Uzaylı rehineleri gerçek mi ?

0
anonim
Aslında spekülatif bir konu ama yine de ilginç geldiği için göndermeden edemedim. Ne demiş Fox Mulder " i believe " olay budur :)

Editör'ün notu: FM, Askerdeyken bile güncellenen yegane site!!!
Laboratuvarda yapılan deneylerde, ‘‘Uzaylılar beni kaçırdı’’ diyenler ile Vietnam gazilerinin, geçmiş deneyimleri hatırlatıldığında benzer tepkiler verdiğini gözlemleyen uzmanlar, ilk gruptakilerin bu tür bir deneyim yaşadıklarına çok inandıkları için gerçek stres semptomları gösterdiğini belirtiyor.

Deneylerin, duygusal inancın gücünü gösterdiğine dikkat çeken Harvard Üniversitesi uzmanlarından Prof. Richard McNally, ‘Eğer kişi travma yaşadığına gerçekten inanıyorsa vücudu tıpkı o travmayı yaşamış gibi belirtiler gösterebilir’ diyor.

ABD'de yaklaşık 4 milyon kişi uzaylılar tarafından kaçırıldığına inanıyor. Bilimadamları gerçekliği bulunmayan bu tür bir olayı yaşadığını iddia eden insanların benzer kişilik özellikleri taşıdığını ve pek çoğunda uyku bozuklukları görüldüğüne dikkat çekiyor.

Laboratuvarda yapılan deneylerde, savaşta yaşadıkları hatırlatılan Vietnam gazilerinin nabızlarının arttığını ve terlediklerini kaydeden uzmanlar, gazilerin ‘‘travma sonrası rahatsızlıkları olmasa bu belirtileri gösteremeyeceklerini’’ söylüyor. Uzaylıların kaçırdığına inanan kişilerden ‘‘kaçırılma’’ deneyimlerini anlatmaları istendiğinde, bu kişilerde de savaş gazilerinkine benzer hızlı kalp atışı ve terleme gibi post-travmatik belirtiler görülüyor.

Kaynak

Görüşler

0
anonim
Konu her ne kadar tartışmalı olsa da bu türden durumlarda önemli olan kelime inanmak kelimesidir. Eğer kaçırıldığınıza yeterince inanıyorsanız gerçekten kaçırılmış bir insan gbi tepkiler verebilirsiniz. Kan basınıcınız, teriniz ya da galvanik deri tepkiniz gerçekten travma durumu yaşayan insanlarla benzerlik gösterir. Konu tabii ki sadece psikolojik değil, aynı zamanda son derece politik. Giderek yalnızlaştırılmış, hayattaki önem derecesi ne yaparsa yapsın sıfıra indirilmiş, varolma ve hayata ilişkin anlam çıkarma koşulları elinden alınmış ve özellikle de yetenekleri hırslarına yetmemiş insanların uzaylılar tarafından kaçırılma hikayeleri anlatma, astrolojiye büyük önem verme, tanrının temsilcisi olduğuna kanaat getirdiği bir kişinin peşinden sorgusuz sualsiz gitme türünden tepkiler vermeleri oldukça beklendik bir durumdur.
Yıllardır yapılan çalışmalar yukarıda anlatılan duruma benzer bazı sonuçlar ortaya koymuştur. Bunlardan birisi günde 15 dakika yatağa uzanıp sağ kolunu kaldırıp indirerek jimnastik yaptığını düşünen ama bunu fiziksel olarak yapmayan kişilerin sağ kol kaslarında sol kol kaslarına oranla istatistiksel olarak anlamlı bir gelişmenin olmasıdır.
Sonuç olarak inanmak temel kelimedir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Benim için ufak ama insanlık için büyük bir yalan!!!

parsifal

www.redzero.demon.co.uk/moonhoax adresinde Apollo 11'in hiç bir zaman Ay'a inmediği öne sürülüyor.
Tabi UFO'lar da var. Piramitleri'de uzaylılar inşaa etti. Bütün bunlar yıllardır bazı dünyalılar tarafından dile getirilen olaylar.
Bu sitede ise kanıtları ile "Neden Ay'a inilmediği" anlatılıyor. Hatta abartıp o meşhur sabit bayrağın bile nasıl yapıldığını bulabilirsiniz.
Bunların dışında tüm detaylar ele alınmış ve antitez olarak ortaya atılmış.
Bakmakta yarar var...

Orada Bir Yerde Hayat Olabilir Mi?

FZ

Cenevre'deki Gezegen Araştırmaları ve Yıldız Kinematiği bölümünden Michel Mayor ve Stephane Udry üzerinde canlı bulunabilecek bir gezegen keşfettiler.

Gliesse 581 kod isimli yıldızın yörüngesindeki gezegenlerden biri olan ve dünyamızdan 5 kat daha büyük olan Gliese 581 C gezegeninde sıcaklığın ortalama 0 ila 40 derece olduğu tahmin ediliyor. 20 ışık yılı uzaklıktaki gezegenin üzerinde su olma ihtimali üzerinde de duruluyor.

Tolkien`ın Mount Doom`u gerçek oluyor !

sundance

Bu makalede anlattığı kadarıyla ABD hükümeti Nevada`da yeralan Yucca Dağı`nı ülkenin en büyük nükleer atık deposu yapmaya karar vermiş.

Nevada eyaletinin muhalefetine rağmen, kabul edildiği takdirde bölge yaklasik 100,000 yıl boyunca uzak durulması gereken bir alan olacak. Ve şu anda Enerji bakanlığı onbinlerce yıl sonra bile tehlike olduğunu uzak durulması gerektiğini anlatabilecek evrensel bir tabela/işaret üzerinde çalışıyormuş. Acaba başrolde (Sauron) kim olacak o tarihe :))

Felaketin uydu görüntüleri

shiftdelete

Amerika'da yaşanan Katrina felaketinin görüntüleri interaktif olarak yayınlanmaya başladı. Uydu görüntülerini Flash Player yüklü bir tarayıcıdan izlemeniz mümkün. 1355 KB'lik bir yüklemeden sonra dilediğiniz gibi yakınlaştırma yapabiliyorsunuz. Sokak ve caddeleri görmeniz mümkün.

Hubble Kör Oldu

conan

Hubble uzay teleskobunun ana kamerası geçen haftasonu devre dışı kaldı. 2002 yılında yerleştirilen ve 3 elektronik kamera, filtreler, ve morötesi, kızılötesi ayrıştırıcılardan oluşan Advanced Camera for Surveys (ACS) modülü Şubat 27'de girdiği güvenli moddan çıkamadı.