Firefox Eklentilerine Müdahale Etmek

0
sefalet
Firefox eklentilerine yapılan çok sayıda müdahalenin ve eklentilerin işleyiş şekillerine dair güzel anlatılmış bir çevrimiçi kitap.

http://www.extremetech.com
Bu arada eski Türkçe bir sözcük de olsa "müdahale" sözcüğünü "Hack" yerine kullandım(eski Türkçe bir sözcüğü bilişim alanında kullanmak keyif verici ve ilginç geliyor bana).

"Müdahaleci", "Müdahale eden" belki ses olarak iyi durmuyor, bu yüzden kullanılacağını zannetmem.Ama "müdahale etmek" kullanılmalı bence.Sanırım bir çok kavramda olduğu gibi yabancı dilden giren bazı kavramları açıklamak için birden fazla sözcüğün kullanılması "Hack" kavramı içinde geçerli olabilir.Bunda sakınca olmadığı gibi zenginlik olarak da görebiliriz.

İlgili Yazılar

Mozilla Ubiquity

xelon

Firefox Ubiquity eklentisinin duyurulması ile blogosferde ortalık karıştı. Eğer dün bu eklentiyi duymadıysanız işte size fırsat!

Mozilla'nın tanımı ile Ubiquity, kullanıcıların web ile etkileşimini arttıran yeni bir deneysel Firefox eklentisi. Birçok özelliği ile Launchy ve benzeri yazılımlara benzeyen Ubiquity belirli komutlarla internet üzerinde yapılan işlemleri kolaylaştırmayı hedefliyor.

IE Geliştirici Takımından Firefox Geliştiricilerine Kek Sürprizi!

vst

Az önce Slashdot'a düşen habere göre IE Geliştirici Takımından Firefox Geliştiricilerine Firefox 2.0'ı kutlamak amacıyla kek gönderilmiş. Haberde kekin zehirli(!) olmadığı da vurgulanmış.

Firefox Geliştiricilerinin cevabı nasıl olacak, acaba? Malum; bizde komşunun getirdiği tabak boş iade edilmez.

Firefox Güç Kaybediyor(mu?)

butch

Görünüşe göre geçtiğimiz Temmuz ayında, Firefox'un duyurulduğu tarihten beri ilk defa Internet Explorer kullanıcılarının sayısı artışa geçmiş (Internet Explorer: 86.6% > 87.2% , Firefox 8.7% > 8.1%). Uzmanların yorumu bunun yeni bir sürecin başlangıcı değil, geçici bir düşüş olabileceği yönünde.

Peki Dünya'da durum böyleyken FM'de durum ne?

Firefox 1.5.0.3 !

Chaosopher

Geçen ay FM'den de duyurulan Firefox 1.5.0.2'nin bir "denial of service" güvenlik açığını gideren yeni sürümü çıktı.
Geçen sefer olduğu gibi Mozilla Firefox 1.5.0.x tarayıcılar kendilerini bu yeni sürüme de otomatik olarak yükseltecekler. Tarayıcısını kendi kendisini yükseltmesini bekleyemeyenler yeni sürümü buradan indirebilirler. Hayırlı uğurlu olsun!

fazlamesai.net'e soralım: Firefox 1.5

cbc

Çıktı çıkacak mı, yoksa bir hata mı?

http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/1.5/