Fonksiyonel Programlama Gezegeni

0
FZ
Scheme, Common Lisp, Haskell, OCaml, F#, Emacs Lisp, vb. fonksiyonel programlama dillerine ve konularına dair Türkçe yazan çizen insanların günlük girdilerini tek bir yerde toplamayı amaçlayan Fonksiyonel Gezegen yayın hayatına birkaç gün önce başladı.

Görüşler

0
eoy
Sanırım http://opheus.net olacak adres...
0
FZ
Daha şimdi Fonksiyonel Gezegen linkine tıkladım yazıda verilen, gitmesi gereken sayfaya gidiyor. Bir daha kontrol edebilir misiniz acaba?
0
eoy
yorumu yazdığım saatte nedense ben girememiştim. şu anda sorun yoksa, sorun yok ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gerçek Hackerlar

anonim

'Hacker'ları site çökerten insanlar olarak mı tanıyoruz? Hayır yanılıyoruz. Hackerlar, keşfedilmemiş ve uzun çalışmalar sonucu elde ettikleri birikimlerini açık kaynak topluluğu ile paylaşan üstadlardır. Asıl dikkatinizi çekmek istediğim konu ise http://www.hackaday.com adresindeki birbirinden ilginç bireylerin, keşifleri çevremizi aydınlatan ve insanlığa yol gösteren bir çerçeve çizmesidir..

Patatesin Gücü Adına

anonim

Web sunucularla uğraşmak, uğraşı yelpazemde geniş bir yer tutuyor. Daha çok Apache ve Plone ile uğraşıyorum ama az önce tesadüfen karşılaştığım link gerçekten bu konuda tam anlamı ile uç bir nokta.

Güneşlenen Robot: Elektrik-Elektronik Atölyesi

FZ

santralistanbul yaz programı çerçevesinde bilim meraklısı çocuklara eğlenceli atölyeler sunuyor. Elektrik-Elektronik Atölyesi'ne katılan 7-12 yaş grubu çocuklar, elektrik devreleri, ledler, sensörler, piller ve mıknatısları kullanarak çeşitli elektronik oyuncaklar ve kendi robotlarını yaratacaklar.

Program sonunda diş fırçası robotu, güneşlenen robot, elektronik salıncak ve sallanan tahterevalli gibi üretimleriyle evlerine dönerken hem eğlenmiş hem de enerji kaynakları hakkında pek çok şey öğrenmiş olacaklar.

Acil Durumlar İçin CD Zarfı Tarifleri

butch

Son zamanlarda mecburiyet haline gelen toplu CD alımları, beraberinde ciddi nakil sorunları getiriyor. CD hazır, bürodan çıkacaksınız ama zarf bulmak mümkün değil. Bu adreste bulacağınız Origami CD Zarfı tarifleri işinizi görebilir.

Çalışan Bir GNU/Linux Prosesinin Çıktısını Bir Dosyaya Nasıl Yönlendirirsiniz?

FZ

Linux, hacking, proses cambazlığı departmanından bildiriyoruz: Bir süre önce başlattığınız bir GNU/Linux programı var ancak şimdi ona müdahale etmek ve ürettiği çıktıyı başka bir yere yönlendirmek istiyorsunuz. Bunu o prosesi durdurmadan yapmanın bir yolu var mıdır acaba?