Güneşlenen Robot: Elektrik-Elektronik Atölyesi

0
FZ
santralistanbul yaz programı çerçevesinde bilim meraklısı çocuklara eğlenceli atölyeler sunuyor. Elektrik-Elektronik Atölyesi'ne katılan 7-12 yaş grubu çocuklar, elektrik devreleri, ledler, sensörler, piller ve mıknatısları kullanarak çeşitli elektronik oyuncaklar ve kendi robotlarını yaratacaklar.

Program sonunda diş fırçası robotu, güneşlenen robot, elektronik salıncak ve sallanan tahterevalli gibi üretimleriyle evlerine dönerken hem eğlenmiş hem de enerji kaynakları hakkında pek çok şey öğrenmiş olacaklar.
Atölye çalışması 11 - 15 Ağustos 2008 tarihleri arasında düzenlenecek. Ayrıntılı bilgi: http://www.santralistanbul.org/

Görüşler

0
E
Ülkemde bu tür etkinliklerin her geçen gün artmaya başlaması ne kadar mutlu ediyor ya hu.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Paket Filtrenize Ne Kadar Güveniyorsunuz?

anonim

Wireshark (Ethereal), Snort veya aynı 'raw socket'leri kullanan bir packet 'sniffer' kullandığınızı düşünelim. Acaba gerçekten veriler güvenilir mi? Ne kadar güvenilir? Bu yazının amacı bu tip yazılımların nasıl aldatılabileceğini göstermektir:

Yazının devamı...

Fonksiyonel Programlama Gezegeni

FZ

Scheme, Common Lisp, Haskell, OCaml, F#, Emacs Lisp, vb. fonksiyonel programlama dillerine ve konularına dair Türkçe yazan çizen insanların günlük girdilerini tek bir yerde toplamayı amaçlayan Fonksiyonel Gezegen yayın hayatına birkaç gün önce başladı.

Hack in the Box 2005

sefalet

Hack in the Box 2005 konferansları Malezya'nın Kuala Lumpur şehrinde yapıldı.Aşağıdaki adresten bildirilere ve vidyo kayıtlarına ulaşmanız mümkün.

http://conference.hackinthebox.org

6 degrees of Wikipedia

FZ

"Six degrees of separation" lafı dünyadaki iki kişinin ortak tanıdıkları aracılığı ile düşündüklerinden çok daha yakın bağlantılı olduklarını anlatmak için kullanılır.

Six degrees of Wikipedia da benzer şeyi Wikipedia'daki ansiklopedi maddeleri için denemenizi sağlıyor. Tek yapmanız gereken siteyi ziyaret edip iki kavramı girmek. Eğer bir yönde sonuç çıkmazsa, diğer yönde de test etmek mümkün.

Profesyoneller için Klavye: Ultimate Hacking Keyboard

tongucyumruk

İtiraf ediyorum: Ben bir klavye meraklısıyım. Ofiste bileklerimin ağrımaya başlaması ve bu ağrıların Microsoft Natural 4000 klavyeye geçmemle çabucak kesilmesinin ardından önümdeki bilgisayarla temel etkileşim aracım olan bu cihaza daha çok dikkat etmeye başladım. Natural 4000 ergonomi anlamında eşsiz bir klavye olsa da ne yazık ki tasarım ve pratiklik konusunda sınıfta kalıyordu. Bunun üzerine...