Compiere, veritabanı bağımsızlığına sonunda kavuştu

0
acemi_
Özgür CRM/ERP yazılımı olan Compiere, bu alandaki en gelişmiş yazılımlardan biri olmasına rağmen Oracle veritabanı sunucusuna bağımlılığı yüzünden, özgür veritabanı sunucularıyla birlikte kullanılamıyordu. Dolayısıyla Compiere'i kullanabilmek icin Oracle veritabanı sunucusu satın almak, özgür olmayan bir yazılıma bağımlı kalmak gerekiyordu.
Compiere'i bu bağımlılıktan kurtarmak için birçok girişimde bulunulmuştu ama netice alınamamıştı. Ferdi çabaları bir yana bırakırsak, öncelikle Compiere'in PostgreSQL ile çalışabilmesi için bir calışma başlatılmıştı ama PostgreSQL'in bazı açılardan ihtiyaçları karşılamaması sebebiyle bu iş yarım kalmıştı. Ve sonunda veritabanında çalışan bütün kodların, uygulama sunucuya (JBoss'a) taşınması kararı alındı. Oldukça uzun süren geliştirme dönemi, nihayet sonuçlandı. Artık Compiere'in herhangi bir veritabanına bağımlılığı kalmadı. İlk düzenlemeler Sybase için yapıldı ve şu an Compiere, Sybase ile kullanılabiliyor. MySQL, MaxDB, PostgreSQL, Firebird ve benzeri özgür veritabanı sunucuları artık Compiere ile birlikte kullanılabilecek. Özgür yazılım dünyası için hayırlı olsun. CRM/ERP alanında, özgür yazılım için oldukça önemli bir adım... Girişimci arkadaşlara, bu olaya ekstradan önem vermelerini tavsiye ederim. www.compiere.org
Compiere 2.5.2'nin duyurusu
gnu

Görüşler

0
feldrim
Çok sevindirici bir açıklama. Compiere deneme kurulumu için bile pek çok kitaba ihtiyaç duyulabiliyordu. Artık bilindik uygulamalarla kullanabilmemiz güzel bir gelişme. kurumsal yazılımlarla ilgili Türkçe kaynaklar artsa...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bu Bilgiyi Barkodlasak da mı Saklasak, Barkodlamasak da mı Saklasak?

barbaros

Arkadaşlarınızla gezerken bir pastaneye uğradınız. Yediğiniz pasta o kadar lezizdi ki, aşçıdan tarifini isteme gafletinde bulundunuz. O da haklı olarak bu işten para kazandığını, tarifi size verirse aç kalacağını söyledi. Damak zevkinize bir yenilik daha katacaktınız, ama olmadı.

Günümüzde bilginin en büyük dağılım kanallarından biri, şüphesiz internet. İnternet ile bir şekilde ilişkisi olan herkes, reklam amacıyla ücretsiz sağlanan e-posta adresleri, ücretsiz web alanları gibi birkaç istisna alan dışında bir çok hizmetin, bilgisayarda kişisel ya da ticari kullanım amacıyla edinilen programların, fotoğraf ve haber arşivi gibi "aslî" bilgi kaynaklarının ücrete tabî olduğunu bilmektedir. Okumakta olduğunuz yazı, bu örnekler arasında yer alan "ücret karşılığı kullanılan program"ı kendisine konu edindi. İnternet üzerinde, her ay çıkan bilgisayar dergilerinin cd eklerinde, çeşitli kitapların yanında verilen cdlerde bir çok program bulunmakta, ancak bu programların yaklaşık %95'i, aslında belli bir ücret karşılığı satılmakta olup, bu ücret ödenip programın kaydı yapılana kadar belirli sayıda, belirli gün kısıtlamasıyla, belirli fonksiyonların devre dışı kalması zorunluluğuyla kullanılabilme gibi kısıtlamalarla dağıtılan reklam sürümleridir.

Türkçe Open Source muhasabe yazılımı

raistlinthewiz

Fazlamesai slashdot tarzı bir site olduğuna göre sanırım ordaki gibi sorular sorabiliriz.
Hepimiz compiere'ı duymuşuzdur ve başarısını biliyoruzdur.
Peki Türkiye open source bir muhasebe yazılımı üretilse sizce, Türk yazılım firmalarının tepkisi nasıl olur, kullanıcılar buna nasıl yaklaşır?

Apache 2.0 (hatta 2.035) Stable ÇIKTI!

sundance

En sevdiğimiz web sunucusu Apache`nin, yepyeni özelliklerle dolu, tamamen ölçeklenebilir ve çok daha fazla yük kaldırabilir versiyonu 2.0`ın stable hali en sonunda çıktı

Öncelikle yansılardan olmak üzere downloadlar başlasın...

JBuilder da kaynak kodunu açıyor!

fevzinet

Hayırdır inşallah. Borland da JBuilder'ın kaynak kodunu açıyor. Bu kaynak kodun açılması hadisesi son zamanlarda sıklaşmaya mı başladı ne? :)

Kurumsal kullanıcılara sunulacak destekten para kazanmayı hedefliyorlarmış. Güzel güzel. Ne demişler "Software is like sex. Its better when its free." Siz ne düşünüyosunuz?

Kaynak:The Register

Bitkeeper Bitti

wetware

Bir süre önce Linux'un geliştirilmesinde BitKeeper adlı kaynak kontrol programı kullanılmaya başlanmıştı. Bitkeeper özgür değildi. (Yani free speech'teki gibi bir free yoktu)

Ama özgür yazılım/Açık Kaynak kod projeleri için bedavaydı. (free beer'da oldugu gibi)