Enixma ilk sayı çıktı

0
GoksinAkdeniz
Bir grup gönüllü tarafından hazırlanan EniXma e-derginin ilk sayısı çıktı. Linux ve açık kaynak kodlu yazılımları ve işletim sistemlerinin tanıtılması ve kullanımının yaygınlaşmasını sağlamak amacı güdülüyor.
Bu alanda gerek kullanıcı ve gerekse yazarlar olarak mümkün olduğu kadar geniş bir katılımı sağlayacak, geniş bir topluluk oluşturacak ve bu alana gönül vermiş ve ilgi duyan herkesi kucaklayacak bir yapı için belirlenen ilkeler doğrultusunda davranan herkesi de dergi sayfalarında görmek istiyoruz. Dergiyi sitesinden edinebilirsiniz. Üyelik gerekli değil. Tıklayın ve indirin. www.enixma.org

Görüşler

0
misafir
Gayet güzel bir dergi olmuş. Elinize sağlık. Özellikle UN*X tarihçesini anlatan yazı, konuya meraklı olduğum için çok ilgimi çekti. Devamının da geleceği yazıda belirtilmiş. Merakla bekliyorum. Ancak, söz konusu yazının sonunda bir kaynakça görememek beni biraz hayal kırıklığına uğrattı.
0
GoksinAkdeniz
O konuda tam bir liste oluşturmadım. Zira araştırma kişisel merakımdan dolayı başlamıştı. Haber grupları, USENET arşivleri, Google ile yapılan aramalar, BELL Lab. sitesindeki araştırmalar ve kütüphanede bilgisayar konulu kitapları okuyarak bazen de sohbet odalarında sorduğum soruladan aldığım notların bir bileşimi olarak ortaya çıktı. Açıkçası liste hazırlamayı en başından yapmadığım içinde bazı eksikler ve hatalar olabilir. Onun için kusura bakmayın. gelecek sayıda yazacaklarımda biraz daha derli toplu olmaya gayret gösteririm.
0
acemi_
Dergiyi, içerik olarak çok beğendim. Seçilen konular, anlatım şekli, tasarım bence çok güzel olmuş.

Her sayıyı ilgiyle takip edecek olmama rağmen günümüzde, aylık periyotlarla, klasik dergi anlayışıyla yayıncılık yapılması bana tuhaf geliyor. Bunu sürdürmenin hem daha zor olacağını hem de etkisinin daha kısıtlı kalacağını düşünüyorum.

pdf dergileri, çıktığında okumak zevkli oluyor ama bir müddet sonra diskte kaybolup gidiyorlar.



0
czcrk
Sayfa biçimi harika olmuş. Tam ekran yapıyorum ve sayfa ekranıma tam yerleşiyor. Belki basılınca yatay okumak tuhaf olabilir ama bilgisayardan okuyanlar için güzel tasarlanmış. Başarılar...
0
darkhunter
Harika bir dergi. Tebrikler ve başarılar :)
0
Tarık
Sayfa tasarımı ve bu ayki konu seçimleriniz çok iyi tebrik ederim. İnşallah devamlılığı olur.
0
sefalet
Ciddi bir emek sarfedilmiş, emeğinize sağlık.
0
sefalet
PDF üzerinde mi dergi biçimlendirildi yoksa farklı bir metin formatında mı çalışıldı bilgilendirirseniz sevinirim.
0
GoksinAkdeniz
PDF dormatına Scribus ile dönüştürdük. yazıları TEXT dosyası olarak hazırladık. Sonra da bunları scribus ile düzenledik.

0
Guardian
Gerçekten gerek tasarım gerekse içerik olarak çok güzel, başarılarınızın devamını dilerim. Bir solukta okumak istiyorum bütün dergiyi..

Tşekkür ederim..
0
FZ
Paylaştığınız için teşekkürler. Yayın hayatınızda başarılar.
0
GoksinAkdeniz
Kendim ve yazar arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum; hem duyurduğunuz hem de gösterdiğiniz ilgi için.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Commodore 64 Orkestrası Eylül 2006'daki Konser İçin Provalara Başladı

FZ

C64 Orkestrası, Eylül 2006 tarihinde verecekleri konser için provalara başladı.

Orkestranın prova videolarından birini buradan izlemek mümkün.

Katillerin Beyinleri Farklı mı?

anonim

hurriyetim.com: "Bilim adamlarının araştırmaları, pek çok seri katilin beyninin normal insanların beyinlerinden farklı olduğunu gösteriyor. Beyin tomografilerini karşılaştıran uzmanlar, katillerin beyinlerinin ön kısmında anormallik olduğunu belirtiyor."
"1990'larda New York`ta yapılan araştırmada cinayet suçu işlediği kanıtlanmış 25 kişinin beyin haritalarını çıkaran uzmanlar, normal insanlarda beynin en aktif bölümü olan ön kısmın (frontal lob) katillerde neredeyse hareketsiz olduğunu tespit etti.

ABD`de 17 fahişeyi öldüren ve yakalandığında onları neden öldürdüğü hakkında hiçbir fikri olmadığını söyleyen seri katil Joel Rifkin'in beyninin de ciddi şekilde hasarlı olduğu biliniyor.

Tanrının eli Korsan Kültür bakanına değerse...

sefalet

İsveç 2005 yılında çıkardığı kanunla hakları saklı eserlerin genelağdan indirilmesi ve paylaşılmasına yasak getirdi. Kanuna karşı gelenleri para ve iki yıla kadar hapis cezası bekliyor. Fakat İsveç'te herkes aynı fikirde görünmüyor özellikle kültür bakanı ve Tanrı.

Lightweight Languages 2004 (LL4)

FZ

LL4 etkinliği üniversitelerden ve endüstriden en iyi dil tasarımcılarını bir araya getiren bir günlük çok yoğun bir forum.

Bu etkinlik kullanılabilir ve faydalı programlama dilleri, araçları ve süreçlere odaklanmaktadır. Hafif diller yaygın dilleri kullanan programcılara yeni ve farklı teknikleri göstermek için etkili araçlardır.

Etkinlikte ele alınacak konular:

Özgür Yazılım Yansısı

cbc

Yakında Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü bazı özgür yazılımların yansılarını tutmaya başlayacak. Kararlı sürüme geçtikten sonra bahsi geçen projelerin yasal yansısı olması beklenen sunucu artık beta yayını yapmaya başladı ve önerileri bekliyor. Yansı coğrafik olarak İstanbul/Dolapdere'de bulunuyor.

http://godel.cs.bilgi.edu.tr/ adresinde bulunan sunucuda şu an için apache, kernel.org ve debian'ın günlük güncellenen yansılarının sunulmasının yanısıra, mysql'in de yansılama çalışması sürmekte. Daha açıklayıcı bir liste için http://godel.cs.bilgi.edu.tr/yansilar.php adresine, yansı dizinine ulaşmak için ise http://godel.cs.bilgi.edu.tr/mirror/ adresine bakabilirsiniz.

Unutmadan, ftp erişimi de ftp://godel.cs.bilgi.edu.tr/pub/mirror/ adresinden münkün.

Debiancıların apt kaynaklarını güncellemelerini öneriyoruz!