BroodWar TotalConversion

0
sundance
Birşeyi açıklığa kavuşturalım biz BroodWar bağımlısıyız! O yüzden fazlamesai'nin ilk yazısının BroodWar hakkında olması da tesadüf değil :) Konumuz BroodWar üzerine bir çok değişiklikler yapan, enteresan bir site; www.infoceptor.com
Infoceptor oldukça ilgi çekici bir site. Herne kadar temelde Starcraft, Warcraft ve Diablo hayranlarına yönelik olsa da bilimkurgu sevenler için de bir kaç güzel romana sahip.

Hikayelerin en önemli yanı Starcraft dünyasında geçiyor olmaları ve hemen her hafta yeni bölümler eklenmesi. Edebi olarak oldukça hoş hikayeler olmalarının yanısıra, Starcraft hayranlarının birçok sahneyi anında gözlerinin önüne getirebilecek olmaları bu romanları çok daha çarpıcı kılıyor

Peki bu sitede sadece hikayeler mi var ?

Tabi ki hayır, asıl çarpıcı olan sitenin StarCraft üzerine birçok yenilik içermesi. Buradaki dosyaları indirip Starcraft üstünde çeşitli değişiklikler yapmanız mümkün olduğu gibi, başkaları tarafından yapılmış değişiklikleri de uygulayabilirsiniz.

"Bu türden siteler çok var ben bunu ne yapayım ?" de diyebilirsiniz. Fakat Infoceptor'da diğer sitelerde olmayan bambaşka bir şey var, o da Warcraft III TC.

Basitçe şöyle diyebiliriz, siteden 20Mb kadar bir dosya alıp bunu Starcraft'a install ediyorsunuz ve oyundaki bütün karakterler değişiyor. Bu basitçe resimlerin değişmesi de değil, ırklar, yaratıklar, silahlar, özellikler, sesler bile değişiyor. Dahası bu değişiklikler Warcraft III'e oldukça benzer değişiklikler. Yani bambaşka bir oyun oynar hale geliyorsunuz, tamamen farklı karakter özellikleri taktikleri olan bir oyun.

Tabi bunların yanında diğer strateji sitelrinde görmeye alışık olduğumuz Strateji, Gallery vs. gibi bölümlerde var. Hatta Multimedia bölümü altındaki MP3'leri şiddetle tavsiye ederim :)

Kısaca her yönüyle dört dörtlük bir site. Sizi uzun süre oyalayacağına eminim. www.infoceptor.com

Görüşler

0
anonim
vallaha star craft oynamayı özledim yapalım bi gün
cenk mambo mambo italiyano
0
conan
Evet Fazlamesai'nin ilk yazisindan bile birseyler ogrenmek mumkun. Yillardir oynarim bu oyunu ama bu siteyle ilk defa (bilincli) karsilastim hehe.

Bu arada yorumlarin html gucunu deniyeyim dedim ;) Bu site guzelmis.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Biraz bulmaca çözelim: Trisoli

FZ

Frank Buss kendisine yeni yıl hediyesi olarak verilen tahtadan bulmaca ile bir süre kafayı yedikten sonra favori araçları olan Flash, POV-Ray ve Common Lisp'i alıp Trisoli oyun sayfasını yapmış ve oyunu çözen Common Lisp kodunu (alternatif kodlarla birlikte) sunmuş. Çılgın ve imkansız bir oyunla boğuşmak isteyenler için birebir.

C-64 demoları! Flash ile yeniden kodlanmış

sundance

Size de oluyor mu? Bunalmış bir iş gününün ortasında "Şimdi ortaokulda olsam, en büyük derdim de C-64'ümün disketsiz olması olsa" dediğiniz?

Peki Flash ile yapılmış atraksiyonları gördüğünüzde "Biz yirmi yıl önce 1Mhz makinada bunları assembler ile kodluyorduk?" diye aklınızdan geçiriyor musunuz? O zaman gözünüz aydın, nostalji yapmak için bir fırsat DocSnyder isimli bir arkadaş birçok C-64 introsunu Flash ile yeniden kodlamış. Belki yakında meşhur demoları da bu formatta görebiliriz, kimbilir?

FRP & RPG Dünyasının Acı Kaybı

anonim

Arka arkaya vefat haberi olmasin diye bekledim. Daha fazla bekletmemek lazim sanirim. FRP nin babasi Zindanlar ve Ejderler (Dungeons & Dragons)'in yaraticisi Gary Gygax 69 yasinda hayata veda etti. Masaustu FRP ve RPG oynayanlarin doğrudan, Baldurs Gate, Icewind dale, Torment, yada eskilerden Eye Of the Beholder (TSR inc) gibi oyunlarla ilgilenenlerin de oyun mekaniğinin yaraticisi olarak dolayli olarak bilebilecegi Gary, 4 mart'ta hayata veda etti:

Wired Order of the stick

İşte şimdi keyfi çıkacak, bir de izleyebilsek

ganzo66

Haydi Millet Quake III ve Starcraft OLİMPİYATLARI başlıyooooorrrrr...

NTVMSNBC:Turnuvada yer alan oyunlar ise dünya çapındaki popülerliklerine göre seçilmiş. Bu oyunlar arasında futuristic bir dünyada canavar ve rakipleri vurarak yok etmeye dayalı olarak tasarlanan Quake III başı çekiyor. Katılımın yoğun olduğu diğer bir oyun ise üç sanal ırkın kurdukları ordular ve geliştirdikleri teknolojilerle birbirleriyle yarışıtıkları gerçekzamanlı strateji oyunu Starcraft: Broodwar.

HL2 - Kötü Son...

elrond

Yılın, belki de son 10 yılın en çok beklenen oyunu HL2 nin kaynak kodu internete sızmış durumda. Community kan ağlıyor desem yeridir. http://www.halflife2.net/ sunucuları rekor üstüne rekor kırıyor. 3 saat gibi bir sürede 1000' in üzerinde yollanan mesajdan sonra Valve´den Gabe Newell forma girdi ve olayı resmen doğruladı.

Gabe' in postu... HL2.net in serverları hala ayakta ise...

Gerçekten sinir bozucu bir durum. 3 yılın emeği telef olabilir. Başka yazacak bir şey bulamıyorum. Hala fake olabileceğine inanlar var. Ama yukarıdaki post silinmiş değil HL2.net moderatorleri tarafından...