Hassas Konulardaki Yasak Sansür Değildir

0
ersin2k
‘Youtube, Türkiye için üretmeli’

Youtube ve ekşi sözlük gibi sitelerin ardından, dünya genelinde iki milyonun üzerinde üyesi olan blogger.com ile blogspot.com'a erişimin mahkeme kararıyla engellenmesini değerlendiren Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, "Hassas konulardaki yasak sansür değildir" dedi
Acarer, kapatma konusunda, kurumun masraftan kaçınmasının etkili olduğu iddialarını reddetti. Acarer, "Teknik olarak, sadece ilgili videonun yasaklanması mümkün değil mi?" diye sorulunca, "Bu çok zor. Bunun çözümü internet sitesinin o ülkeye özgü kopya üretmesiyle olabilir. Youtube, bunu öteki ülkelerde yapıyor, Türkiye’de de yapabilir" dedi.



Kaynak : Milliyet Gazetesi

Görüşler

0
sz
"Çin'e özel Google gibi mi?" diye sormak isterdim.

"Siz, bizim koyunlaştıramadıklarımızdan mısınız?" diye bir soruyu
cevap olarak duyardım, herhalde...
0
sosgezbir
Sansürün her türlüsü yanlıştır.
0
ecder
Bu adamların anlamadığı bir konu var.

Diyelim ki birisi Türkiye aleyhine propaganda yaptı ya da şunun bunun hakkında atıp tuttu. Bunları Türkiye'den erişilmez kılmak sadece kendimizi bu konuda kör ve sağır bırakmak olur. Buna tepki verebilecek olan insanların tepki verememesine ya da verilecek tepkinin çok geç kalmasına sebep olabilir.

Hangisi daha etkili? 1 devletin, ülkenin vs. şunu kaldırın diye başvurusu mu yoksa milyonlarca insanın her gün içeriğiniz beni rencide ediyor diye e-posta, mektup, faks, telefon yağmuruyla bu içeriğe olanak sağlayanları kitlemesi mi?

Bir de nedense bu yasaklar çoğunlukla doğru, güzel ve gerçeğin değil çirkin, kötü ya da yalanın tarafında oluyor. :(
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ev Kadınları ve Internet

FZ

Yıllar önce (lisede iken) bir C programı yazmıştım, program çok basit bir veritabanı oluşturarak kişi isimlerini, bunların telefonlarını ve adreslerini tutuyordu, metin tabanlı bir menü ile bilgi girişi ve arama tarama falan yapmanızı sağlıyordu.

Bir gün okulda iken acilen bir adamın telefonuna ulaşmam gerekti, hemen eve telefon ettim, anneme bilgisayarı açmasını söyledim. Sonra adım adım anlattım, annem yazdığım Telefon Rehberi programını kullanarak ilgili adamın bilgilerine ulaştı, bana telefonunu söyledi ve böylece işimiz görülmüş oldu kolayca.

Anne Bana Bilgisayar Alsana

FZ

Bir etrafınıza bakın, bir de bana. Belki gücünüz yetmeyecektir ama umarım beni anlayışla karşılarsınız. Nasıl desem tanıdığım bazı arkadaşlarda, daha doğrusu yüzde seksen beşinde var bilgisayar (...) Sizlere söz veriyorum eğer bir bilgisayarım olursa ailemi, şehrimi, tüm Türk milletini, tüm dünyayı yani tüm insanları daha iyi tanıyıp kaynaşacağım. (S.Ö /Gaziantep)

Keşke bir bilgisayarım olsaydı. Fen ve matematik çalışırdım. Anneme yeni yemek tarifleri bakardım. Babamın iş çalışma programını hazırlardım. Bilgisayar dersime çalışırdım. Oyunlar oynardım. Erol abimin bilgisayarı açmaması için şifre koyardım. FİFA 2002, Kantır (Counter Strike demek istiyor) oynardım. Harçlığımın yarısıyla CD kiralardım (...) Kral TV'yi hiç açmazdım. Bilgisayarımın ekranına Galatasaray bayrağı yapardım. Galatasaray marşını dinlerdim (E.U. / İzmir)

Türkiye´nin Eğitim Sistemi

anonim

Hürriyet'in köşe yazarlarından Sn. Yalçın BAYER'e Amerikadan bir mail atan State University of New York Dekanı Dr. Emin TÜRKER-DEAN yazısında şöyle diyor !

Dünyanın en ileri teknolojisine sahip ve en ileri okulları içinde barındıran Amerika'da 1956 yılında, Federal Hükümet'in yayınlarına göre, işgücünün % 20'si 4 yıllık lisans ve daha üstü derecelere sahipti; % 20'si 2 yılık meslek okulları mezunu, % 60'ı da lise mezunu idi.

TT ' dan statik ip atağı

tuyan

Buradan Edinebileceğiniz haberden de anlaşıldığı üzere , Türk Telekom, statik (durağan/sabit) ip alımlarını ücretli hale getirmiş.. Ben üzüldüm, peki ya siz ?

Türkiye´de Internet, Allah´a Emanet!

murat09

Malawi nerde biliyor musunuz? Ben şahsen bilmiyordum ama, turk.internet.com'da yayınlanan bu inceleme yazısı, Malawi (.mw) DNS sunucularının Türkiye (.tr) DNS sunucularından daha yedekli ve çalışır durumda olduğunu gösterince öğrenmek durumunda kaldım.