Ev Kadınları ve Internet

0
FZ
Yıllar önce (lisede iken) bir C programı yazmıştım, program çok basit bir veritabanı oluşturarak kişi isimlerini, bunların telefonlarını ve adreslerini tutuyordu, metin tabanlı bir menü ile bilgi girişi ve arama tarama falan yapmanızı sağlıyordu.

Bir gün okulda iken acilen bir adamın telefonuna ulaşmam gerekti, hemen eve telefon ettim, anneme bilgisayarı açmasını söyledim. Sonra adım adım anlattım, annem yazdığım Telefon Rehberi programını kullanarak ilgili adamın bilgilerine ulaştı, bana telefonunu söyledi ve böylece işimiz görülmüş oldu kolayca.
O günden bugüne bilgisayarlar ve Internet çok gelişti ancak annem ve benzeri pek çok kadının bilgisayar bilinci ve teknik bilgisi pek gelişmedi ve yıllar sonra, bugün, bir e-mail aldım, o günleri nostalji ile andım. Tüm analara ve oğullara ve kızlara duyurulur:

TBD'den bana gelen bir mesaj:

Değerli Üyemiz,

Bilindiği üzere bilgisayar okur yazarlığının artması ve bilişim bilincinin yaygınlaşması için halkımıza yönelik eğitim etkinliklerimizi arttırmak şubemiz tarafından hedeflenmektedir.

Özellikle ev hanımlarının bilgisayar ve internet kullanımları konusunda eğitimleri ile aile fertlerinin eğitimine önemli bir katkı verilebileceği düşüncesini taşımaktayız.

Bu nedenle aile ve iş çevrenizde bu eğitim seminerlerinin duyurusu için katkılarınızı beklemekteyiz.

Saygılarımızla,

TBD- İstanbul Şubesi
Yönetim Kurulu Üyeleri

Not: 1. Temel Bilgisayar Eğitimi: Cumartesi saat 10.00 -14.00
2. Temel İnternet Kullanımı: Cumartesi saat 14.00 - 18.00

Yer: TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ İSTANBUL ŞUBESİ
Cemiltopuzlu Caddesi
Kurukahveci Sokak
Levent Apt. No: 9/12 Dalyan
Fenerbahçe / İSTANBUL
Tel: (216) 467 46 35 - 467 58 33
Faks: (216) 467 49 27
e-posta: ist@tbd.org.tr / www.tbd.org.tr

Görüşler

0
anonim
bizim sinifta bazen kiz-erkek sidik yaristiririz kizlar hemen baslar iste biz erkeklerden daha akilliyiz, size ihtiyac duymayiz falan diye, kizlarin derslerinin hepsi iyidir, cokta inektirler, kendilerini insan olarak gormezler, ustun varliklardir
iste bizde dogamiz geregi halay ceken hormonlarimizla ne deseler he diyoruz gostermelik....
ama su yasima kadar da yasitim olan kiz bir programci gormedim
nah buraya yaziyorum. ,)

p.s.
bilmiyorum konuyla pek ilgili olmadi ama icimde kalmasin, ezik gibi olmayim simdi :)
0
anonim
Benim çalıştığım yerdeki çalışma gurubumuzda benim dışımdaki programcıların hepsi kız.
Kısaca ben şu an sağıma ve arkama baktığımda birer tane görüyorum.
0
anonim
boyle cevap verecek olanlari tahmin etmistim aslinda ,)

elbette olacak ben sadece gozlemledigim bir seyi soylemek istedim, yoksa hangi cins daha akilli gibi bir kiyaslama yapacak kadar dusmedigim kanisindayim...
0
FZ
Konu biraz dağıldı sanırım. Konumuz kadın programcılar değil, bununla ilgilenenlar FM'deki Bilgi İşlem, Matematik, Kriptografi ve Kadınlar adlı habere bakabilirler.

Konumuz ev kadınlarına bilgisayar eğitim verilmesi. Yani mesela anneleriniz, hani şu sizin odanızı toplayan, bilgisayarınızın tozunu alan, siz uçuk kaçık problemlerle uğraşırken size yiyecek, içecek hazırlayan orta yaşlı kadınlar. Konu bu ve benzer kategorideki kadınlara teknolojiyi nasıl kullanacaklarını öğretmek ve onları bir nebze dahi olsa bilinçlendirmek Internet teknolojileri konusunda.
0
elrond
Çaktırmadan dağılan konuyada yol vermişsin ama hadi neyse :-))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Vatandaşını Unutan Bilişim Sektörü

FZ

Radikal´in bilişim yazarı Serdar Kuzuloğlu Türkiye´deki bilişim sektörüne ateş püskürmeye devam ediyor:

``Bu köşeden yaklaşık bir yıldır, Technology Channel ekranındaki Technosohbet programında da haftalardır soruyorum (aslında sorguluyoruz): Türkiye'deki bilişim sektörü temsilcileri topumuzu aldatıyor olabilir mi? Dünyanın en büyük işlemci üreticisi ülkenin en büyük yerel bilgisayar markalarından biriyle bir olup bilgisayarlaşma oranına katkıda bulunmak için bir kampanya yapıp 5 (yazıyla beş) bilgisayar verebliyorsa, TÜBİSAD adıyla bilinen Türkiye Bilişim Hizmetleri Derneği'nin yönetim kurulunun çoğunluğu yabancı (Onlar da Amerikan. Uluslararası diyemiyorum bile) bilişim şirketlerinden oluşuyorsa aklıma ister istemez bunlar geliyor. Sizin gelmiyor mu?´´...

``Bilişim odaklı sivil toplum kuruluşlarının yaptıklarını burada uzun uzun anlatmak isterdim, orada da tökezliyor elim kolum. Bilgisayar okur yazarlığını geliştirme adı altındaki girişimler ücretsiz Microsoft kursuna dönüyor. Kimileri öte yanda kuraldı, kanundu, düzenlemeydi kaptırmış gidiyor. Şu anda derdi bilişim olan sivil toplum kuruluşlarının bu ülkeye ait bütün hayalleri gerçekleşse biz sıradan vatandaşların eline ne geçecek biliyor musunuz? HİÇ!´´...

Türk Mühendislerden Hidrogaz Sistemi

FZ

Türk mühendisler geliştirdikleri 'hidrogaz' sistemiyle araçlarda yüzde 30 yakıt tasarrufu sağladıklarını söylüyor. Sistemin maliyeti 1000-1500 YTL.

Temiz ve çevreci özelliğiyle bilinen hidrojen enerjisi, Türk mühendislerinin geliştirdiği bir sistem sayesinde kamyondan belediye otobüsüne, ticari taksiye kadar 250'ye yakın araçta kullanılmaya başlandı. 'Hidrogaz yakıt tasarruf sistemi' adı verilen sistem üzerinde yaklaşık 15 yıldır Ar-Ge çalışması yürüten Eroğlu Mühendislik İnşaat Otomotiv Enerji İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited şirketi Genel Müdürü Fazlı Eroğlu, sistemin yararlarını değerlendirdi.

Kaynak: Radikal

Osmanlıca Karakter Seti

butch

Pardus geliştiricileri, bir karakter seti olmadığı için bilgisayar ortamında varlığını sürdüremeyen Osmanlıca için harekete geçmiş.

Osmanlıcanın bir karakter setine sahip olacağını duymak güzel, ama en önemli konu Ali Işıngör'ün yazısında bahsettiği gibi bugüne kadar 700 yıllık tarihimize ait belgelerin bilgisayar ortamına aktarılması konusunda bir çözüm bulunmamış olması.

Köylülerin internet çilesi!

anonim

internethaber.com'dan: Tarım ve Köyişleri Bakanlığı`nın çiftçiyi desteklemek için dönüm başına verdiği parayı almak isteyen köylüler, formlarda istenen kimlik numaralarını öğrenebilmek için internet cafelerin önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı`nın Çiftçilere Doğrudan Gelir Desteği projesi kapsamında arazilerinin dekar başına ödediği 10 milyon lirayı almak isteyen Bolulu çiftçiler, doldurdukları formlarda Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını öğrenmek için sabahın erken saatlerinden itibaren internet cafelere hücum etti. İnternet cafelerin geç açıldığını öğrenen köylüler, `Ama bütün işyerleri açılırken internet cafelerin geç açılmasına anlam veremiyoruz. İşimizi son güne bıraktığımız için sıkıntı yaşıyoruz. Kimlik numarası almak için çektiğimiz çileye bakın` dediler.

Bir Çağrı Hakkında

anonim

Arada sırada da olsa ziyaret ettiğim ve bayağı bilgi aldığım DELPHITURK sitesinde, sitenin üyelerinden birisi olan Sn. Tarık BAĞRIYANIK'ın bir mesajı gözüme ilişti...
Ben de, camia ile daha içli dışlı olan siz (biz) Fazlamesai üyelerinin bilgisine sunuyorum...