Firefox 1.5 : Minimeter Reloaded

0
darkhunter
Küçük bir müdahale ile minimeter eklenetisi (evet, bazıları için çok önemli bir araç) Firefox 1.5 ile çalır duruma geldi.
Firefox 1.5 uyumlu minmeter'ı buradan indirebilirsiniz.
Hikaye'nin ayrıntılarını merak edenler panhaema.com'a bakabilirler.

Görüşler

0
darkhunter
Sorunun micros~1 sistemlerle bağlantılı olduğunu ve en güncel relase'de (yanlş hatırlamıyorsam 11/11/2005) yaşandığını vurgulamak isterim.
0
ttk
Adamcağız kurulum programında değişiklik yapmayı unutup siteye koymuş olsa gerek paketi.
0
darkhunter
Evet, sinirlendiren türden bir unutkanlık :)
0
Arkantos
Evet herhalde öyle olsa gerek. Çünkü ben Gentoo altında http://www.eklentiler.mozilla.org.tr adresinden bu eklentiyi sorunsuz kurmuştum. Tabi o siteye düzeltilmiş sürümünü koyan da aynı arkadaş değilse..
0
darkhunter
Oradaki eklentide de anlattığım değişiklik söz konusu gördüğüm kadarıyla. Sabah oraya mesaj atmıştım, bu sorunu yaşayanlara çözüm önermek amacıyla, şimdi bir daha baktım ne sorun yaşayanların mesajı ne de benim gönderdiğim mesaj orada, hepsi silinmiş....

Sorunu doğrulamak isterseniz:
http://www.epigoon.com/mozilla/minimeter/minimeter.xpi
Geliştiricinin adresinden dosyayı alın ve firefox'un sitesinden en son win derlemesini çekip kurmayı deneyin.
0
Sabutay
http://eklentiler.mozilla.org.tr/2005/09/21/14/ Türkçe sürümü 1-2 aydır mevcut, ayrıca düzeltmede bu eklentide mevcut. Yani koddaki düzeltme aylardır burda var. Ayrıca eklentiler sitedeki eklentiyi tekrardan açıp ve baktım, ve koda herhangi bir sorun yok. Yani 1.5 de sorunsuzca çalışıyor. Yorum yapan arkadaşlar 1.5 de çalıştığından bahsetmiyorlar, kurup çalıştıramamaklarından dolayı sitem ediyorlar. Bu olay tamamen TT bağlı. Çoğu zaman TT sitesi yanıt vermiyor.
0
darkhunter
Koddaki düzeltmenin aylardır orada olduğunu söylediniz yanlış anlamadıysam. Bu düzeltmenin kaynağı neresi acaba?

Geliştiricinin sitesindeki kodlardır yukarıdaki düzeltmenin kaynağı, sanırım belitmekte fayda var. Geliştiriciyle yazıştım, sorunu 3 hafta önce CVS'e gönderdiğini ama yayınlanan bir derleme olmadığını söyledi.

CVS alanında bir düzeltme gördüm mozdev'de fakat kodda maxver 1.8 yazmıyordu :)

Yine de sizi kutlamak lazım, eğer anlattığınız gibiyse, çok hızlı tepki vermişsiniz. Keşke haberdar etseydiniz, geliştiricinin derlemesiyle boğuşmak zorunda kalmasaydık.
0
chatos
ben de firefox'un tüm sürümleri ile birlikte (1 ve sonrası) minimeter'ı kullandım. şu anda da firefox 1.5 ile hala kullanıyorum. bir problem yok.
0
darkhunter
Sizinki efsunlu o zaman :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Güneşlenen Robot: Elektrik-Elektronik Atölyesi

FZ

santralistanbul yaz programı çerçevesinde bilim meraklısı çocuklara eğlenceli atölyeler sunuyor. Elektrik-Elektronik Atölyesi'ne katılan 7-12 yaş grubu çocuklar, elektrik devreleri, ledler, sensörler, piller ve mıknatısları kullanarak çeşitli elektronik oyuncaklar ve kendi robotlarını yaratacaklar.

Program sonunda diş fırçası robotu, güneşlenen robot, elektronik salıncak ve sallanan tahterevalli gibi üretimleriyle evlerine dönerken hem eğlenmiş hem de enerji kaynakları hakkında pek çok şey öğrenmiş olacaklar.

6 degrees of Wikipedia

FZ

"Six degrees of separation" lafı dünyadaki iki kişinin ortak tanıdıkları aracılığı ile düşündüklerinden çok daha yakın bağlantılı olduklarını anlatmak için kullanılır.

Six degrees of Wikipedia da benzer şeyi Wikipedia'daki ansiklopedi maddeleri için denemenizi sağlıyor. Tek yapmanız gereken siteyi ziyaret edip iki kavramı girmek. Eğer bir yönde sonuç çıkmazsa, diğer yönde de test etmek mümkün.

Acil Durumlar İçin CD Zarfı Tarifleri

butch

Son zamanlarda mecburiyet haline gelen toplu CD alımları, beraberinde ciddi nakil sorunları getiriyor. CD hazır, bürodan çıkacaksınız ama zarf bulmak mümkün değil. Bu adreste bulacağınız Origami CD Zarfı tarifleri işinizi görebilir.

Wikipedia'yı Kim Kurcalıyor Öğrenmek İster Misiniz?

FZ

CalTech öğrencilerinden Virgil Griffith'in geliştirdiği Wikipedia Scanner aracı ile Wikipedia'daki isimsiz düzenlemelerin hangi kurumlardan veya şirketlerden geldiğini görmek mümkün.

Kadınlar, Oyun ve Hacker Mantığı

ts

Konuşmalarımda hep söylerim "hackerlık aslında bir bakış açısı ve algılayış biçimidir" diye. Geçtiğimiz dönemde bunu destekler nitelikte bir dizi olay yaşadım. Uzun zamandır bir World of Warcraft oyuncusuyum. Oyunda hemen her karakteri deneyip tecrübe ettim. Şu anda da uluslararası bir guild'de fırsat buldukça oynamaya devam ediyorum.