Google Hack: Sefil ve Başarısız Bush

0
murat09
Google'da sefil ve başarısız anlamına gelen "miserable failure" kelimelerini birlikte arattığınızda ilk sırada karşınıza Beyaz Saray sitesinde George W.Bush'un özgeçmişi çıkmakta. Ayrıca George Bush diyerek aratma yaparsanız 1-10 arası sonuçlarda Bush ile şempanzelerin benzerliğini konu edinmiş başka bir site daha çıkıyor.

Görüşler

0
conan
Su anda webde bloglar arasi kampanya gibi bir sey baslatilmis. Insanlar web sayfalarindan "miserable failure" olarak GW Bush'un biyografisine link veriyorlar. Boylece google'da bunlari indeksleyip page rank algoritmasina gore bu kelimeleri arattirdiginizda ilk sirada cikariyor sonucu. Kampanyaya katilmak oldukca kolay heheh ;)
0
malkocoglu
Haberlerde buyutulen seylerin arka planini bilmek bazen komik oluyor degil mi? Haberi ilk duydugumda "bunda ne var kardesim" demistim ben de...

Miserable failure lafini ilk cikartan demokrat (karsi partiden) Dick Gephart idi. Amerika'da iken CSPAN kanalina muptele olmustum, yorumsuz olaylari, konferanslari roportajlari gosteren nadir bir haber istasyonudur. Turkiye'den streaming yaparak seyredebiliyorsunuz, www.cspan.org. CSPAN'de demokrat adaylarinin tartisma programi sirasinda Gephart "miserable failure" lafini kirk kere tekrarladi. Belli ki Bu$ karsitligi uzerine bir platform kuracakti, cunku hemen arkasindan miserablefailure ile alakali bir web sitesi ismi kapmisti. Lafin pek tuttugu soylenemez, cunku baska bir demokrat olan Dean as adayligi kapmak uzere. Ama adam an azindan denedi. Internet'i esas iyi kullanan Howard Dean bence, (Bush'tan en cok nefret eden aday da odur). Kendisi bayagi da genc zaten, ve Internet'ten rekor seviyede bagis kaldirdi. Milyonlarca dolar. Allah yolunu acik etsin, daha ne diyelim.





0
murat09
http://www.kotuvepis.com/sansiszanlar/b1kucuk.jpg
Yorumsuz :-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkiye`de toplam 2000 ADSL portu varken...

sundance

Evet yanlış duymadınız, Türkiye`de toplam 2000 DSL portu var. Hem de Belçika`nın işletimden kaldırdığı santraller üzerinden çalışan 2000 port varken Avrupa SHDSL Symetrical High Density Subscriber Line, teknolojisine geçmeye hazırlanıyor. Telefon hatları üzerinden her iki yönlü 4.6Mbit iletişim sağlayacak olan SHDSL, şu anki SDSL başta olmak üzere bütün DSL teknolojisini etkileyeceğe benziyor.

Not: Bu arada farkında mısınız bilmiyorum ama geçen aydan itibaren ev telefonları %23`lük lüks tüketim malları kdv dilimine girdi :) Gülümseyin, ihtiyacımız var

Güzel Siteler - 3: Shockhaber.com

sundance

Açıkcası ATV`de yayınlanan Şok programını pek sevmiyordum. Hani `ulan ne milletiz nelere nelere inanıyoruz` şeklinde olması bir yana, çok gelir geçer, havada buluyordum programı.

Fakat yeni açılan Shockhaber.com (bildiğim kadarıyla ATV ile pek bir alakası yok, yalnızca o programda çalışmış elemanların serbest oluşumu bu) bence TV programından çok daha güzel hazırlanmış ve gerçekten bir şeyler söyleyen bir site.

Önyargılarıma rağmen dolaştım ve hoşuma gitti. Umarım başarılı olurlar.

Onbeş satırda P2P uygulaması

sundance

Ed Felten, p2p'nin önüne geçilmesinin ne kadar zor olduğunu anlatmak için Python ile 15 (yazı ile onbeş) satırlık bir p2p uygulaması yazmış.

(Perl okunaklı değil, Python okunaklı diyenler özellikle okusun sınavda soracağız ne anladıklarını ;)

Yaratıcı beyinlerden yaratıcı çözümler.
İlgilenenler için 5K Javascript ile Wolfenstein ya da yine 5K'da Pron Sitesi

GreaseMonkey: Maymunun Gözü Açıldı

FZ

Bugüne kadar pek çok Firefox eklentisi ile, "plug-in"i ile karşılaşmıştım ancak hiçbiri beni GreaseMonkey kadar heyecanlandırmamıştı. Hiçbirini bu kadar güçlü bir araç olarak görmemiştim. Hiçbiri benim gibi bir programcıya çok fazla hitap etmemişti. Hiçbirinin bu kadar fark yaratacağını düşünmemiştim.

Açık Kaynak TV Yayında!

yakusha

Özgür yazılım arıyorsanız ya sitelerin belli bölümlerinde özgür yazılım için arama yapacaksınız veya www.osliving.com gibi İngilizce siteleri inceleyip yazılım beğeneceksiniz...

Bu konudaki eksikliği gidermek ve başta Microsoft Windows NT (Windows XP) ve ReactOs olmak üzere özel bir işletim sistemi grubuna uyumlu Özgür Yazılımları bir araya getirip kullanıma sunmak için yola çıkmış bulunan http://www.acikkaynaktv.com sitesi yayın hayatına başladı.