Hotmail`de yine bir açık...

0
urxalit
Hotmail`de yeni bir güvenlik açığı bulundu. Kısaca login olunca başkalarının da mail`lerini okuyabiliyorsunuz. Slashdot`taki habere buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca burada da biraz bilgi var.

İnsanlar niye hala Hotmail gibi M$`un el attığı servisleri kullanır kim açıklayabilir? Cidden insanın aklı almıyor. Yani dünyada başka ücretsiz mail servisi mi yokta gidip Hotmail kullanıyorlar...? :)

İlgili Yazılar

İsrail Hükümeti MS anlaşmalarını 2005´e kadar dondurdu!

sundance

Register.com haberine göre, İsrail Hükümeti 2004 sonuna kadar MS ile olan bütün anlaşmalarını askıya aldı. Upgrade yapılmayacak, yeni ürün alınmayacak.

Haberde belirtildiğine göre sebep, Mac'de yayınlanacak Office 2003'de -sağdan sola yazılan- israil dilinin desteklenmemesi. Dahası karar, bu kararı protesto eden Apple kullanıcılarının, İsrail anti-tröst departmanını, kanunların gereğini sağlayamamalarından dolayı dava etmekle tehdit etmesi üzerine alınmış.

Hükümet çapında Open Office'e geçiş çalışmaları da başlamış :)

Microsoft ve Yeni İşletim Sistemi: Singularity

coderlord

Microsoft, Singularity isimli "microkernel" mimarisine sahip yeni bir işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Sıfırdan yazılan işletim sistemi MS Windows işletim sistemi ailesinden tamamen bağımsız.

USENIX'in Temmuz ayındaki konferansında sunumlar yapan Microsoft ekibi güvenlik üzerinde çok fazla çalışmış gibi görünüyor. Kodun hızından çok güvenilirliği üzerinde durulmuş. Yeni işletim sisteminde "process"ler dinamik kod üretemeyecek veya yükleyemeyecekler.

Windows´da kritik açıklar!

sametc

Microsoft Windows işletim sistemlerinde kötü niyetli kullanıcıların bilgisayarlara sızmasına olanak veren üç adet “kritik” açık olduğunu duyuruldu. Açıklar için yamalar Microsoft Security Bulletin’de yayınlandı.

Microsoft yetkilisi Stephen Toulouse kullanıcıları Windows Update servisini kullanmaları yönünde uyarıyor. Toulouse kötü niyetli kullanıcıların Microsoft Windows 98 işletim sistemi, ve Internet Explorer´ı etkileyen açıkları suistimal ederek diğer kullanıcıların bilgisayarlarından veri silebilecelerini belirtti.

Toulouse söz konusu açıklar için hazırlanan yamaların yakında çıkacak Service Pack 2’ye de konulacağını bildirdi. Windows XP’nin güvenlik güncellemesi olan Service Pack 2’in yaz sonu kullanıcıya ulaşması bekleniyor.

Microsoft geçtiğimiz yıldan bu yana yazılımlarda çıkan açıkları aylık bültenlerle kullanıcıya duyuruyor. Salı günü yayınlanan bültene göre, Windows´ta çıkan açık Windows NT 4.0, Windows 98, Windows 2000, Windows XP ve Windows Server 2003’ü etkiliyor.

Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/news/265663.asp?cp1=1

Microsoft ve C++ İle C# Dillerinin Geleceği

FZ

Geçen Perşembe günü duyurulan Tablet PC ürünü için New York'a giden Bill Gates Washington eyaletine döndü ve C++ ile C# dillerinin geleceğine dair bir brifingi yazılım geliştiricilere, bilgisayar bilimcilere ve öğrencilere sundu.

ACM (Association for Computing Machinery) kurumunun 17. yıllık Nesneye Yönelik Programlama, Sistemler, Diller ve Uygulamalar (OOPSLA) konferansında söz alan Gates Microsoft Visual C# .NET ve Visual C++ .NET ilgili gelecek vizyonunu koydu ve yazılım geliştirme ekiplerinin ürün ürün problemlerini hızlı şekilde tespit etmelerini sağlayacak olan bir yazılım test etme sistemini tanıttı.

Yeni MS-IIS Worm`u: `Code Red`

elrond

Code Red adlı yeni bir Worm, Microsoft tabanlı 12.000 web serverı etkilemiş durumda. Worm IIS teki bir güvenlik açığını kullanıyor. İsminin "Code Red" olmasının nedeni ise Çin` den çıkmış olması.
Worm bulaştığı server subnetinde 100 IP` yi scan edip bulduğu diğer serverlara da bulaşıyor. Web serverın ana sayfasına ise şunu koyuyor.
"Welcome To http://www.worm.com
Hacked by Chinese."