Güney Kore'de Okullar GNU/Linux'a Geçiyor

0
FZ
Güney Koreli uzmanlar tarafından geliştirilen açık kaynak işletim sistemi halen başkent Seul’de 190 okulda birden denenmeye başladı. Güney Kore, böylece kendi ulusal Linux sistemini okullarında yaygınlaştırmış oluyor. Güney Kore Bilişim Dairesi (KIPA) Başkanı Jin Ko Hyun, Linux’un Güney Kore versiyonunun başarısına inandıklarını açıkladı.

Hyun, yeni sistemin yazılım devi Microsoft’a karşı bir hamle olmadığını, ülkenin kendi ulusal yazılım ve donanım teknolojisini geliştirmede bir adım olduğunu vurguladı. Hyun, ayrıca güvenlik sorunlarının ve maliyetin kendileri için önem taşıdığının altını çizdi. Hyun, yerli sistemlerin kullanılmasının yerli yazılımcıların etkinliğini artıracağını ve yerli endüstrinin güçlenmesinin yolunu açacağını belirtti.
Güney Kore’de en büyük bilişim kurumu olan KIPA, yıllardır Linux ve diğer açık kaynak sistemlerin yaygınlaştırılması için çalışmalar yapıyor. Kurum 2010 yılında ülkedeki Linux tabanlı sunucuların payının yüzde 40’a ulaşmasını hedefliyor.

Kaynaklar:

http://www.ntvmsnbc.com/news/330124.asp

http://software.silicon.com/os/0,39024651,39131325,00.htm

Görüşler

0
zekeriya_akyildiz
Bizim durum vahim :( Bizimkiler Mic~1 la çoktan anlaştılar sayılır bile -öğretmen kampanyası- yani artık devlet dairelerinde yaptığınız her işi mic~1 takip edebilecek. Mahkemede adınımı değiştirdin, vede evdeki XP makinanın kullanıcı adın eski adınmıydı, sen daha mahkemeden evine varana kadar mic~1 onu otomatik olarak senin yerine değiştirecek; sende yorulmamış olacaksın.

lisansız kullanıcılar için durum daha vahim.
1. Lisansız XP vs.vs makinanı İP nosunu alacak
2. Hemen TTnet ten ev telefonunu öğrenecek
3.Ev telefonundan adını vs.vs. öğrenecek.
4.Adındanda kayıtlı tüm bilgilerin ele geçirecek
5.-MIT'de windows kullanıyorsa telefon kayıtlarınıda öğrenirler.
6.Ertesi gün bir BSA yetkilisi telefonda size "faturayı gelip ödermisiniz yoksa paketmi yapalım?" sorusunu yöneltecek.

sonuçta gizliniz saklınız kalmasın.

Ha buarada TC. İş Bankası Win~2003 kullanıyor, TC. Ziraat NT4 ile Win~2000 Citybank Win~200 ile Xp kullanıyor. Yani demek istemem şu ki bankadaki paralarınızda güvende değil! mazaallah türkiyeyede bir tıklamadan alışveriş teknolojisi getirirler alayınız şaşar.
0
SilWeX
Bizde ne zaman insanlar Linux yada BSD sistemlere geçiş yapar ? Kullandıkları sistemin aslında paralı olduğunu, internet üzerinde iz sürmenin normal yaşamdan kat kat kolay olduğunu (heleki iz süren firma OS'i yazan firma ise) vede artık görece dönülmez noktaya gelindiğini ilgili firmanın her türlü alanda iyice yerleştiğini ve onlar uyurken zibilyon tane anlaşma yapıldığını farkettiklerinde linux/bsd sistemlerine geçerler, ha iş işten geçmiş olurmu ? Bugün "İyide gidip ~100$ vermiyorumki, alıp kopyasını kullanıyorum, hehehe" diyen kişiler kızılcık sopası ile evire çevire okşanırmı , bilinmez...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

AMD UMC ile yeni bir fabrika konusunda anlaştı

conan

AMD dünyanın ikinci büyük chip fabrikasını elinde bulunduran UMC şirketi ile Singapur'da bir fabrika açmak konusunda anlaştı. 2005'in ortalarında açılması beklenen fabrika ile AMD önemli bir sorunu olan üretim konusunda yeni bir atağa geçti. Şu anda AMD 2, Intel ise 13 fabrikaya sahip. AMD CEOsu Jarry Sanders'in yaptığı açıklama da komiğime gitti: "Real men have fabs."

Bir Dâhinin Trajedisi - Alan Turing

FZ

Tiyatro Stüdyosu, dâhi matematikçi ve bilgisayar bilimcisi Alan Turing'in yaşamını konu alan "Sonsuz Döngü" oyununu sahneliyor. Hugh Whitemore'un kaleme aldığı oyunu çeviren ve sahneye koyan Ahmet Levendoğlu.

\r \r Oyun, II. Dünya Savaşı sırasında Alman ordularının ENIGMA haberleşme şifresini kıran İngiliz ekibin beyni olan Alan Turing'in, eşcinsel kimliği yüzünden toplumun kendisine dayattığı zorluklar nedeniyle yaşadığı trajediyi konu alıyor.

\r \r "Sonsuz Döngü" Mayıs ayının sonuna dek her Pazartesi 19:30'da İş Sanat'ta.

\r \r Tel: 0 212 316 10 83

Indicube

anonim

Taşınabilir, izlenebilir ve tabi dinlenebilir medya konseptini bir ileriki seviyeye getirecek "göze yakın giyilen" ürün Indicube Mart ayında piyasaya sunulacakmış.

Evet artık istediğimiz görsel(ntsc/pal) medyayı bu özel gözlükle izleyebileceğiz. NTSC/PAL girişinden TV ye bağlanabilen herhangi bir aleti(TV, DVD oynatıcı,oyun konsolu, Ipod vs) bağlamak mümkün. Ayrıca USB girişinden de bilgisayar yada çesitli kablosuz ağ yayın alıcısını kullanabiliyorsunuz. Bence güzel yani iPod gibi kullanışsız olmasın diye de GNU/Linux işletim sistemiyle geliyor olması...

Bağımlı basın ve Internet'in farkı

sundance

Dün akşam üzeri, önemli bir olay oldu ve Emin Çölaşan'ın, 22 yıldır çalıştığı Hürriyet'teki görevine son verildi.

Sebepleri, neydi nasıldı tartışmayacağım. Fazlamesai bunun ortamı da değil zaten.

Sadece Türkiye'nin önde gelen gazetelerinin web sayfalarını bir dolaşın. Acaba konu ile ilgili ne sayıda ve nitelikte haber bulabileceksiniz?

Bir de (dağıtım imkanı bulamayıp, sadece Internet'ten yayın yapan) bağımsız haber kaynaklarına bakın

Yoksa biri bize gözetlettiriyor mu?

VoxForge Türkçe yayında: Açık kodlu ses tanıma sistemlerine Türkçe desteği

FZ

Geçen seneki çabalarım nihayet meyvesini verdi ve VoxForge sitesi Türkçeyi de desteklemeye başladı. Yardımcı olmak isterseniz http://www.voxforge.org/tr/read adresini ziyaret ederek ya da ana sayfada sağ taraftaki 'Submit Speech Using Computer' başlıklı grafiğe tıklayarak ses kaydınızı yollayabilirsiniz: