fazlamesai.net'e soralım: Bilimsel ve Grafik Hesap Makinesi Tercihleriniz Nedir?

0
FZ
Üniversitede doktorasını yapmakta olan bir dostum bilimsel/grafik hesap makinesi satın almak istediğini ama kararsız kaldığını söyledi. Ben kendisine ayak üstü bir şeyler söyledim, yıllar önce aldığım bir HP 48G'den falan bahsettim ancak benim de aklıma takıldı ve dolayısı ile FM camiasına sorayım dedim.

Siz hangi bilimsel hesap makinelerini kullanıyorsunuz? Hangilerini, hangi sebeplerden ötürü tavsiye edersiniz? CASIO? HP? TI? Fiyat/performans olarak nasıl değerlendirirsiniz? Daha da önemlisi Türkiye sınırları içinde satın alınabilecek makul ve mantıklı cihazlar hangileridir sizce? Hangi şirketleri önerirsiniz?

Görüşler

0
ForgottenTales
Yillar once bir Casio3600G almistim halen kullaniyorum. Turkiyede rahat bulunabiliyor. Memnunum.
0
urxalit
Birkaç yıl önce Casio fx-82TL almıştım. Reel-imajiner çevrimlerini yapmak çok pratikti, direkt polar tuşu var. Fiyatı da çok uygundu (birkaç yıl önce 20 milyon). Sırf elektrik devreleri dersi için aldım diyebilirim. :)
0
Phaedrus
Lise 1 deyken zorla butun okula ozel okul deyip casio fx-6300 aldırmıslardı. Alete program yazabiliyordunuz, 2 boyutlu kartezyen duzlem grafikleri, bar grafikler cizebiliyordu. Kapagı vardı, kopya yazardılar. Ben kopyayı hafızasına yazardım. Alete 2. ve 3. dereceden denklem cozen programlar zaten ilk yazmıs oldugum seylerdi. cizdirdiginiz grafik uzerinden ploting yaptırıp yaklasık kokleri de bulabilirdiniz. Cebimdeki oyuncaktı :)

Universitede temel tanecikler dersinin sınavında grafik cizdirdigini gorunce asistanın biri uyarmıstı.

Ah tutamıyorum kendimi. Sadece modelini sormustunuz dimi???!
0
FZ
HP 48 serisinden makinaların gayet güçlü olduklarını düşünen bir tek ben mi varım? :)

3 cevap geldi, üçü de CASIO diyor. Tabii takdir kullanıcıların ve burayı okuyup karar verecek olanların. Yine de farklı markaları denemiş olan arkadaşlar kıyaslama yapabilirlerse, izlenimlerini yazabilirlerse seviniriz.
0
Phaedrus
Ben sadece casio yu kullandıgım icin onu anlatabiliyorum. Baska makinaları kullanmam gerekseydi onları kullanır size daha fazla eski gun anısı anlatırdım. İlla casio degil yani.
0
irresistible
Birde ben, Hp 32sII guzel bir hesap makinasi suan sinavlara onunla giriyorum.Hesap makinanin en buyuk ozellikleri programlana bilir ve hafizasinin olmasi yaninda bendan baska kimsenin makinayi kullanamamasi. ;)
0
sundance
94'de ODTU'ye bir arkadaşa misafirliğe gittiğimde görmüştüm, HP32 olsa gerek, hesap makinasına yaptırmadıkları numara yoktu. Alet dört gri ton göstermek üzere hazırlanmıştı, bir numara ile bunda 16 gri ton üzerinden ÇİLEK (ODTÜ TERİMİDİR) resimleri gösteriyorlardı.

Bissürü oyunları filan vardı, C-64'e benzer hackler vardı alet için böyle.
0
tongucyumruk
Hmm... bir bakalım... İlk seçenek bir Palm cihazı üzerinde EasyCalc adlı özgür yazılımı kullanmak olabilir. Grafik çizer, bilimsel hesap makinesi özellikleri vs... vardır... Tabii HP48 serisi gibi makinelerin yanında ilkel kalabilir.

İkinci ve türkeye'den edinmesi zor olan ise bir adet sharp zaurus + GNU dc + GNUPlot

Bu arada bu isle PC uzerinde ugrasanlarin da Qalculate adli programa bir gozatmasini oneririm...
0
irresistible
matlab ve octave da fena sayilmaz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GNU/Linux Kullanışlılık Testi için Gönüllü Katılımcılar Aranıyor

gorkem

Coğrafi ve kültürel açıdan dağıtık bir yardımlaşma ve imece ortamında geliştirildikleri ve insan-bilgisayar etkileşimi İIBE) uzmanlarının bu sürece katılımlarının az olması nedeniyle Linux ve benzeri açık kaynak kodlu yaziımların kullanışlılık alanında diğer işletim sistemlerinin gerisinde kaldığı düşünülüyor.

Bu alanda yapılan laboratuvar testleri, şimdiye kadar çok kısıtılı imkanlarla gerçekleştirildi. Hazırlanan raporların nitelik ve nicelik açısından yeterli olmaması, bu çerçevede çalışma yapan yazılım geliştiricilerinin de referans alabileceği kaynakların sınırlı sayıda olmasına neden oluyor. Bu nedenle, İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere kampüsünde 10 Aralık - 31 Aralık tarihleri arasinda 12 test katılımcısının yer alacağı "Linux işletim sistemi kullanışlılık testi" yapılacaktır.

Fazlamesai Google Gadget

uhallac

Birkaç gün önce Google Desktop kurdum. Boş zamanlarda üzerinde uğraşabileceğiniz şık bir oyuncak. Desktop SDK ile yazılım geliştirme olanağı sağlamışlar. Ben de Fazlamesai'deki güncel haberlere masaüstünden ulaşmak isteyen kullanıcılar için bir gadget hazırladım.

Dosyayı buradan indirebilirsiniz. SDK'yı kurarsanız "fm.gg" dosyasını açarak koduna erişebilirsiniz.

Fm Kare niye gecikti?

redogre

MEB Harikalar Diyarında

butch

Açık Kaynak Kod Camiası Programcı Profili

FZ

Boston Consulting Group (BCG) ve OSDN tarafından sonuçları yeni açıklanan bir araştırmaya göre Açık Kaynak Kodlu Yazılım Geliştiriciler (open source software developers) grubunu oluşturan insanların çoğu yaklaşık 10 yıllık programlama deneyimine sahip, halihazırda bir şirkette profesyonel yazılım uzmanı olarak çalışan kişiler.

\r\r \r\r Popüler medya organlarındaki "lise mezunu, matematik ya da teknoloji meraklısı, işsiz güçsüz 16-22 yaş arası gençler" kanısının aksine açık kaynak kod hareketi için harıl harıl yazılım geliştiren insanların profili 22-37 yaş arası bir görünüm arz ediyor.\r\r \r