Google OS olabilir mi?

0
TiberiusKirk
osnews.com'da yer alan makaleye göre, Google ve Microsoft arasında başlayan arama motoru rekabeti dramatik biçimde vites büyütüyor...

Acaba Google OS diye bir şey olabilir mi? Google hedef büyütüp insanlara çok daha geniş ve güçlü bir kullanım şekli sunabilir mi? Halihazırda elinde en güçlü arama mekanizmalarından biri mevcut, haber servisleri, her yerden erişilebilir ve çok kolay kullanılabilir bir e-posta... Her kullanıcısına 1 GB alan yerine 10 GB alan verdiğini, dosya izin ve paylaşım mekanizmasını kurduğunu, hızlı bir Internet bağlantınız olduğunu düşünün. Nereye giderseniz gidin, hangi bilgisayarı kullanırsanız veriniz erişilebilir durumda. Yeni bir işletim sistemi ya da yeni bir uygulama süiti ya da belki yepyeni kavramlar...

Görüşler

0
nehuse
Ms in bu tip internet üstünden program hizmeti sunma düşünceleri olduğu biliniyor .Bu sayede örneğin bilgisayarınıza word kurmak yerine bu servisi veren bir server a bağlanıp bu işi onun üstünden yapabilmeniz hedefleniyor.Ms bu sayede kopya derdinden de kurtulmayı hedefliyor.Elbette rakipler de bu alanı değerlendirecek bu yüzden ileride google ın kelime işlemci hesap tablosu vb hizmetleri verebileceğini düşünüyorum internet git gide daha çok hayatımıza giriyor bu sayede Google Os da olabilir neden olmasın ..
0
UnForTuNE
Web üzerinden çalıştırılan yazılımlar hatta işletim sistemi kullanım açısından çok parlak bir fikir gibi görünüyor. Böylece viruslere karşı da daha etkili olunabilir. Bunun yanında kimseye korsan yazılım kullanma şansı tanınmamış olur. Belli ki korsan yazılımlar için en uygun teknolojinin ne olduğu artık az çok belli olmuş. Ancak bence bütün mesele böyle bir şey gerçekleştiğinde bunun bize kaça mal olacağı?
0
bilimsel
"The First $20 Million Is Always the Hardest" diye 2002 yapımı bir film vardı. elemanımız pc99 diye bi projeye bulaşır. amaçları 99 dolara pc üretebilmektir. monitör yerine hologram bir arayüz, fare ve klavye yerine özel eldivenler, 69 satır kodluk ! bir işletim sistemi oluştururlar ve gerekli yazılımların internet üzerinden kullanılmasına karar veririler.
MIT deki profesör bunu izledikten sonra mı gaza gelmiş acaba diye düşündürmüştü beni.

http://www.imdb.com/title/tt0280674/

http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=2682&mode=&order=0&thold=0
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Görüşme Üniversitesi: Web Geliştiricisinin Yazılım Mühendisliğine Yolculuğu

butch

John Washam, eğitimini ekonomi alanında tamamlamış ama kariyerini web programcısı olarak yapmış biri. Başarılı olan bir kaç iş de kurmuş. Hayatını bu alandan kazanıyor. Kariyerini, çocukluğunda hayal ettiği yazılım geliştiricilik üzerine kurduğunu, iyi bir yazılımcı olduğunu düşünürken bunun doğru olmadığı gerçeğiyle yüzleşmiş. Bundan birkaç yıl önce iş aramaya karar verdiğinde, aslında...

Google Hikayesi

anonim

Google Hikayesi, Google'ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin'in Stanford Üniversitesi'nde Google'ın ilk temellerini attıkları günlerden başlayarak, Google'ın kuruluşunu, gelişimini ve kurucularının başlarından geçen olayları anlatan bir kitap. 2005 yılında ABD'de yayınlanmış ve 2006 yılının başından itibaren Türkçe çevirisi ülkemizde yayınlanmaya başlanmış.

Google AdSense ve EFT Dönemi

anonim

Google AdSense yayıncılarının ödemelerini Türkiye'de de EFT ile ödeme hizmetini başladı. Daha önce Google'dan çek bekleyen yayıncıların paraları artık doğrudan banka hesaplarına yatacak.

Google Maps API - KML desteği

auselen

Google Map APIsi artık KML/KMZ dosyalarını açıp sizi Google Earth kullanmak zorunluluğundan kurtaracak.

Web üzerinden çalışan eğlencelik uygulamalar geliştirmek için imkanlar sunan yeni API sayesinde bir çok veriyi daha kolay görselleştirebilirsiniz.

İşte bizim örneğimiz

Nereden esinlendiniz derseniz: buradan

Google film yapımı için para sağladı

melitical

Google'ın kurucuları Sergey Brin ve Larry Page yakın bir arkadaşlarının yapacağı bağımsız filmin finansmanına yardım edecekler.

Kaynak: forbes