Firefox rekor kırmayı hedefliyor

0
coskung
Firefox, 24 saat içinde en fazla download edilen yazılım olma rekoruna gözünü dikti. Download Day adı verilen organizasyonla, Firefox 3, çıktığı gün rekoru kıracak gibi. Henüz çıkış tarihi duyurulmadı ancak, aşağıdaki siteden kayıt yaptırarak, önceden bilgilendirilebilirsiniz.
Bu siteden kayıt yaptırılıyor. Ayrıca şu ana kadar kaç kişinin kayıt olduğunu da görebiliyorsunuz. Haber yazılırken Türkiye'den kayıt olan 5541, toplam kayıt ise 663.213 idi.

Önceki rekorun hangi yazılıma ait olduğunu araştırdım ama bir kayıt bulamadım. Hatta burada şu anda böyle bir rekor olmadığı söylenmiş.

Görüşler

0
eu
0
xelon
Firefox 3 çıktı ama hala haberi geçilmedi :)

Sayaç 15:56 itibariyle 6.529.746 ve hala sayıyor :P
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IE Geliştirici Takımından Firefox Geliştiricilerine Kek Sürprizi!

vst

Az önce Slashdot'a düşen habere göre IE Geliştirici Takımından Firefox Geliştiricilerine Firefox 2.0'ı kutlamak amacıyla kek gönderilmiş. Haberde kekin zehirli(!) olmadığı da vurgulanmış.

Firefox Geliştiricilerinin cevabı nasıl olacak, acaba? Malum; bizde komşunun getirdiği tabak boş iade edilmez.

Firefox Güç Kaybediyor(mu?)

butch

Görünüşe göre geçtiğimiz Temmuz ayında, Firefox'un duyurulduğu tarihten beri ilk defa Internet Explorer kullanıcılarının sayısı artışa geçmiş (Internet Explorer: 86.6% > 87.2% , Firefox 8.7% > 8.1%). Uzmanların yorumu bunun yeni bir sürecin başlangıcı değil, geçici bir düşüş olabileceği yönünde.

Peki Dünya'da durum böyleyken FM'de durum ne?

Firefox Eklentilerine Müdahale Etmek

sefalet

Firefox eklentilerine yapılan çok sayıda müdahalenin ve eklentilerin işleyiş şekillerine dair güzel anlatılmış bir çevrimiçi kitap.

http://www.extremetech.com

Mozilla Labs Sunar: Jetpack

Tarık

Mozilla Labs tarafından geliştirilen Jetpack eklentisi sayesinde artık Firefox'a eklenti yazmak için çok fazla şey bilmenize gerek yok.

Firefox 3 çıktı

anonim

Firefox kullanıcılarının sabırsızlıkla beklediği ünlü web tarayıcısı Firefox 3 final sürümü kullanıma sunuldu. Öncelikle daha hızlı, daha kararlı bir sürüm olarak deneme sürümlerinde kendini kanıtlayan Firefox 3, sistem hafızasına daha az gereksinim duyuyor ve kişisel kullanım bakımından da pek çok yenilik içeriyor. Firefox 3, daha kullanışlı bir adres çubuğu ve daha iyi yer imi yönetimi gibi son derece yenilikçi bir yapıda geliyor. İndirme Günü adlı sayfasında çıktığı gün bir indirme rekoru beklediklerini de açıklayan Mozilla yöneticileri, Firefox 3'ün diğer tarayıcılardan çok daha hızlı olduğunu söylemişlerdi.