylenemez. Hiçbir bağlayıcılığı, üyelik aidatı vs. olmayan arada sırada yazdığı bir yerden niye üyeliğini iptal eder biri ?

Bu konu üzerine biraz kafa yorunca aklıma başka başka şeyler geldi ve aşağıdaki yazı oluştu. Bir cemiyet olarak fazlamesai konusunda...

FreeMind: Özgür Yazılım Dünyasından Zihin Özgürleştirme Hareketi

FZ

Bu geleneksel bir yazı değildir.

İnsan zihni, bilişsel bilim, zihin haritaları, psikoloji, beyin fırtınası, bilgi temsilleri, yazılım geliştirme, epistemoloji, metafizik, karmaşıklıkla başa çıkmak, Java ve özgür yazılımın faydaları ilginizi çekiyorsa buyrun okuyun.

fazlamesai.net'e soralım: Bilimsel ve Grafik Hesap Makinesi Tercihleriniz Nedir?

FZ

Üniversitede doktorasını yapmakta olan bir dostum bilimsel/grafik hesap makinesi satın almak istediğini ama kararsız kaldığını söyledi. Ben kendisine ayak üstü bir şeyler söyledim, yıllar önce aldığım bir HP 48G'den falan bahsettim ancak benim de aklıma takıldı ve dolayısı ile FM camiasına sorayım dedim.

Siz hangi bilimsel hesap makinelerini kullanıyorsunuz? Hangilerini, hangi sebeplerden ötürü tavsiye edersiniz? CASIO? HP? TI? Fiyat/performans olarak nasıl değerlendirirsiniz? Daha da önemlisi Türkiye sınırları içinde satın alınabilecek makul ve mantıklı cihazlar hangileridir sizce? Hangi şirketleri önerirsiniz?