Fransa UFO Arşivlerini Açıyor!

0
darkhunter
Fransa Uzay Araştırmaları Merkezi CNES, resmi olarak 1977 yılından bu yana gizlice biriktirilen ve çoğu zaman varlığı inkar edilen UFO arşivlerini internet sitesinde yayımlayacağını duyurdu.
CNES’ten yapılan açıklamada, 70’li yıllardan bu yana toplanan bin 600 dosya, 3 bin soruşturma tutanağı ve UFO gördüğünü söyleyen 6 bin kişinin ifadelerinin önümüzdeki günlerden itibaren CNES’in web sitesinde yayımlanacağı bildirildi. CNES’in UFO’lar hakkında web sitesinde kademeli olarak 100 bin sayfa belge yayımlaması bekleniyor.

CNES, soruşturmalar sonunda söz konusu UFO dosyalarının yüzde 9’unun tamamen aydınlatıldığını, yüzde 33’ünün büyük ölçüde tanımlanabildiğini, yüzde 30’unun ek veri noksanlığından açıklanamadığını, yüzde 28’inin ise çok ayrıntılı soruşturmalara rağmen açıklanamadığını belirtiyor. [...]

Haberin devamını okumak için tıklayın [NTVMSNBC]

Görüşler

0
darkhunter
CNES'den ayrıntılı bilgi de burada.

Biraz yavaş açılıyor. Zaten, kolay olsaydı garip olurdu :p
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Uzaya gönderilecek salyangozlar seçildi

ae

Zaman gazetesindeki AA kaynaklı haberde, Uluslararası Uzay İstasyonu'na - International Space Station gönderilecek salyangozların seçildiği yazıyor.

Salyangozları, santrifüj makinasında teste tabi tutup seçmişler. (Cılk olmayanlar uzaya gidebilir :)

NASA Robotik Yaz Okuluna Katılmak İster Misiniz?

FZ

NASA Robotics Education Project tarafından düzenlenen 2004 Yaz Okuluna katılmak ister misiniz?

Eğer robotlar, endüstriyel kontrol sistemleri, yapay zekâ, vb. konularla ilgileniyor ya da çalışıyorsanız söz konusu derslerden faydalanabilirsiniz. Çokluortam biçimdeki web sunumları ücretsiz olarak izlenebiliyor.

Yaz okulu 22 Haziran - 15 Temmuz tarihleri arasında düzenleniyor. Şimdiye dek iki sunum yapılmış durumda. Söz konusu sunumlar, video, ses, metin ve bilgisayar prezentasyonlarının bir arada bulunduğu bir hayli zengin sunumlar. NASA´dan Maria Bualat´ın sunumuna buradan, bundan sonra da INEL´den Dr. Charles Tolle´nin sunumuna buradan erişlebilirsiniz. Sunum programının tamamına da göz atabilir ve ders konularını okuyabilirsiniz.

Not: Maria Bualat´ın konuşması yazıya geçirilirken bazı ufak tefek ama önemli hatalar var, misal FPGA yerine SPGA yazmışlar, ```human fovea´´ yerine ``human phobia´´ yazmışlar, bununla birlikte oldukça eğlenceli ve vizyon açıcı dersler.

SETI´deki gelişmeler

conan

Search for Extraterrestrial Intelligence (SETI) kendini uzayda yayılan "akıllı" radyo dalgaları saptama yoluyla dünyadışı yasam belirtisi aramaya adamış bir gurup. Yani oralarda "E.T phone earth..." diyen bir uzaylı varsa bunu dünyadan saptayacak insanlar bunlar ;)

NASA'dan kuşbakışı Mars

conan

NASA, Mars'ın yeni 3 boyutlu kuşbakışı modellemeleri, ve de bu modellemelerin üzerinde bir kuşbakışı uçuşu simüle eden yeni videoları yayınladı.

Uzaylı rehineleri gerçek mi ?

anonim

Aslında spekülatif bir konu ama yine de ilginç geldiği için göndermeden edemedim. Ne demiş Fox Mulder " i believe " olay budur :)

Editör'ün notu: FM, Askerdeyken bile güncellenen yegane site!!!