GoogleX

0
anonim
Google yazılım mühendislerinden Chikai Ohazama, Google arama motorunun ana sayfası için hazırladığı bir alternatif tasarımı Google Labs üzerinden yayınladı. Ancak tasarım bir süre sonra Google Lab'dan geri çekildi...
Google yazılım mühendislerinden Chikai Ohazama, Google arama motorunun ana sayfası için hazırladığı bir alternatif tasarımı Google Labs üzerinden yayınladı. Ohazama, Google arama kutusunun üzerinde bulunan ve diğer bazı Google servislerine (images, directory, news...) erişimi sağlayan metin linklerin yerine basit bir DHTML/JavaScript uygulaması ile, servislerin ikonlarını yerleştirdi.

Uygulamanın asıl özelliği, ikonların üzerine mouse ile gelindiğinde ikonların animasyonlu olarak büyümesi ve öne çıkması. Mac OS X kullanıcılarının yakından bildiği bu efekti yaratan Ohazama, sayfanın en altına şu ibareyi ekledi:
"Roses are red. Violets are blue. OS X rocks. Homage to you."
Uygulama ilk olarak Google mühendislerinin yeni geliştirdikleri teknolojileri ve yöntemleri sergileyerek beta sürüm halinde kullanıma açtıkları Google Labs sayfalarında sergilendi. Ancak bir süre sonra Google yetkilileri hiç bir açıklama yapmadan uygulamayı Labs'dan kaldırdı. Uygulamanın açıklama yapılmadan kaldırılması pek çok kişinin kafasında soru işaretlerinin oluşmasına sebep olurken, yaygın bir düşünce de uygulamanın, aramalara yeni bir boyut katmadığı, sadece eğlenceli bir arayüz olarak kaldığı ve bu yüzden geri çekildiği yönünde.

Uygulama kaldırılsa da bazı kopyaları farklı web adreslerinde bulunabilmekte.

Görüşler

0
ether
Login olmadan yazmışız:)
0
arikan
Hemen hemen ayni zamanda aciklanan Yahoo 360 [360.yahoo.com] ile bir ilgisi olmali.

Yahoo'nun Flickr'i almasi
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Kitap Servisi Yayında

ComArge

Bugün gelen bir eposta da google kitap servisini tanıtımını gördüm. Lafı uzatmadan, aşağıdaki bağlantıya tıklayın ve sonucu görün.

http://books.google.com/books?q=fazlamesai

Google News artık BETA değil...

darkhunter

Google Blog'da dün yayınlanan habere göre, Google News artık Beta değil. 2002 yılında yayın hayatına Beta olarak başlayan haber portalı (evet kabaca 4 yıldır beta idi), halihazırda 10 dilde ve 22 farklı coğrafi lokasyona uygun yayın yapıyor.

Google News hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için.

Google'dan Web Tarayıcı

anonim

Google Chrome adında bir web tarayıcıyı piyasaya sürmeye hazırlandığını dün resmi blog sitesinden duyurdu... ilgili linkler http://googleblog.blogspot.com/2008/09/fresh-take-on-browser.html http://www.bildirgec.org/yazi/google-web-tarayicisi-google-chrome-1 http://blogoscoped.com/archive/2008-09-02-n72.html

Google ile Bloglar da Aranacak

melitical

Google blogların aranmasını sağlayan bir hizmet başlatıyor. Bu şekilde, sadece google 'ın sahibi olduğu blogger.com 'a kayıtlı bloglar değil, internetteki tüm bloglar aranabilecek. Şimdilik sadece haziran 2005 sonrası gönderilenler kayıt edilebiliyor fakat bloglardaki daha eski yazılarında sisteme kayıt edilmeye çalışıldığı google tarafından bildirildi. Bu hizmet sayesinde bloglardaki spesifik yazılara da ulaşılabilecek.
news.bbc.co.uk

Google, Microsoft'a Resmen Savaş İlan Etti

linker

Google, ücretsiz online tablolama ve metin işleme yazılımı yapacağını ve Microsoft'un bu piyasadaki rakibi olacağını doğruladı.