İlgili Yazılar

Debian 3.0 (Codename Woody) Ertelendi

anonim

Dört gözle bekledigimiz (en azindan benim icin bu öyle) debian'in 3.0 sürümü cikis tarihi olarak 1 mayis'i duyurmustu - aslinda bu taa o zamanda da soylenmisti kesin olarak 1 mayis degil tahmini olarak 1 mayis diye - fakat bugun ise debian duyuru listesinden gelen ertelendi basligindaki bir mail ile heveslerimiz kursagimizda kaldi.

Kesin cikis tarihi mi? Kararli hale ve olmasi gereken yere gelince...(aman DukeNukem4Ever olmasın da: Ed)
Ayrintili bilgi icin Slashdot ve debian duyuru listesi

Klasik MacOS veritabanı artık Linux´ta

anonim

Apple'ın klasik veritabanı olan FileMaker Pro 5.5 MacOS x, Window 2000, Windows NT den sonra sonunda Linux (X/86) da çalışıyor.Çok basit bir veritabanı uygulaması olan FileMaker Pro Linux da çalışması ve özellikle X/86 tabanlı Linux da çalışması gerçekten ilginç ve güzel bir gelişme. http://www.filemaker.com/products/fms_home.html

Gelecek Linux 2.0 çıktı

tongucyumruk

Gelecek A.Ş. tarafından geliştirilen Gelecek Linux'un 2.0 sürümü geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız çıktı. Tamamen masaüstüne yönelik olarak hazırlanmış olan dağıtımda mümkün olduğunca paketlerde sadeleştirme yapılmış. Bu sayede ilk defa Linux kuran ve X, Window Manager gibi kavramlara pek te alışık olmayan kullanıcıların daha makina açılında içinde Enlightenment, Blackbox, Window Maker gibi çince kelimeler geçen uzun bir menü ile karşılaşıp şaşırması önlenmeye çalışılmış.

gnuLinEx ile 'Bilgi Toplumu' Hedefleri

anonim

İspanya'nın federe eyaletlerinden biri olan Extremadura, özgür ve açık kaynak yazılımları üniversite, özel sektör, ve kamu işbiriliği ile destekleyen, geliştiren ve uyarlayan ilk yerel yönetimlerden biridir. 1997'den beri tekno-politik bir kararla süreç resmi yönetimin insiyatifi ile başlatılmış ve başarı ile sürdürülmüştür.

Uludağ sitesi yenilendi

bm

Aklıma geldikçe bloglara ve siteye bakıp duruyordum, bugün Uludağ sitesinin yenilendigini farkettim. Özellikle sıkca sorulan sorular listesi iyi olmuş. Burada birbirimizi yerken -- pardon sohbet ederken -- en azından basit sorulara kolayca link verme imkanı olduğu gibi, burada sıkça sorulan soruların da cevaplanabileceği bir döküman var. FMcilerin bakmalarını tavsiye ederim.