Endersys LPI'nin Türkiye temsilciliğini aldı

0
anonim
Endersys Danısmanlık ve Yazılım Ltd. Şti., Linux sertifikasyonu konusunda dünyaca ünlü LPI (Linux Professional Institute) ile yaptığı görüşmeler neticesinde LPI Türkiye temsilciğini almıştır.

Yapılan bu işbirligi ile Endersys, LPI’ın Türkiye’de tanıtımını ve sertifikasyon sınavlarının düzenlenmesini koordine edecek; LPI’ın yaygınlasması için eğitim kurumları ile işbirliği anlaşmalarını yürütecektir. LPI Türkiye koordinatörü İsmail Yenigül, “LPI sertifikasyon sistemi sayesinde Linux profesyonelleri, Linux konusundaki yeterliliklerini uluslararası sertifikasyon sistemi ile ispat edebilecekler. Nitelikli Linux uzmanı arayan şirketler için de doğru kişiyi seçmede LPI anahtar rolünü görecektir. Bunun yanında eğitim firmaları için daha çok ögrenci çekebilecekleri bir alan açmıs olduk.” dedi.

İlgili LPI basın bülteni: LPI Press Release

Endersys Hakkında: Endersys, 2006 yılından beri Linux ve güvenlik konularında profesyonel destek ve danısmanlık vermektedir. Gelistirdigi güvenlik yazılımları ile kısa sürede Türkiye’nin önde gelen sirketlerini müsteri portföyüne katmıstır. URL: http://www.endersys.com.tr

LPI Hakkında: LPI, 1999'da kurulmus bir organizasyondur. Amacı tüm dünyada geçerli bir Linux sertifikasyonu için gerekli standartları belirlemektir. LPI, dünyadaki en yaygın Linux ve açık kod sertifikasyon programıdır. URL: http://www.lpi.org

LPI-Turkey LPI-Turkey, 1 Ocak 2010 tarihinde Endersys iştiraki olarak ticari hayatına başlayacaktır. URL: http://www.lpi-turkey.com

Görüşler

0
winterismute
Endersys'i seviyorum. İsmi lazım değil önemli bir internet şirketinde çalışırken server'lerin pagememory'leri doluyordu. konuyu freenode'daki gentooculara sordum. Bi kaç diagnostik komuttan sonra arkadaşlar hemen "bu bir internet şirketinin ticari bir makinasımı?" diye sordular. bende evet diyince, dedilerki, çalıştığın yere söyle gidip adam gibi sistem admin bulsunlar. bakın endersys'de var demişlerdi tam olarak.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Wine 1.0 sürümü 15. yaş gününde çıkıyor

anonim

Wine geliştirici takımı 1.0.0 sürümünü Wine'nin doğum günü olarak kararlaştırdıkları 6 Haziran'da çıkaracak. Bu sürüm sembolik anlam taşıyor. O yüzden çok fazla değişiklik beklememek lazım. 1.0.0 sürümü için dört ürünün kararlı çalışması kriter (Wine 1.0 Release Criteria) olacak. Bilindiği üzere Google'dan bir ekip de wine için yama yayınlamaya başlamıştı ve kısa süre içerisinde Photoshop CS2 linux üzerinde daha kararlı çalışabilir hale gelmişti. Photoshop CS2'nin linux üzerindeki Font desteği ve katman desteği şimdilik yeterli olmasa da ilerisi için umut vaadediyor.

Linux Yerelleştirme

butch

Yerelleştirme konusunda yaptığımız bir konuşma sonrasında, Görkem Çetin bu konuda ciddi bir desteğe ihtiyaç olduğunu söyledi bana. Onun bu konudaki görüşleri şöyle:

GNU/Linux Profesyonel Müzik Kayıt Stüdyolarına da Girdi

FZ

Steve Cook müzik ve teknolojiyi birleştirdiği bu makalesinde profesyonel bir kayıt stüdyosunda GNU/Linux (Mandrake) işletim sistemine geçiş hikayesini anlatıyor: MP3´ten Ogg Vorbis formatına geçiş, artan verimlilik, daha güvenilir bir çalışma ortamı, düşen maliyetler ve ortaya çıkan daha yüksek kalitede ürünler. Söz konusu yazıda benzer bir işin diğer işletim sistemleri ile ilgili fiyat/performans kıyaslamaları da mevcut. Müzik ve bilgisayarla ilgilenen herkese tavsiye ediyoruz bu makaleyi.

Ingo Molnar röportajı

raistlinthewiz

KernelTrap.org, ünlü kernel hackerlardan Ingo Molnar ile bir röportaj gerçekleştirdi. Yeni O(1) Schedular'ı 2.5 serisine dahil edilen Ingo, 2.5 serisinin yeni Virtual Memory yapısından bahsediyor. Linux Kernel ile ilgilenen arkadaşların birçok yararlı bilgi bulabileceği bir yazı. www.kerneltrap.org/node.php?id=517

Linux Kullanmamak İçin 5 Neden

vst

Linux kullanmamak için işte size 5 neden... Tıklamadan önce söyleyelim, bu bağlantı sizi biraz güleceğiniz, gülerken de biraz düşüneceğiniz bir sayfaya götürüyor. Ne düşüneceğine karar veremeyenlere bir ipucu: Yaygın olarak kullanılan bir işletim sistemi üreticisinin ve onun desteğiyle inceleme raporları hazırlayan danışmanlık ve araştırma firmalarının sektördeki bilgi asimetrisinden faydalanarak yaptığı şey manipulasyon değildir de nedir?