Garip Bir Hata Mesajı

0
PCW
Error Message: Your Password Must Be at Least 18770 Characters and Cannot Repeat Any of Your Previous 30689 Passwords. Çok tanıdık bir işletim sisteminde karşılaşılan bir hata mesajı bu. Tabi ki çözümü de var. En son servis paketini yüklemek.. Tahmin edebildiniz mi? Ayrıntılar bu linkte...

Görüşler

0
murat09
hocam galiba siz de canI sIkIlanlar dansInIz :-) Isterseniz gelin 'MS HatalarIndan CanI SIkIlanlar' diye bir organizasyon kuralIm..Denetleyici olarak da her MS hatasI bulundugunda MS i savunmaktan yorulanlarI getiririz :-)
0
anonim
Bi de Windows güvenli değil derler :D

/cartman
0
cazz
ben de saygilar der, tebrik ederim! ;-P
0
SHiBuMi
FAZLAMESAİ.NET :: Eve gitsem de Microsoft ile uğraşsam diyenlerin sitesi...
0
larweda
:)
0
FZ
Hep MS muhabbeti yapacak değiliz ya! Bence GNU/Linux ortamlarında çok daha süper ve yaratıcı hata mesajları var. Misal, bir amca GMP (Gnu Multiple Precision library) derlemeye çalışırken şöyle bir şeyle karşılaşmış:

configure:
error: Test program links neither with nor without underscore. (yani ne senle oluyor güzelim ne de sensiz :-P

Programın geliştiricilerinden Torbjörn Grandlund´un buna cevabı:

`I am sorry to hear that.´
0
FZ
Bir de Debian GNU/Linux ortamında fortune programını şu şekilde çalıştırmaya kalktığımda:

$ fortune 50%

Bana demişti ki:

Cannot find residual probability

Bir an kendimi matematik derslerinden birinde hissetmiştim, `residual probability´ lafa bakar mısınız vay be! :-P USERFRIENDLY olgusunda son nokta :-P

Aslında problemin ne olduğunu anladıktan sonra düşündüm de ben olsam o kadar nazik bir hata mesajı yazmazdım ;-)
0
tongucyumruk
Bana percentages must precede files dedi aynı komut? Galiba Debian beni sevmiyor.
0
FZ
Pardon, 50% lafında sonra bir de Linux ya da linux yazıp öyle dene, o zaman dediğime benzer bir hata mesajı almalısın.
0
conan
sakin o bir fortune mesaji olmasin ehueh ;)
0
FZ
:-P

Bir keresinde alet açıldı, login oldum, tek satırlık bir mesaj:

Generic fortune.

Bütün evin benim kahkahalarımla inlediğini hatırlıyorum :) Sinirlerim bozulmuştu.

Bir de şu vardı fortune mesajı olarak:

//usr//bin//fortune not found

O hata mesajına gelince, şimdiye dek gördüğüm en süper hata mesajlarından biriydi :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Haiku OS R1 Alfa 1 duyuruldu

madanadam

Openbeos'un devamı olan ve BeOS işletim sistemini geliştirmek amaçlı kurulan Haiku işletim sisteminin ilk resmi sürümü duyuruldu.

Özgür Dünya ve Müzik Eğitimi: GNU Solfege

FZ

Son kiii üç dört!

GNU Solfege, GNU/Linux ve MS Windows sistemler üzerinde çalışan bir solfej ve kulak eğitimi yazılımı.

Melodik ve armonik aralıklarını tanımak, aralık boylarını kıyaslamak, bilgisayarın gösterdiği aralıkları söylemek, akorları tanımak, akorları söylemek gibi konularda kullanıcıyı eğitmeyi amaçlayan program sonsuz sabırlı bir müzik eğitmeni olarak görevini yerine getirmeye çalışıyor.

Yazılımın dokümantasyonunu okuyup daha çok bilgi sahibi olabilir, ekran görüntülerine bakabilir ya da UNIX Review dergisinden Marcel Gagné'nin GNU Solfege eleştirisine göz atabilirsiniz.

Open source muhasebe programı, Turquaz

huseyin

Turquaz, açık kaynak kodlu, modüler bir muhasebe yazılımı.
Piyasada bulunan programların network sorunları, kısıtlayıcı lisansları, kullanıcı istekleri doğrultusunda yeterli gelişim göstermemesi ve linux işletim sistemi üzerinde çalışmaması sebebiyle hazırlanmaktadır. Gelişimi turquaz ekibi tarafından sourceforge.net sitesinde yapılmakta. Faha fazla bilgi için web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Programlama veya muhasebe konusunda deneyimli kişilerin testi ve önerileri ilerleme açısından çok önemli. Sizinde katkılarınızı bekliyoruz.

Patoloji Bilgi Sistemi.. Geliştiricisi bir Türk.. veee GPL!

ykarslioglu

Türkiye'de görenlerin koltuklarını kabartan çalışmalar yapılıyor. PATHOS-WEB FREE adlı Anatomik Patoloji ve Sitoloji Bilgi sistemi tamamen patoloji uzmanlarının ihtiyaçları düşünülerek tasarlanmış bir sistem. Mart 2005 tarihinden itibaren SourceForge'da açık kaynak kodlu, GPL lisanslı bir proje olarak Türkçe ve İngilizce versiyonları ile Patoloji Bölümlerinin hizmetine sunuldu. Yazılım, Türkiye'de, aralarında büyük üniversite hastanelerinin de bulunduğu 20'den fazla merkezde, yıllardır büyük bir başarı ile ve güvenle kullanılıyor.

Video4Skype

anonim

İnternet üzerinden sesli görüşme yapmak konusunda ses kalitesiyle bir devrim yaratan Skype herkesin malumu... Ancak siz de benim gibi "Yahoo Messanger"dan görüntü iletip Skype ile ses bağlantısı kurmakla uğraşıyorsanız bu yazılım tam size göre. Buradan ulaşabileceğiniz yazılım şu anda parasız indirilebiliyor.