Ekonomik olarak en güçlü 100 ülke/şirket

0
sundance
2000'de yayınlanan bu rapora göre Dünya'nın en büyük 100 ekonomik gücünün 51'i çok uluslu şirketler.

Her ne kadar raporun yeni halini bulamamış olsak da, bizim için ilginç olanı 22 ve 23 numaralar. Kırmızı çizgi bizden başlıyor.
Bu arada bu 2000 yılı için bile çok yeni bir şey değil, 96 raporunda da oran 51/49 her ne kadar sıralar değişse de. Aslında sıralamayı değiştirenlerden biri Türkiye, zira bu süre içinde bütün o krizlere rağmen General Motors, Ford Motor, Mitsubishi gibi rakiplerimizi! geride bırakmışız.

Rapordaki bir başka çarpıcı örnek de biz Internet'te yaşayanların düşündüğünün aksine, Internet şirketlerinin klasik ekonomiye dahil şirketlerin yanına bile yaklaşamamış olması.

Eğer raporun 2004 ya da 2006 sürümünü bulabilen olursa çok makbule geçer :)

Görüşler

0
coskung
Microsoft'u göremedim. Sanırım 2000 yılına ait bir rapor olduğundan.
0
sundance
Hayır, MS'un bu listedeki klasik ekonomi şirketleri arasında hala çok gerilerde olmasından.

Yazıda da belirttiğim gibi, algımız başka yönde, dünyanın en büyük şirketleri sıralamasında işi sırf yazılım olan bir firmaya hala yer yok.
0
eu
2002/2003 de durum böyleymiş http://www.ips-dc.org/global_econ/top_100.pdf
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kendi e-dergini kendin yap: FUMK.NET

anonim

FUMK.NET ile isteyen herkese kendi e-dergisini online bir arayüz yardımıyla oluşturabilecekleri bir site. Aynı zamanda sosyal bir ağ olan fumk.net' de kullanıcılar kendi e-dergilerini diğer kullanıcılarla paylaşabiliyor ve sosyal ağlarını genişletebiliyorlar. e-dergi yanında portfolyo, fotoğraf albümü, e-yıllık, e-kitap da oluşturulabiliyor.

Bana 1 dolar gönder.com

larweda

Hikaye klasik, amerikalı bi açıkgöz abuk sabuk bir sebeple insanlardan para istiyor, bi de bunun çıkıp televizyon şovlarından birinde reklamını yapıyor (bu örnekte bu David Letterman Show), milyonlarca dünya vatandaşı da saf saf adama para gönderiyolar, adam da dolar zengini olup yirminci yüzyılın internet zenginlerinin arasına katılıyor.

GreaseMonkey: Maymunun Gözü Açıldı

FZ

Bugüne kadar pek çok Firefox eklentisi ile, "plug-in"i ile karşılaşmıştım ancak hiçbiri beni GreaseMonkey kadar heyecanlandırmamıştı. Hiçbirini bu kadar güçlü bir araç olarak görmemiştim. Hiçbiri benim gibi bir programcıya çok fazla hitap etmemişti. Hiçbirinin bu kadar fark yaratacağını düşünmemiştim.

Facebook'u Türkçe yapan Firefox eklentisi

anonim

Keşke Türkçe olsa da rahat rahat kullansak dediğimiz Facebook'u Türkçe yapan Firefox eklentisi çıktı. Tek yapmanız gereken eklentiyi kurmak ve Firefox'u yeniden başlatmak. Bundan sonra Türkçe Facebook kullanabilirsiniz.

Web Standartları ve Tarayıcılar

yuxel

Acid2 : tarayıcıların web standartlarına uyumunu test etmek için Web Standartları Projesi tarafından desteklenen küçük bir test sayfası.
Test tarayıcıların, HTML4, CSS1, PNG ve pek kullanılmayan Data URL desteğini deniyor .