En Harbi Kişisel Bilgisayar 2

0
redogre
Aslında bu yeni bir haber değil, En Harbi Kişisel Bilgisayar haberinin yorumlarını takip edenler görmüşlerdir. Modelci.com. Ama yorumlar arasında kaybolmasına gönlüm el vermedi. Arkadaş su soğutmalı cpu yapmış, ve gayette güzel olmuş!!

Görüşler

0
tongucyumruk
Modifikasyon olayinda bambaska bir boyutta burada hakkaten oldukca seker! olmus.
0
conan
OMG! bubbles bubbles!! :)
peki yeni kart takmak isteyince ne oluyor? :)))))))))
0
anonim
cok kolay bir sekilde anlasilacagi gibi bu isi yapanin ozellikleri benim kafamda su sekilde belirdi:

bos gezenin bos kalfasi olan, evde yapacak isi gucu olmayan, cebindeki tomarlardan rahatsiz, beyincigi cok saglikli olmayan bir arkadas ;)

ama windows kullanmasi beni cok uzdu
puhahaha ;)

kisaca arki hayal gucunden ve elini ardina koymayip sikilmadan usanmadan boyle bir is yaptigi icin kutluyorum

bu arada oldu olacak ekranida kopugun icine koysaydida bulut temali imac gibi bir sey olsaydi ;)
0
skoylu
>ama windows kullanmasi beni cok uzdu

Zaten Windows kullanmasa boyle seylere ihtiyac olmazdi ki !

Bir universitenin firewall'i var. Ustunde de bildigim en hasin CPU ve RAM canavari squid'de calisiyor. Is yapti desinler gibisinden 1 CPU daha taktik. 2 Tane PIII 850, 128 MB RAM. Yaklasik 1800 Bilgisayara hizmet veriyor. CPU yuku %0.01 :((( Ama RAM yetmiyor, 200 MB SWAP kullanmis..

Simdi bu alet Win98 veya Win2K olsaydi CPU yuku min. kac olurdu ki acep ? Eee, calismayan CPU isinmaz, isnmayan CPU sogutma gerekmez. Iste Windows'un ikide bir cakildigi makinelerde Linux'un tas gibi calismasinin sirri burada...

Saygi ve sevgiler..
0
skoylu
Fantastik, egzotik vs. seylerle ugrasmak iyidir. Akvaryum seyretmek gibi insani dinlendirir.

Oysa, bu kadar bogusmadan, masraf etmeden, basit bir peltier elemani alip taksaydi (guclusu 50$ gibi bir fiyatla), sanirim -20 dereceye bile indirebilirdi o CPU'yu. Soyleki, metal bardaktaki suyu 8 dk icinde dondurabiliyor bu meretler ki, derin dondurucu bu isi yarim saatte ancak yapiyor..

Bu, milletin Linux uzerinde MS-Office calistirmak gibi bir durum bence, takdire sayan bir gayret fakat havanda su dogmekle esit sonuclar veriyor. Endustrinin bu isler icin urettigi diger cozumler icin kyrotech ti sanirim oraya bir gozatin. -250° C calisan bir CPU nasil oluyormus anlatiyorlardi..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Avustralya`da 50 yıldır çalışmakta olan bilgisayar!

conan

Avustralya'da bir müzede hala hayatta ve çalışmakta olan elli üç yaşındaki bir bilgisayarı ziyaret etmek ister misiniz? :) Eh, uçak paramız yetiştiğinde neden olmasın? :) Şaka bir yana 1949 yılında üretilmiş olan ve dünyanın 4. bilgisayarı olma ünvanını taşıyan bu yaşayan efsane hala işler durumdaymış. Bilgisayarın 0.001 Mhz işlemci ve 2000 bayt hafıza ve 2500 bayt da sabit disk (şüpheliyim bu konuda) alanı bulunmakta ve ismi de CSIRAC. CSIRAC hala elle karta basılmış müzikler çalabilmekte ve hatta çaldığı müziği de bu linkten dinleyebiliyoruz. (Dünyanın bilgisayarla üretilen ilk müziği olduğu iddia ediliyor)

Şu anda milisaniyelerle yapılabilen hesapları yaklaşık 1 saatte bitirebilen bu makina o zamanın insanları için bir mucizeymiş. Bu işlemler 20 kişi birleştiğinde yaklaşık bir haftada bitirilebilen işlemler unutmayın! :)

CSIRAC bir kac ton ağırlığındaymış ve bir mahalleyi aydınlatabilecek elektrikle çalışıyormuş. Ayrıca Amerika ve İngiltere dışında üretilen ilk bilgisayarmış.

Bu linkte bilgisayarın resimlerini ve de tarihçesini bulabilirsiniz. Daha da detaylı bilgi isterim derseniz işte buraya bakın.

Disket Sürücüsü Olmadan BIOS Güncellemesi Yapmak

tongucyumruk

Evdeki dosya sunucu olarak kullandığım bilgisayarın 80GB sabit diski son zamanlarda yetmemeye başlamıştı. Sonuçta kendisi bir dosya sunucu olduğu için tüm müziklerimi, videolarımı ve dijital fotoğraflarımı orada depoluyordum. Sonunda gidip şöyle geniş kapasiteli bir disk almaya karar verdim. 200GB kapasiteli bir diski bilgisayarıma taktıktan sonra farkettim ki anakartımın üzerindeki CMD-648 ATA66 denetçisi meşhur 137GB sınırına takılıyor ve sistem açılmayı reddediyordu. Sonunda şansımı hala bir ASUS CUBX sahibi olan ve bu anakartı hala kullanan bir grup insanın takip ettiği ASUS CUBX sevenler sitesinden bulduğum resmi olamayan bir BIOS yükleyerek şansımı denemeye karar verdim. İşte o anda kafamdan bir "ping" sesi geldi ve BIOS güncellemeleriyle ilgili bir detayı hatırladım. BIOS güncellemesi yapmak için bir disket sürücüsüne veya anakart üreticinizin ürettiği "Live Update" tarzı bir yazılımı kullanmak için MS Windows'a ihtiyacınız vardı. Rastlantıya bakın ki bende bunların hiçbiri yoktu!

Şişman kapasitörler

auselen

Uzun süredir kullandığınız bilgisayarınız tuhaflaşmaya başladı mı? Zamansız kilitlenmeler, sabit diskten gelen garip sesler yaşadınız mı? Herşeyi iki kez kontrol etmenize rağmen sorunu bir türlü bulamadığınız oldu mu? Belki de sorununuz kapasitörlerinizin şişmanlamasıdır :).

Çin Malı Süper-Bilgisayar

Challenger

Süper-bilgisayar dünyasında ABD’nin hakimiyetini Çin malı bir makine delecek. Çin yapımı Dawning 4000A’in dünyanın en güçlü süper-bilgisayarları listesine yüksek bir sıradan girmesi bekleniyor. Makinede 2 bin’den fazla AMD Opteron işlemci bulunuyor. Uzmanlar, Dawning 4000A’in en güçlü 15 bilgisayar arasına girmesine kesin gözüyle bakıyorlar. Çin yapımı Dawning 4000A’in daha önce saniyede 10 trilyon (10 teraflop) işlem sınırını aşacağı açıklanmıştı. Dünyada halen 10 teraflop sınırını aşan üç süper-bilgisayar bulunuyor.

Kaynak: NTVMSNBC

LIRC İle GNU/Linux´a Uzaktan Kumanda Edin

FZ

GNU/Linux çalıştıran sisteminiz üzerinde müzik dinlerken bir uzaktan kumanda ile ona hükmetmeye ne dersiniz? Peki ya elinizdeki uzaktan kumandayı fare gibi kullanmaya? Bilgisayarınızın sadece IR sinyalleri almakla yetinmeyip aynı zamanda bunları gönderebileceğini de biliyor muydunuz?

Kalbi daha hızlı çarpmaya başlayanların yapması gerekenler belli: Önce LIRC (Linux Infrared Remote Control) sitesi ziyaret ediliyor. Oradaki dokümantasyon hatmediliyor. Ardından da `seri porta bağlayacağım bir IR alıcı devresini nasıl yaparım?´ sorusuna verilmiş en güzel cevaplardan biri olan bu site ziyaret ediliyor. (Sitenin Cocoon ile hazırlanmış sürümü biraz daha şık). Fazla söze ne hacet. Bir yandan program derlenirken diğer yandan havyayı lehim işleri için ısıtmaya başlayın ;-)