Türk Mühendislerden Hidrogaz Sistemi

0
FZ
Türk mühendisler geliştirdikleri 'hidrogaz' sistemiyle araçlarda yüzde 30 yakıt tasarrufu sağladıklarını söylüyor. Sistemin maliyeti 1000-1500 YTL.

Temiz ve çevreci özelliğiyle bilinen hidrojen enerjisi, Türk mühendislerinin geliştirdiği bir sistem sayesinde kamyondan belediye otobüsüne, ticari taksiye kadar 250'ye yakın araçta kullanılmaya başlandı. 'Hidrogaz yakıt tasarruf sistemi' adı verilen sistem üzerinde yaklaşık 15 yıldır Ar-Ge çalışması yürüten Eroğlu Mühendislik İnşaat Otomotiv Enerji İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited şirketi Genel Müdürü Fazlı Eroğlu, sistemin yararlarını değerlendirdi.

Kaynak: Radikal

Görüşler

0
mos
bu tip haberlerin fazla abartılmış bir sürü örneğini görmüş olmamıza rağmen hâla okudukça içim kıpır kıpır oluyor.


keşke sallasa dünyayı.. şöyle yabancı sitelerden okusak gerine gerine bu tip haberleri.
0
bio
Sadece yakit tasarrufu sagladigini soylese, inanasim var (%30 yine abarti ama hadi neyse). Ama su sekilde anlatilince insanin guveni sarsiliyor:

[...] yağın ömrünün arttığını, bujilerin değişim ve motorun yaşam süresinin uzadığı [...] monte edildiği araçta kullanılan fosil yakıtlarda yüzde 30 tasarruf sağlıyor [...] Motorun gücünü yüzde 4-13 artıran sistem, havayı kirletici emisyon gazlarını yüzde 60 azaltırken, motorun ömrünü yüzde 50 artırıyor. [...] Sistemin insan ve çevreye vereceği hiçbir zarar yok. [...] Sistem arıza da yapsa, yolunuza devam ediyorsunuz.
0
simor
Ben de kızacaktım fakat araya bi elektroliz vs sıkıştırmışlar . Patent alamadılar henüz heralde.
0
prometeus
Yalnız anlamadığım bir şey var:

Elektrolizle sudan hidrojen elde edildiği ve bu hidrojenin motorda fosil yakıta ek olarak, motorda yakıt olarak kullanıldığı yazılmış. Yani hidrojeni tekrar yakma(oksijen ile birleştirme) söz konusu.

Ben burada enerjiden bir kazanç göremedim çok basit bir kimya bilgisi ile. Belki verimliliğin yüksek olması ile bir kazanç vardır demek isterim fakat bildiğim kadarı ile motordaki yanma sırasında fosil yakıtın tam yanması için bile yeterli oksijen sağlanamamakta. Bu durumda gönderilen hidrojen tamamen yanmayacaktır. Yani verimliliği çok yüksek gibi değil sanki.

Yalnız bunları tamamen benim lise seviyesindeki kimya bilgim ve biraz araba merakım ile yaptığım yorumlar.

15 yıldır ar-ge çalışmalarının sürdüğü yazılı haberde. Demekki benim kimya bilgim yeterli değil veya haberde sistem tam olarak anlatılmamış. Belki dediğiniz gibi patent kaygıları vardır.
0
sleytr
İçinde habere konu olan sistemle ilgili hiç bir bilgi yok ama şirketin web sitesine eroglumuhendislik.com.tr adresinden erişilebilir.
0
darkBLACK
http://www.hidrogaz.com/
0
pvc
. Bence bu proje yatar.
0
nehuse
Dönergeç vardı bir ara ne oldu bilen varmı hala döndüremedilermi acaba ?
0
pvc
Evet ortada bir Gaz var ama bunun hidrogaz olduğunu hiç sanmıyorum. Bana Metan Gazıymış gibi geliyor. Hatta burnumun direği sızladı diyebilirim. Arada böyle vakalar olur. Birileri gaz verir ortama ve kokusu 700 km ilerden duyulur bende 700 km öteden kokuyu aldım. Fakat ben o gazın hidrogaz oldugunu pek sanmam. O olsa olsa hidrojen ve metan gazıdır.
0
3lobyte
açıkçası ben ilk okula gidiyordum bu cihazlardan türkiyey mersin gümrüğünden giriyordu mantık 2 tane kuvvetli mıknatıs var arasından benzin geçince verim artıyormuş TSE nin yaptığı testlerde müsbet bir sonuç alınamamıştı. türk icadı filan da değil...
0
pvc
Ben zaten daha önceki yazımda demiştim. Bu tip bir şeyi icad etmek çok zor. Yani yanlış anlaşılmasın, Türkler hiçbir şey icad edemez demiyorum. Fakat öyle devrim yaratacak bir buluşu gerçekleştirmek kolay değil.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Üniversiteler, Apache ve GNU üstüne düşünceler

FZ

Kardeşimin dikkatimi çekmesi üzerine birkaç üniversitenin kütüphanesinde bir arama tarama işine giriştim.

Arama konum şu anda web sunucu pazarını ezici bir üstünlükle elinde bulunduran Apache Web Sunucusu yazılımı idi.

Önce İTÜ'nün kütüphanesinde bir arama yaptım ve karşıma gelen sonuçları gayet doğal karşıladım. Her iki sonuç da doğrudan Apache web sunucusu ile ilgili idi.

Daha Az Gelirle Daha Pahalıya Haberleşiyoruz

FZ

Türkiye İstatistik Kurumu'nun Eurostat ve OECD işbirliği ile yaptığı Satınalma Gücü Paritesi çalışmasına göre Türkiye Avrupalı'nın üçte biri kadar kazanıyor. Ama başta haberleşme olmak üzere mal ve hizmetleri zengin ülkelerden daha pahalıya alıyor.

Türkiye Otalama endeksin 100 olarak kabul edilidiği araştırmada 31 Endeks puanı ile Gayri Safi Kişi Başına Hasıla'da Avrupa'nın en fakir ülkesi. Buna rağmen haberleşme giderlerinde 101 endeks puanı ile AB ortalamasının üzerinde fiyatla hizmet alıyor.

Kaynak: http://www.tubiderbd.com

Aşk Öldü mü?

murat09

Önce taş plaklar, sonra long play(LP) ler, daha sonra manyetik kasetler getirdi insanın en büyük keşiflerinden birini, müziği evimize. Daha sonra da, ışıl ışıl parıldayan yüzeyleriyle, bizlere bunun neresinde acaba müzik dedirten CD ler.

Politikacı-ölçer: Politikacılar Aldıkları Parayı Ne Kadar Hak Ediyorlar?

FZ

Güzel ve faydalı bir veri görselleştirme örneği ile karşılaştım dün.

Aşağıdaki grafik çeşitli ülkelerin parlamenterlerinin performanslarını ölçüyor. Grafiği oluşturmak için GSMH ile İyi Yönetişim İndeksi kullanılmış (demokrasi indeksi, BM insani gelişim ve yolsuzluk indeksinin bir karışımı). Kısaca bir ülke merkezdeki sarı artı sembolünden ne kadar uzaksa o ülkenin parlamenterleri o kadar çok para kazanıyor ve ülkenin çizgisinin saatin tersi yönünde yaptığı açı ne kadar büyükse o ülkedeki yönetim o kadar kötü.

Politikacılar Kaç Para Alıyor ve Ne Kadar İyi Yönetiyor?

Yerli Açık Kaynak Kodlu Uygulama Düşmanlığı!

koraypeksayar

Bu sitede hep Özgür Yazılım'ın faydaları, kolay erişilebilirlik, yazılım kod kalitesi ve benzeri konuları yazdık/okuduk durduk.

Hepimiz Özgür Yazılım olgusunun getirilerini çok iyi biliyoruz.

Peki hiç merak ettiniz mi yurdumuzda "Açık Kaynak Kodlu Uygulama" ve "Özgür Yazılım" konusunda "3. parti" yazılımcılar veya "3. parti yazılım geliştirip satanlar" veya "kendini bilişimci sananlar" ne düşünüyor ?

Size çarpıcı bir örnek: