Chrome Eklentilerini Mobil Cihazlarda Çalıştırmak!

4
Zakkum

Murat'ın fazlamesai.net “hızlı paylaşım” eklentisini görünce, eklentileri mobil cihazlarda nasıl çalıştırırız meselesi gündeme geldi. Eklentileri chrome ile değil ama firefox içinde çalıştırabiliriz. Bunun için önce “Chrome Store Foxified” eklentisini kuruyoruz. Daha sonra ister imzalı ister “fazlamesai hızlı paylaş” eklentisinde olduğu gibi imzasız bir eklentiyi çalıştırabiliriz. İmzasız eklentiler için tarayıcı içerisinde ayar yapmamız gerek. Bunun için:

Tarayıcı adres barına bu komutu giriyoruz:

about:config

Çıkan listede şu düzenlemeyi buluyoruz:

xpinstall.signatures.required

ve bu düzenlemenin ayarını false şeklinde değiştiriyoruz.

Artık imzasız eklentiler tarayıcıya eklenebilir.

Not: Fazlamesai.net hızlı paylaş eklentisini çalıştırmak için buradan eklentiyi cihazınıza indiriyorsunuz. Chrome Store Foxified eklentisini açıp indirdiğiniz eklenti paketini gösterince kurulum gerçekleşiyor (imzasız eklenti ayarlarının yukarıdaki gibi yapılması koşuluyla). Daha sonra da “fazlamesai.net / users / KULLANICI ADINIZ /tokens" adresine girerek anahtarınızı alıyor ve eklentinin ayarlarına ekliyorsunuz.

Görüşler

1
murat

Çok güzel bir bilgi. Teşekkür ederim. Chrome ile işlerim bitsin peşine firefox için de eklenti yazacağım kısa zaman içinde.

1
tongucyumruk

Firefox'un artik sadece WebExtension formatindaki extensionlari destekledigini hesaba katarsak tasimak cok zor olmaz diye tahmin ediyorum.

1
murat

Zor olacağını hiç düşünmüyorum zaten ama chrome üzerinde to-do olarak belirlediğim her maddeyi tamamladıktan sonra firefox'a geçirmeyi planlamıştım. İlerleme durumuna göre önceliğini değiştirebilirim belki. Sanırım buralarda çoğunluk firefox kullanıyor.

1
tongucyumruk

Ufak bir ekleme: Hepimizin iyiligi icin kurulumdan sonra xpinstall.signatures.required ayarini yeniden true yapmayi unutmayin.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Firefox rekor kırmayı hedefliyor

coskung

Firefox, 24 saat içinde en fazla download edilen yazılım olma rekoruna gözünü dikti. Download Day adı verilen organizasyonla, Firefox 3, çıktığı gün rekoru kıracak gibi. Henüz çıkış tarihi duyurulmadı ancak, aşağıdaki siteden kayıt yaptırarak, önceden bilgilendirilebilirsiniz.

Firefox 1.5.0.2 çıktı

setcom_2000

Firefox 1.5.0.2, Intel tabanlı Macintosh bilgisayar desteği ile güvenlik ve kararlılık alanında iyileştirmeler içeriyor.

Mozilla Futbol Fanatiklerinin Tutkularını Yeni Firefox Eklentisiyle Körüklüyor

anonim

Joga.com Kılavuzu, taraftarları gollerle, videolarla ve birbirleriyle buluşturarak, beğenilen açık kaynaklı tarayıcıya futbol tadını katıyor.

Dünyanın dört bir yanındaki futbol fanatikleri artık kendi tutkularını yansıtan bir tarayıcıya sahip. Mozilla bugün Mozilla Firefox 1.5 tarayıcısı için geliştirdiği ve Google tarafından sunulan Joga.com Kılavuzu'nun çıktığını duyurdu.

Firefox'ta yeni bir güvenlik açığı ve çözümü

ttk

Firefox'da ve aynı kod tabanını kullanan bazı ürünlerde tehlikeli bir güvenlik açığı tesbit edilmiş, habere ait link aşağıda :
http://www.net-security.org/

Firefox Kullanıcıları Daha 'Eğitimli'

baRRacuda

comScore'un yaptığı istatistiğe göre eğitim, teknoloji, kitap gibi içeriğe sahip sitelere Firefox kullanıcıları, Internet Explorer kullanıcılarından daha çok ilgi gösteriyor.