Google'dan WebApp

0
anonim
Bildiğiniz herseyi unutun...

Google WebApp isimli yeni bir framework ile hem Amazon EC2, S3 gibi servislere rakip çıkıyor, hem de web uygulamalarını geliştirebileceğimiz yeni bir platform sunmuş oluyor.
Su anda sadece MVC kalıbı uyumlu olan ve Python destekleyen bu geliştirme - barındırma platformunun ileride başka dilleri ve GWT'yi de desteklemesi bekleniyor. Test kullanıcılarına 1 milyon sayfa gosterimine kadar bedava sunulan bu hizmetin nasil bir iş modeli üzerine oturtulduğu hala bilinmiyor.

Proje hakkında daha fazla bilgi, Python'un yaraticisi Guido van Rossum ağzından:

http://www.youtube.com/watch?v=oTFL7FPLnXY

Görüşler

0
auselen
şöyle birşey görmüştüm

http://valleywag.com/377603/google-app-engine-page-already-owned-by-hackers
0
mentat
Projenin adı WebApp değil de "Google App Engine" bu arada..
0
sleytr
Ve hiç şaşırtıcı olmayan bir şekilde o ilk 10bin kişilik kontenjan dolmuş bile...
0
battalgazi
Su anda bu iki sirketten birini secmem gerekseydi, Amazon'u secerdim. Google ile Python, BigTable gibi API'lar ve dillere hapis oluyorsunuz. Amazon ile Linux komut satirina sahip olmaniz mumkun, uzzerinde ne isletirseniz isletin. Eger Google diger dilleri ya da pur Unix'i desteklemezse, Amazon ile yarismakta zorlanacaktir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gülümseyin Google Maps'desiniz :)

sundance

Hayır öyle Minority Report'taki gibi her geçtiğiniz yerde iz bırakıyor filan değilsiniz. Ama neme lazım, belki Google Maps'e çıkarsınız. Hem de uygunsuz bir durumda :)

Yaz Tatili Önerisi: Açık Kod Modeli İle Kodlayın ve 4500$ Kazanın

FZ

Google yine yapacağını yaptı. Tüm dünyadan yazılım geliştirmeye hevesli öğrencilere çağrı: Yazın ne yapıyorsunuz? Oturun açık kod modeliyle bir yazılım geliştirin ve 4500$ kazanın.

Tek yapmanız gereken Summer of Code başvurusunda bulunmak ve önerilen fikirlerden birini seçip bunu uygulamak. Tabii ki öyle başı boş bırakılmayacaksınız, başvurusu kabul edilen her programcı bir "koç" ile birlikte çalışacak ve ona karşı sorumlu olacak. Sorumlu olacağınız kişi ise FreeBSD, The Apache Software Foundation, The Perl Foundation, Lisp NYC, OpenOffice, Wine, Google gibi kurumlarda/projelerde çalışan deneyimli programcılar olacak.

Merak ettiğiniz sorular varsa burada sorabilirsiniz (tabii FAQ belgelerini okuduktan sonra).

Eylül döneminde okullar açıldığında ve arkadaşlarınız, hocalarınız "yazın ne yaptın" dediğinde onlara verecek çok sağlam bir cevabınız olsun ;-)

Çin işi Google!

anonim

Google her zaman iyi haberler verecek değil ya, bu Google haberi de sahip olduğu avantajları kamu zararına ama kendi bütçesi yarına kullanan Google ile ilgili.

Google OS Senaryoları

anonim

Efsane dağıtımı Turkix ve SimpleKDE'nin kurucusu Emre Sokullu'nun Slashdot ve Digg'de ses getiren makalesine göre, Google, Windows Vista'nın Live.com baskısıyla bir Google OS projesine girişebilir (yorumlardan görüldüğüne göre, girişilmiş olunabileceği bile söyleniyor!). Emre 3 senaryoyu ele alıyor.

Google Hikayesi

anonim

Google Hikayesi, Google'ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin'in Stanford Üniversitesi'nde Google'ın ilk temellerini attıkları günlerden başlayarak, Google'ın kuruluşunu, gelişimini ve kurucularının başlarından geçen olayları anlatan bir kitap. 2005 yılında ABD'de yayınlanmış ve 2006 yılının başından itibaren Türkçe çevirisi ülkemizde yayınlanmaya başlanmış.