Google News artık BETA değil...

0
darkhunter
Google Blog'da dün yayınlanan habere göre, Google News artık Beta değil. 2002 yılında yayın hayatına Beta olarak başlayan haber portalı (evet kabaca 4 yıldır beta idi), halihazırda 10 dilde ve 22 farklı coğrafi lokasyona uygun yayın yapıyor.

Google News hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için.

Görüşler

0
Chriseba
ben mi yanılıyorum, bulamıyorum yoksa türkçe yayın ve türkiye ile ilgili bir bölümü mü yok?

aslında türkçe yayın olsaydı çok daha iyi olurdu ama en azından tüm diller eklenene kadar beta kalsaydı. zaten goog'ın arama motoru dışındaki çoğu hizmeti beta sayılır, ben bunları bir gün topluca beta'dan çıkartım üstüne bir de işletim sistemi çıkarmasını umuyordum...
0
darkhunter
Yanılmıyorsunuz, Türkçe desteklenen dillerden biri değil.

Tüm dillerin eklenmesi mevzusu hakikaten fantastik bir düşünce olurdu...

Görünen o ki, google'ın beta politikası sert bir denetim süreci olmakla bereber, proje koordinatörlerinin insiyatifinde olan bir durum.News'den hareketle bakarsak, efsanevi Beta politası çoğunluğun bakış açısının aksine, uzaylıların dünyayı istila etmesi yada googleOS'un duyurulması ile toptan sona erecek bir pazarlama stratejisi olmaktan ziyade, Google'ı başarılı kılan denetimlerden biri sadece... Başarılı bir web projesini 4 yıl boyunca "Beta" tutmak da her yiğidin harcı değil...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google'dan nefret etmek için 25 sebep ya da arama motorları neden yalar söyler

gismo

Google microsoft dışında da birilerinin tepesini fena attırmış. Danny Sullivan amca burda neden google'dan nefret ettiğini sıralıyor.

Internet'te yükselen trendler: Perl

sundance

Google Zeitgeist'e göre, Haziran 2005'in en çok yapılan aramalarından biri "perl programming"miş.

Ama yooo, olur mu, perl, python, php bunların hepsinde azalma var, bunlar ölüyor, bunların hepsi eski teknoloji, sonunda hepsi .net olacak.

Demek ki öyle değilmiş...Google Zeitgest'de eğlenceli bir şeymiş.

Google ile Bloglar da Aranacak

melitical

Google blogların aranmasını sağlayan bir hizmet başlatıyor. Bu şekilde, sadece google 'ın sahibi olduğu blogger.com 'a kayıtlı bloglar değil, internetteki tüm bloglar aranabilecek. Şimdilik sadece haziran 2005 sonrası gönderilenler kayıt edilebiliyor fakat bloglardaki daha eski yazılarında sisteme kayıt edilmeye çalışıldığı google tarafından bildirildi. Bu hizmet sayesinde bloglardaki spesifik yazılara da ulaşılabilecek.
news.bbc.co.uk

Linux'da GTalk VoIP kullanmak isteyenler için

sundance

GTalk'la yapılan ses iletişimini başarılı buluyor fakat sırf bunun için Windows kullanmak istemiyor musunuz? Gözünüz aydın, bu konuda artık Tapioca isimli bir yazılım var.

Ekran görüntülerine'de bakabileceğiniz yazılımın, gerçekleşebilmesinin en önemli sebebi tabi ki Google'ın libjingle API'si.

Şirket Portalleri İçin Yeni Alternatif

anonim

Google geçen yıl JotSpot'u satın almıştı. Şu anda bunu ürün olarak portföyüne ekledi. Ürünün adı ise "Google Sites". Amaç Microsoft Sharepoint, Lotus Collaboration Suite, SAP Portal, Oracle Portal gibi kurumsal portal yazılımlarına alternatif olmak. Google her konuda iddialı olduğunu bu konuda şampiyonluğa oynamak istiyor.