Klasik MacOS veritabanı artık Linux´ta

0
anonim
Apple'ın klasik veritabanı olan FileMaker Pro 5.5 MacOS x, Window 2000, Windows NT den sonra sonunda Linux (X/86) da çalışıyor.Çok basit bir veritabanı uygulaması olan FileMaker Pro Linux da çalışması ve özellikle X/86 tabanlı Linux da çalışması gerçekten ilginç ve güzel bir gelişme. http://www.filemaker.com/products/fms_home.html

Görüşler

0
SHiBuMi
Bana FileMaker demeyin, ömrüm oradaki çılgın verilerin bir şekilde ilişkisel veritabanlarına atılmasını sağlamaya çalışmakla geçiyor. Tabii suç sadece FileMaker'ın değil, verilerin girişinin de yurdum insanın üstün bilgisayar kullanma kabiliyeti sayesinde bir tarih alanının gün hanesinde 1351 adet farklı değer çıkabilecek şekilde yapılmış olması söz konusu.

Her şeye rağmen FileMaker iyidir, Türkiye'de bazı sektörlerde sürpriz kullanım alanlarına sahip. Ben MS Access kullanılacak bir projede FileMaker'ı tercih ederdim. Ayrıca veriler Web Accompanion özelliği ile direk olarak Web ortamına da taşınabiliyor. Güzel bir olay tabii.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux34 yeni kurumsal kimliği ile hizmetinizde

sundance

Özellikle dialup kullanıcılarını, hemen her türlü Linux dağıtımına minimum fiyatlara eriştirmeye çalışan Linux34.com bundan böyle dağıtımları müşterilerine kaliteli bir kutu içinde gün geçtikçe detaylanan dökümanları ile yine en kısa zamanda, en güncel halleriyle sunacaktır.

T-shirt, Sweatshirt, şapka ve diğer Linux ürünleri ve dağıtımları için mutlaka ziyaret edin. Kimbilir belki bir gün bizim de bir ThinkGeek'imiz olur ;)

Not: Bu bir reklam değil, GNU/Linux camiasına bir şeyler katmaya çalışan bir arkadaşımızın çabalarını elimizden geldiğince desteklemeye gayretimizdir.

Yeni bir dağıtım: Hadron

purak

Hadron Gentoo tabanlı, binary ve taşınabilir bir GNU/Linux dağıtımı oluşturma projesidir. Kendine has bir paket/modül yönetim sistemi vardır. Asıl geliştirilme amacı, USB belleklerinizde çalışma ortamınızı taşımanız olmasına rağmen; CDROM ya da sabit disk üzerinden de kolaylıkla çalışabilir.

Boreas LINUX 1.0 Hakkında

boreas

Eylül, Ekim ayına doğru elektrik ve elektronikçiler için tasarlanan Boreas GNU/Linux'un 1.0 sürümünü çıkarmayı düşünüyoruz. Bu sürüm sisteme kurulabilecek şekilde olacak. Bu konuda hangi dağıtımı temel alalım? Ubuntu, Fedora, Gentoo, Debian... Kuluçka dağıtım hangisi olsun ve böyle bir işletim sisteminde hangi mühendislik/elektronik yazılımlarını görmek istersiniz? Bu konuda yorumlarınızı bildirirseniz daha kullanışlı ve ihtiyaçlara uygun bir sistem oluşturmaya çalışırız.

http://www.boreas.gen.tr

XBox Linux´tan yeni haberler

tongucyumruk

Son zamanlarda XBox-Linux projesinde kıpırtılar sıklaştı. İşte XBox-Linux'tan son haberler:

-XBox linux üzerinde (sanırım emulatör üzerinden) Windows 2000 çalıştırılıp onun içerisinde de video oynatıldı. Videosun buradan indirebilir, basın bültenine de buradan ulaşabilirsiniz. Sanırım Bir performans şovu yapmak istemişler

Uzay Yolu Nemesis Filmi, Linux ile Yapıldı

malkocoglu

Uzay Yolu Nemesis filminin sayısal üretimi Linux ile yapıldı. İlk kez Titanik filmi ile Holywood gözdesi olan Linux, fiyat/performans üstünlüğü ile SGI ile başabaş yarışabilecegini kanıtladı.

Linux Journal

Yukarıdaki bağlantıda, komut satırınden filmin nasıl işlendiğini görebilirsiniz.